Buzení v noci ve 2 letech
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Buzení v noci ve 2 letech
Ahoj maminky, malá bude mít v lednu 2 roky. Od miminka spala celou noc do cca 6 mesicu. Ale paaaak děs 🙄 jde spát v 7 a cca už kolem 10 se budí a pláče, na doporučení zde jsem zkusila vysadit UM, to jí teda nechybí - nevyžaduje se ho - a už ho ani nedopijela. Ale už jsou to 2 měsíce bez UM a budí se stále - zacala ukazovat, že chce k nám do ložnice, ale jak jsem to párkrát dovolili, tak bych chtěla pořád, ale ne, ptz jsme pak všichni nevyspalí. Malá spí v pokoji s braskou. Má tam přenosnou postýlku a teď i dvoupatrovou postel. Usne bez problémů, ale stejne se vždycky vzbudí. Někdy už kolem té 10 někdy kolem 12 jak kdy..zkoušeli jsme ukazovat, že je tma, že se spinká, zabralo asi týden a pak už ne. Hlad ani žizen nemá. Zuby ji teď nerostou. Už to fakt nedávám. Maly (5let) spí od 3 měsíců celou noc a dokonce naštěstí tak dobře, že ho ta vysoká frekvence place malé, jak se vzteká- nevzbudi. Máte někdo prosim nějaký tip, radu - aby malá zase zabrala? Pohlazení, mluvení a uložení nezabírá - začne řvát ještě víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já teda nejsem žádná extra kontaktní matka, ale tvé dcerky je mi celkem líto. Normálně tě potřebuje u sebe, nechápu, proč si jí nevezmeš k sobě, nebo si k ní alespoň nelehneš, než znovu zabere? Může to být období, které brzy přejde, když nasytíš její potřebu kontaktu. Já to tak s dcerou vyřešila, chodí si k nám lehnout v noci ještě občas teď, ve druhé třídě, a vidím, že z ní roste mnohem vyrovnanější a sebevědomější jedinec, než je její brácha, kterého jsme se snažili jako první dítě taky pořád udržet v jeho posteli ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nas mlady, vek skoro 3 roky dela to stejne, probudi se uprostred noci, rve a rve, dozaduje se x krat nocniku, pak opakovane chce UM, ktere ale nevypije, krici, ze ho to boli, co ho boli nedokaze rict a uz jsme prisli na to, ze ho neboli nic, rika to v situacich, kdy si chce vynutit neco. Vime to, protoze to zacal delat i pres den, ac v mensi frekvenci.
Co s tim neporadim, asi vydrzet.
Ja sice kontaktni matka jsem, ale pokud se mam vyspat, NEMUZU mit dite v posteli, nejde to. jedna dve nevyspale noci clovek prezije, ale cele tydny uz ne, akor kdyz to neni nutne a zde se mi zda, ze proste vymysli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To, že ti syn spal celou noc od tří měsíců neznamená, že je to pravidlo a že to tak bude pořád. Mně se syn budil ještě do 4,5 let, bude mu 5 a ještě občas teď přijde. Dceři jsou 3 a většinou se v půlce noci stěhuji k ní, protože pláče a volá mě. Chce mě mít prostě u sebe a já jí vyhovím. Nebude to tak celý život. Moje rada. Uzpůsob spaní tak, aby si mohla spát u ní, když to potřebuje. Každé dítě je jiné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Starší syn začal spát celou noc až ve 4 letech. Mladšímu budou 3 v prosinci. Budí se okolo půlnoci, dojdu za nim, lehnu k němu. Podle situace tam buď vytuhnu do rána nebo se stěhuju zpět do postele, když to vyjde. Když by tam v noci vyřvával, to by mě asi sousedi neměli rádi. Trpělivě čekám, až do toho celonočního spaní doroste. I pediatr mi říkal, že jeho děti začli spát celou noc až ve 4 letech.
