Bydlení - dilema. Zůstat v bytě, nebo do domku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20767
15.11.15 12:05

Prodala bych ho, můžete ho milovat jak chcete, ale když tam niko nebude žít a opravdu se o to starat, tak ten váš milovaný dům jednou spadne. Když bydlíte v 1kk, tak předpokládám, že nejste milionáři, takže od toho domu asi tolik nenasypete.

Přítele chápu, ani já bych tam bydlet nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
15.11.15 12:06

Nějaká práce by se v okolí najít dala, ne? Myslím, že život není jen práce. Volila bych dům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
15.11.15 12:08
@Karleon píše:
Nějaká práce by se v okolí najít dala, ne? Myslím, že život není jen práce. Volila bych dům.

Takže dejme tomu vědec pracující v laboratoři půjde dělat k pásu, kvůli domu? :think: Když píše, že tam x let práci nenašla, tak to tak asi bude. Napadlo mě dojíždění, znám lidi, kteří dojíždí takové vzdálenosti, ale moc se to neslučuje s rodinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
15.11.15 12:09

@radkka Myslím, že mezi vědcem a dělníkem je ještě dost široké spektrum profesí a povolání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
15.11.15 12:10
@Karleon píše:
@radkka Myslím, že mezi vědcem a dělníkem je ještě dost široké spektrum profesí a povolání.

Kde jinde by se mohl vědec realizovat? V Lednici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
15.11.15 12:13
@Anonymní píše:
Ahoj…pomuzete mi svym pohledem na vec?

Jsem z Brna, vyrostla jsem v Lednici, kde maji nasi domek. Mestecko je to male, neni tu prace, nic…je tu ale krasne. Domek neni primo nasich, tedy je, ale bydlela v nem babicka z tatovy strany. Ted umrela a oni to vyuzivaji dal jako vikendovou chalupuj…jenze…chalupa…ten dum je obrovsky…je to nadherna dvougeneracni vila s krasnym balkonem, na podlaze parkety, uvnitr spousta nadhernych starozuitnosti…k domu je obrovska nadherna okrasna zahrada, naprosto to tam miluju. Neznam naddhernejsi zahradu. Jezirko, vysoke stromy, sad, k tomu louka, klid…luxus.

Jenze ani nasi, ani ja v tom dome co babi umrela, nebydlime…nasi maji byt a ja jsem se mezitim odstehovala do Brna a bydlime v najmu s pritelem.

Ja bych se tam do toho domu i odstehovala, ale pritel to odmita, protoze to neni brno. :((( nenasli bychom tam ani jeden z nas praci :(( ja to zkousela nekolik let, vazne. Mame oba uzke specializace vazane na brnenske ustavy.

Takze mame nadherny dum se zahradou, ktery je prazdny:( pronajimat ho nechceme, je tam obrovska citova vazba. Je mi z toho desne smutno, pok babiccine smrti tam sice muzeme opravdu konecne poradne uklidit a dum provetrat, ale zaroven mam pocit ze je to jako chalupa financne neudrzitelny( naklady na topeni a elektrikuseplatily z babiccina duchodu)… Ale tak je to nase, nasi to davaj, ja prispeju…ted uz jsem tam dlouhjo nebyla a moc se mi styska…

No, a ted vec…mame miminko a s pritelem se v brne tlacime v jedna plus kk…vime, ze to nebude stacit, plus je to najem…a o sto kilaku jinde je ve vsi volny ddum…

Jenzepritel nechce, jednak neumi ani zatlouct hrebik a tam je prace na cely zivot:(((
A jednak tam fakt nic neni, ani prace, ani zabava, centra, atd…ve srovnani s brnem, ze… Ale hlavne bychom tam nemeli tu praci…

Co byste delali vy, kfdybyste meli tak velky dum a tak onrovskou zahradu, v podstate jen pro ucely chaty a samozrejme citove totam neskutecne milovali? Obdivuje to kazdy kdo jde kolem…

Ve vaší situaci bych to prodala :nevim:

A nebo tam prostě jezdila na víkend. Je to 55 kiláků po dálnici, ideální vzdálenost pro chalupu.

Než budeš přítele tlačit do stěhování, přečti si diskuze holek, které k to´mu donutil partner a teď jsou nešťasné. Je třeba se smířit s tím, že tahle republika je plná lidí, co mají velký barák na blbém místě. Nejste v tom sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
15.11.15 12:26

Co se týče práce, nevím jak daleko to máte do práce, my s manželem bydlíme ve velkém dvougeneračním domku s menší - spíš pidi zahrádkou a do práce jezdíme do Prahy - což je od nás 90km / já každý den, manžel je tam na týden a týden doma/, moje sestra bydlí také tady na druhém konci vesnice a taky jezdí každý den do Prahy do Dejvic - ono tady jezdí více lidí protože tady na Ústecku práce není :zed: teď jsem na rodičovské 3 rokem a nastupuju od prosince na mateřskou, takže jsem doma.
Můj manžel je z bytovky, jedináček, který nikdy nic nemusel dělat - neuměl zatlouct ani hřebík. Já jsem vyrůstala od malička se sestrou v domě a táta nás naučil vrtat, zatloukat, řezat, pokládat podlahu… Takže když jsme se s manželem nastěhovali sem, manžel se vše postupně naučil. To samé můj švagr - bydlel ve stejném městě jako můj manžel, o dvě ulice dál v bytovce a zručně to samé co manžel :mrgreen:. Záleží na tom jestli ten chlap má chuť se to naučit a udělat - pokud nemáš takového chlapa - nemá to cenu :zed:, volat řemeslníky každou chvíli na něco - se nedoplatíš a táhnout to sama no nevím když se musíš starat o malé a pak ti spadne taška ze střechy a to tam polezeš ty??? Je to těžký :think: já jsem strašně ráda za barák protože nás tu nikdo neruší, nemusím se dohadovat, jestli někdo vytřel chodbu nebo ne / což řeší tchýně každou chvíli :roll: / mám okolo super sousedy a hlavně v létě snídáme, obědváme a večeříme na zahradě - mám tam okno v přízemí z kuchyně, malej tam má bazén, hračky, jezdí na odrážedle - já si čtu nebo se opaluju, máme posezení - pozveme přátele, něco ogrilujeme, vypěstuju si vlastní zeleninu, ovoce - což bych třeba tohle všechno v bytovce nemohla a to by mě asi od jara do podzimu zahubilo nic nedělat a hlavně se nerejpat v hlíně a sedět pořád zavřená v bytě, když je hezky :zed: a hlavně - je to naše - co si tu uděláme je naše věc, nemusíme se někoho ptát a cpát peníze za nájem. Na druhou stranu musíme každou chvíli něco řešit - padají a loupou se tašky/ jsou tu přes 40 let/ teď jsme měnili plot - shnil, na jaře musíme natřít plot u terasy, odloupl se kus omítky…loni jsme renovovaly obě koupelny a sekaly nové rozvody na elektřinu v kuchyni, předělaly komplet vytápění a teď nás do 3 let čeká nová střecha a okna :roll: holt je vždy něco za něco :kytka: Dříve v tomto domě, co teď bydlíme, bydlel můj spolužák, rodiče si postavili hned naproti na stará kolena malý přízemní baráček - jeho starší bratři baráky měly a ten můj spolužák řekl, že tu bydlet nechce protože není na to aby opravoval barák a tak teď už 8 let bydlí v bytovce a my tady :lol: jemu to vyhovuje - nemusí doma nic řešit - max. ten hřebík a každou chvilku jsou tu naproti u maminky v létě posedět atd… opravdu hodně záleží na chlapovi - sedla bych si a promluvila s ním o tom, sepsala pro a proti bydlení tam a pro a proti jestli to mít jako chatu - taky budete muset investovat do oprav a platit daně… takže v krajním případě pokud bude u bydlení i chaty převládat proti - prodala bych a koupila si za to větší byt třeba s balkónkem než abych nechala milovaný dům po babičce spadnout ;)

Příspěvek upraven 15.11.15 v 12:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5812
15.11.15 12:33

Hele dojizdim s manželem taky za práci do Brna jezdime sice kousek od mikulova ale ja pres cely Brno taky je to dost ale domeček se zahradou a krásnou přírodu bych nevyměnila za město a hlavne za neco co neni moje a musím tam platit najem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Republic
15.11.15 12:53

No a Vasi maji jaky nazor, co s tim domem? Prvni co bych se poptala, jestli by ti to dali, nebo jestli bys to mela jen tak k uzivani, protoze ted patri asi jim, neni to tak? Jestli je to krasny velky dum, tak bude mit asi velikou cenu, ne?

• Citovat
  • Upravit
Kamikadze
15.11.15 12:58

To je problem dojizdet??? Budete mit nadherne bydleni, a to co jste dali za najem usetrite, nebo max. date za benzin. A nejak prace na dome?…kdyz bude chtit mladej se nauci, a neo si zaplatite remeslniky…jaaaaaaaaaaj. Hned bych sla.

• Citovat
  • Upravit
227
15.11.15 12:59

Já bych dům prodala a investovala bych do bydlení blízko práce.

Vyrostla jsem v domě se zahradou, přítel od 10 let také. Oba jsme zruční. Oba máme stejného zaměstnavatele a vzhledem ke vzdělání i poměrně malý okruh měst k životu. Koupili jsme v Praze byt. Mohli jsme si koupit dům/začít stavět třeba 50 km od Prahy (blíž jsou ceny pozemku v žádaném rozměru prostě nehorázně vysoké), ale oba dva bereme čas strávěný v autě za zbytečně ztracený (naprosto nemluvím o riziku - ano, jsem paranoidní). Teď když ještě nemáme děti to docela jde, ale co až budu na mateřský? Chci být sama doma a čekat, až se vrátí z Prahy? Co později, až budou děti chodit do školky, školky? Nechat je napospas školce či družině, kam budou chodit jako první a odcházet jako poslední? (jedna babička 90 km a druhá 270 km daleko). Bydlíme v dobré lokalitě, autem do práce < 15 min (MHD od dveří ke dvěřím 45 min :-D ), přímo u bydliště louky, pole, les, sady. Máme psa, denně jsem 3 hodinky venku a nemusím řešit sekání trávy, opravy na domě apod.

Ano, sice toužíme po domku s alespoň 2000 m2 pozemku. Ale na to si musíme oba udělat ještě několik let praxe a uvolnit se ze spárů zaměstnavatele. Měnit práci jen kvůli bydlení nechceme, protože nás práce neuvěřitelně baví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
15.11.15 13:02

V jedna plus kk s miminem to musi byt mazec…miluju prostor..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
15.11.15 13:07

A to do toho Brna nemůžete dojíždět? Brácha žije v Bulharech a denně jezdí do práce kousíček od Brna. Lednice není zas takový zapadákov, máte tam vše potřebné, plus do města coby kamenem, doprava jezdí každou chvilku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50133
15.11.15 13:17

Lednice je moc pěkné městečko, klidně bych se tam nastěhovala a do Brna dojížděla autem, není to zase tak daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
15.11.15 13:34

Pises, ze mate miminko, nemuzete to zkusit treba na 2 roky v tom dome. pokud ty jsi doma a pritel by dojizdel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí