Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Prodala bych ho, můžete ho milovat jak chcete, ale když tam niko nebude žít a opravdu se o to starat, tak ten váš milovaný dům jednou spadne. Když bydlíte v 1kk, tak předpokládám, že nejste milionáři, takže od toho domu asi tolik nenasypete.
Přítele chápu, ani já bych tam bydlet nešla.
Nějaká práce by se v okolí najít dala, ne? Myslím, že život není jen práce. Volila bych dům.
@Karleon píše:
Nějaká práce by se v okolí najít dala, ne? Myslím, že život není jen práce. Volila bych dům.
Takže dejme tomu vědec pracující v laboratoři půjde dělat k pásu, kvůli domu?
Když píše, že tam x let práci nenašla, tak to tak asi bude. Napadlo mě dojíždění, znám lidi, kteří dojíždí takové vzdálenosti, ale moc se to neslučuje s rodinou.
@radkka Myslím, že mezi vědcem a dělníkem je ještě dost široké spektrum profesí a povolání.
@Karleon píše:
@radkka Myslím, že mezi vědcem a dělníkem je ještě dost široké spektrum profesí a povolání.
Kde jinde by se mohl vědec realizovat? V Lednici?
@Anonymní píše:
Ahoj…pomuzete mi svym pohledem na vec?Jsem z Brna, vyrostla jsem v Lednici, kde maji nasi domek. Mestecko je to male, neni tu prace, nic…je tu ale krasne. Domek neni primo nasich, tedy je, ale bydlela v nem babicka z tatovy strany. Ted umrela a oni to vyuzivaji dal jako vikendovou chalupuj…jenze…chalupa…ten dum je obrovsky…je to nadherna dvougeneracni vila s krasnym balkonem, na podlaze parkety, uvnitr spousta nadhernych starozuitnosti…k domu je obrovska nadherna okrasna zahrada, naprosto to tam miluju. Neznam naddhernejsi zahradu. Jezirko, vysoke stromy, sad, k tomu louka, klid…luxus.
Jenze ani nasi, ani ja v tom dome co babi umrela, nebydlime…nasi maji byt a ja jsem se mezitim odstehovala do Brna a bydlime v najmu s pritelem.
Ja bych se tam do toho domu i odstehovala, ale pritel to odmita, protoze to neni brno.
nenasli bychom tam ani jeden z nas praci
ja to zkousela nekolik let, vazne. Mame oba uzke specializace vazane na brnenske ustavy.
Takze mame nadherny dum se zahradou, ktery je prazdny:( pronajimat ho nechceme, je tam obrovska citova vazba. Je mi z toho desne smutno, pok babiccine smrti tam sice muzeme opravdu konecne poradne uklidit a dum provetrat, ale zaroven mam pocit ze je to jako chalupa financne neudrzitelny( naklady na topeni a elektrikuseplatily z babiccina duchodu)… Ale tak je to nase, nasi to davaj, ja prispeju…ted uz jsem tam dlouhjo nebyla a moc se mi styska…
No, a ted vec…mame miminko a s pritelem se v brne tlacime v jedna plus kk…vime, ze to nebude stacit, plus je to najem…a o sto kilaku jinde je ve vsi volny ddum…
Jenzepritel nechce, jednak neumi ani zatlouct hrebik a tam je prace na cely zivot:(((
Co byste delali vy, kfdybyste meli tak velky dum a tak onrovskou zahradu, v podstate jen pro ucely chaty a samozrejme citove totam neskutecne milovali? Obdivuje to kazdy kdo jde kolem…
A jednak tam fakt nic neni, ani prace, ani zabava, centra, atd…ve srovnani s brnem, ze… Ale hlavne bychom tam nemeli tu praci…
Ve vaší situaci bych to prodala ![]()
A nebo tam prostě jezdila na víkend. Je to 55 kiláků po dálnici, ideální vzdálenost pro chalupu.
Než budeš přítele tlačit do stěhování, přečti si diskuze holek, které k to´mu donutil partner a teď jsou nešťasné. Je třeba se smířit s tím, že tahle republika je plná lidí, co mají velký barák na blbém místě. Nejste v tom sami.
Co se týče práce, nevím jak daleko to máte do práce, my s manželem bydlíme ve velkém dvougeneračním domku s menší - spíš pidi zahrádkou a do práce jezdíme do Prahy - což je od nás 90km / já každý den, manžel je tam na týden a týden doma/, moje sestra bydlí také tady na druhém konci vesnice a taky jezdí každý den do Prahy do Dejvic - ono tady jezdí více lidí protože tady na Ústecku práce není
teď jsem na rodičovské 3 rokem a nastupuju od prosince na mateřskou, takže jsem doma.
Můj manžel je z bytovky, jedináček, který nikdy nic nemusel dělat - neuměl zatlouct ani hřebík. Já jsem vyrůstala od malička se sestrou v domě a táta nás naučil vrtat, zatloukat, řezat, pokládat podlahu… Takže když jsme se s manželem nastěhovali sem, manžel se vše postupně naučil. To samé můj švagr - bydlel ve stejném městě jako můj manžel, o dvě ulice dál v bytovce a zručně to samé co manžel
. Záleží na tom jestli ten chlap má chuť se to naučit a udělat - pokud nemáš takového chlapa - nemá to cenu
, volat řemeslníky každou chvíli na něco - se nedoplatíš a táhnout to sama no nevím když se musíš starat o malé a pak ti spadne taška ze střechy a to tam polezeš ty??? Je to těžký
já jsem strašně ráda za barák protože nás tu nikdo neruší, nemusím se dohadovat, jestli někdo vytřel chodbu nebo ne / což řeší tchýně každou chvíli
/ mám okolo super sousedy a hlavně v létě snídáme, obědváme a večeříme na zahradě - mám tam okno v přízemí z kuchyně, malej tam má bazén, hračky, jezdí na odrážedle - já si čtu nebo se opaluju, máme posezení - pozveme přátele, něco ogrilujeme, vypěstuju si vlastní zeleninu, ovoce - což bych třeba tohle všechno v bytovce nemohla a to by mě asi od jara do podzimu zahubilo nic nedělat a hlavně se nerejpat v hlíně a sedět pořád zavřená v bytě, když je hezky
a hlavně - je to naše - co si tu uděláme je naše věc, nemusíme se někoho ptát a cpát peníze za nájem. Na druhou stranu musíme každou chvíli něco řešit - padají a loupou se tašky/ jsou tu přes 40 let/ teď jsme měnili plot - shnil, na jaře musíme natřít plot u terasy, odloupl se kus omítky…loni jsme renovovaly obě koupelny a sekaly nové rozvody na elektřinu v kuchyni, předělaly komplet vytápění a teď nás do 3 let čeká nová střecha a okna
holt je vždy něco za něco
Dříve v tomto domě, co teď bydlíme, bydlel můj spolužák, rodiče si postavili hned naproti na stará kolena malý přízemní baráček - jeho starší bratři baráky měly a ten můj spolužák řekl, že tu bydlet nechce protože není na to aby opravoval barák a tak teď už 8 let bydlí v bytovce a my tady
jemu to vyhovuje - nemusí doma nic řešit - max. ten hřebík a každou chvilku jsou tu naproti u maminky v létě posedět atd… opravdu hodně záleží na chlapovi - sedla bych si a promluvila s ním o tom, sepsala pro a proti bydlení tam a pro a proti jestli to mít jako chatu - taky budete muset investovat do oprav a platit daně… takže v krajním případě pokud bude u bydlení i chaty převládat proti - prodala bych a koupila si za to větší byt třeba s balkónkem než abych nechala milovaný dům po babičce spadnout ![]()
Příspěvek upraven 15.11.15 v 12:37
Hele dojizdim s manželem taky za práci do Brna jezdime sice kousek od mikulova ale ja pres cely Brno taky je to dost ale domeček se zahradou a krásnou přírodu bych nevyměnila za město a hlavne za neco co neni moje a musím tam platit najem
No a Vasi maji jaky nazor, co s tim domem? Prvni co bych se poptala, jestli by ti to dali, nebo jestli bys to mela jen tak k uzivani, protoze ted patri asi jim, neni to tak? Jestli je to krasny velky dum, tak bude mit asi velikou cenu, ne?
To je problem dojizdet??? Budete mit nadherne bydleni, a to co jste dali za najem usetrite, nebo max. date za benzin. A nejak prace na dome?…kdyz bude chtit mladej se nauci, a neo si zaplatite remeslniky…jaaaaaaaaaaj. Hned bych sla.
Já bych dům prodala a investovala bych do bydlení blízko práce.
Vyrostla jsem v domě se zahradou, přítel od 10 let také. Oba jsme zruční. Oba máme stejného zaměstnavatele a vzhledem ke vzdělání i poměrně malý okruh měst k životu. Koupili jsme v Praze byt. Mohli jsme si koupit dům/začít stavět třeba 50 km od Prahy (blíž jsou ceny pozemku v žádaném rozměru prostě nehorázně vysoké), ale oba dva bereme čas strávěný v autě za zbytečně ztracený (naprosto nemluvím o riziku - ano, jsem paranoidní). Teď když ještě nemáme děti to docela jde, ale co až budu na mateřský? Chci být sama doma a čekat, až se vrátí z Prahy? Co později, až budou děti chodit do školky, školky? Nechat je napospas školce či družině, kam budou chodit jako první a odcházet jako poslední? (jedna babička 90 km a druhá 270 km daleko). Bydlíme v dobré lokalitě, autem do práce < 15 min (MHD od dveří ke dvěřím 45 min
), přímo u bydliště louky, pole, les, sady. Máme psa, denně jsem 3 hodinky venku a nemusím řešit sekání trávy, opravy na domě apod.
Ano, sice toužíme po domku s alespoň 2000 m2 pozemku. Ale na to si musíme oba udělat ještě několik let praxe a uvolnit se ze spárů zaměstnavatele. Měnit práci jen kvůli bydlení nechceme, protože nás práce neuvěřitelně baví.
V jedna plus kk s miminem to musi byt mazec…miluju prostor..
A to do toho Brna nemůžete dojíždět? Brácha žije v Bulharech a denně jezdí do práce kousíček od Brna. Lednice není zas takový zapadákov, máte tam vše potřebné, plus do města coby kamenem, doprava jezdí každou chvilku.
Lednice je moc pěkné městečko, klidně bych se tam nastěhovala a do Brna dojížděla autem, není to zase tak daleko.
Pises, ze mate miminko, nemuzete to zkusit treba na 2 roky v tom dome. pokud ty jsi doma a pritel by dojizdel?