Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, chtěla bych se poradit ohledně upravení režimu miminka. Mám 4 týdny starou holčičku a chtěla bych zavést koupání v určitou hodinu, třeba v 19 hodin.Problém je, že malá přes den spinká různě a nikdy se neprobudí ve stejnou dobu, takže každý dem zatím koupeme v jinou hodinu, včera třeba až v 8 hodin, předtím v 6 hodin.Mám tedy malou začít budit? Nebude rozmrzelá a jak je to pak s kojením, když usne třeba v půl šesté,pak jí před sedmou zbudím a pak by jsme papala už po 2 hodinách, když normálně většinou papá po třech? Jsem prvorodička, nemám žádné zkušenosti, tak budu ráda za každou radu.
Jé to jí určitě nebuď
… bude akurát mrzutá… šak když jí nevykoupeš, nic se nestane .. prťku jí opláchnout můžeš třeba jen pod kohoutkem i jindy ![]()
Já jsem nebudila ani na jídlo … ![]()
Zkus najet dle kojení od rána … třeba v 7 se vzbudí, nají, chvilku je vzhůru, pak 3hod spí .. zkusit to posunout tak, aby ti to vyšlo na koupání a jídlo mezi 18-19 …
Mě to vyšlo hned takhle pěkně, že jsem pak mohla na maturák ségře, bo malej byl v 19 v postýlce a budil se kol 11 hod.
Mám stejně starou holčičku a máme to jako vy. Nepravidelný režim. Já ji na koupání nebudím. Někdy koupání i vynecháme a koupeme třeba každý druhý den.
Tak ono se nemusí koupat denně, u novorozeňat je lepší koupat spíš méně, mají citlivou pokožku. Teda, všude se to píše:-)
Ahoj!
Ve čtyřech týdnech je podle mého zbytečné zavádět nějaký režim. Ono se to bude hodně měnit. Spací období vystřídá bdící a pak to bude určitě jednodušší vytvořit jakýsi režim.
Já jsem nikdy nekoupala každý den, ani nám to doktorka nedoporučovala.
taky bych nebudila.. miminko nebude naladěné na koupání a akorát bude plakat a nebude se jí to líbit.. je ještě maličká, sama si časem upraví režim do více-pravidelna, a najdete si čas, kdy koupat.
náš vojta měl vždycky řežim podle sebe, nikdy jsme ho nebudilli nebo nenutili spát v určitou hodinu, a vždycky se časem srovnal do nějaké pravidelnosti. (je pravda, že někdy ne uplně k naší spoj´kojenosti
, ale to k tomu asi patří ![]()
nebudila sjem ho ani na kojení v noci, ..
taky jsem nekoupala nikdy každý den, určitě ne v zimě a malinké mimi (to až v létě a jen když byl jako čuník
). klidně i ob dva dny, oni nejsou špinaví a naoapk, Vojta měl a má citlivejší kůžičku a nebylo dobré ho moc máčet.. taky zpočátku vodu nemiloval, plakal, až pak se z něho stal vodníček..
Jitulinečko,
užívej si toho, že ti maličká ještě hodně spinká
.
Rozhodně ji nebuď. Takhle maličká holčička bude akorát mrzutá. Ona se ještě neušpiní, tak nepotřebuje mít koupání každý den. Stačí, když ji otřeš vlhkou žínkou.
Já děti začínala na tak nějaký režim učit až tak ve třech měsících. A myslím, že jsem nic nezanedbala
.
Miminečko potřebuje svůj vlastní režim. A den po dni se bude upravovat ![]()
Taky bych nebudila. Zuzi kdyz byla takhle malicka, tak jsme koupali kdykoli behem odpoledne, jak to vyslo. Pred spanim ne, to ji zbytecne rozrusovalo (do 3-4 mesicu se ji to nelibilo, a ted je vodni zivel
). A pevny cas koupani a ukladani (no plus minus pul hodinky, jak je utahana) mame tak od 4-5 mesice ![]()
Určitě nebuď… Kačenka si udělala večerní režim až skoro ve 2 měsících a toho se drží doteĎ. Naštěstí. v 18:30 koupel pak mlíko a v cca 19 postýlka.
Markit.Hl píše:
Určitě nebuď… Kačenka si udělala večerní režim až skoro ve 2 měsících a toho se drží doteĎ. Naštěstí. v 18:30 koupel pak mlíko a v cca 19 postýlka.
Souhlasím
U nás se to srovnalo taky cca ve druhém měsíci, plus mínus hoďka… a cca od toho čtvrtého má v 19h koupačku, pak mlíko a jde se spát. A spí až do rána. Určitě to chce pravidelnost a ono se to pak časově srovná samo, až už nebude potřebovat hamat každý 3 hoďky ![]()
Ahoj,já souhlasím s holkama, taky bych nebudila. My jsme měly to samé, koupaly jsem v rozmezí mezi 6:30 - 10h večerní. Né každý den, ono se to fakt nemusí. Raději jen ta 3× do týdne a když je moc po..tak ji tu prcinku umej v umyvadle přes den.
My od příchodu z porodky pokračovaly zhruba v tom jejich režimu, kromě buzení na kojo. Kojily jsem jak si řekla a sama si to srovnala zhruba kolem toho 5týdne. Koupej jen tehdy, když je zrovna vzhůru a je ten koupací času. ![]()
Přidávám se k holkám. Nebudila jsem malou nikdy. Ani na krmení ani na koupání (vyjímkou bylo, když jsme měly být třeba na určitou hodinu u doktorky).
Jelikož však malá vyžadovala každodenní koupání, tak občas skončila jen v umývadle.
Navíc si snad do 6měsíců upravovala režim, jak to vyhovovalo jí. Jeden týden to bylo tak, a když jsem si zvykla, tak posun a zase trochu jinak. Neřešila jsem to.
Holky,tak vidím, že jste všechny pro nebuzení, tak já to nechám tak, jak to je, díky moc za radu, nerada bych něco pokazila.Jinak já taky koupu každý druhý den a mezi tím jen umyju zadeček pod umyvadlem a zbytek otřu žínkou.Asi se to, jak píšete upraví samo, já se ptala proto, že jsem někde četla, že miminka by měla mít pravidelný režim, že to mají ráda, když ví, kdy a co bude následovat, ale je pravda, že Barunka je ještě na nějakou drezůru malinkatá.