- Citovat
- Upravit
@warita Zvykneš si, věř mi. U mě se to zlomilo, když jsem si měla vybrat mezi nevyspáním proto, že 5× za noc musím do pokojíčku, počkat, až znovu usne a pak se teprve pomalu sunout zpět, versus tím, že si jí prostě hned vezmu mezi nás, otočím se ke zdi a spím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera spala od narození extrémně špatně. Nechala jsem ji spát na její posteli přisunuté vedle své a dneska spí celou noc, nic ji nevzbudí, dokáže jít spát sama a usnout.. U sebe bych ji mít taky nemohla, nevyspala bych se. Ale ani se o to nesnažila, stačilo jí, že mě mohla chytit za ruku, když se probudila. Výškový rozdíl postelí zamezil i přesunům ve spánku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše:
@warita Zvykneš si, věř mi. U mě se to zlomilo, když jsem si měla vybrat mezi nevyspáním proto, že 5× za noc musím do pokojíčku, počkat, až znovu usne a pak se teprve pomalu sunout zpět, versus tím, že si jí prostě hned vezmu mezi nás, otočím se ke zdi a spím
Nezvyknu si. Nasi prvorozenou jsme museli na 6m vystehovat z loznice do sveho pokoje, protoze po 6m kruteho spankoveho deficitu jsem byla na zhrouceni. Ja diky ni nespala ani 20min v kuse. Mnemprobudi kazde zavzdychnut, pretoceni a moje deti spi neklidne. Navic to vadi i manzelovi, ten je jeste vic proti, nez ja.
Ale treba malemu nevadi spat na gauci, co je vedle nasi postele. Takze ted to resime takto. Cast noci spi ve sve posteli a od cca 3 ranni pak na gauci. Co naplat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, je nedosycena kontaktu s tebou, potrebuje te.
Prijde mi lepsi mit u sebe miminko a pak ho nechat se postupne osamostatnit nez takto obracene.
(Vsechny deti mi spi celou noc od odstavu ve dvou letech, a co tak slycham, az na vyjimky to funguje.)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@warita Chápu. Mě ale třeba tyhle zvuky budily i z vedlejšího pokoje. V podstatě do 3-4 let mladšího dítěte jsem spala tímhle „pseudospánkem“ bez ohledu na to, zda to dítě bylo vedle mě, v jiné místnosti nebo u babičky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše:
@warita Chápu. Mě ale třeba tyhle zvuky budily i z vedlejšího pokoje. V podstatě do 3-4 let mladšího dítěte jsem spala tímhle „pseudospánkem“ bez ohledu na to, zda to dítě bylo vedle mě, v jiné místnosti nebo u babičky.
To by mne uz pochovali! Mas muj uprimny obdiv
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@warita píše:
To by mne uz pochovali! Mas muj uprimny obdiv
No není co obdivovat, člověk tyhle věci prostě přežije proto, že mu nic jiného nezbývá
Když mě občas ještě chytla touha po dalším, tak na tohle jsem si vzpomněla a velmi rychle mě to přešlo
Ale jak říkám, courá k nám ještě občas i osmileťačka, ale to už si spíš užívám, protože vím, že to dlouho trvat nebude a už budu taky ta trapná matka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše:
Já spím i klidněji, když mám mimina vedle sebe, když jsou dál, tak jsem v takovém vnitřním napětí, že přeslechnu jejich pláč nebo něco.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás stejne, mame teda rocni. Usne v postylce, spi treba do 2-3 do rana a pak musi do postele. Rve dokud ji tam nevezmu. Kdyz ji prendavam, uz mi spi v ruce
zvykla jsem si nejak
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Našemu malému budou 2 roky v únoru, ale má to dost podobné. Akorát on nespí u sebe v pokojíčku, ale v postýlce vedle naší postele. Každou noc se dřív nebo později vzbudí, oreleze si k nám a spí zase dal. Prostě chce být u mě a spí pak klidněji, tak ho nechávám. A když přijde jo brzo, tak ho nechám usnout a zase ho soupnu zpátky do jeho postylky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit