Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
A to je takový problém dojíždět? Necelých 60 km a drtivá většina po dálnici?
Mate to 55 km, z toho pulka po dálnici. Varianta dojíždění je urcite mozna.
Az bude dite vetsi a ty v praci, muzes ho dat do skolky a do skoly v Brne.
Přítele chápu, mám stejný názor (nejsem z Lednice, ale situace podobná)… O barák je potřeba se starat, v bytě je to něco úplně jinýho. Lednice je dost daleko od většího města (práce, zábava), když si představíš to cestování a čas strávený s údržbou domu, moc volna vám nezbude a peněz to schlamstne taky dost. Každý nemá zvelebování domečku jak koníčka, ale bere to jako další práci. Vidím to doma - manžel trval na domku, ale nemá zájem se starat a podle toho to vypadá. Také služby jsou na jiné úrovni - školky max. do 16:00 v celé okolí, kulturní vyžití žádné. 2 auta jsou nutnost - já bych bez „civilizace“ umřela - i když je tu pěkně a klídek, příště už se ukecat nenechám…
Já bych si pořídila vlastní větší byt a do Lednice jezdila na víkendy jako na chatu. Dojíždět by se sice dalo, ale s dětma si to tedy nedokážu představit.
Dojizdet nechci ani ja, delala jsem to cwlou vysokou a uz nikdy vic…deti by byli chudaci…
Nasi doufali, ze tam budu zit ja…trochu jsem jim to pokazila tim, ze jsem se prestehovala, no ![]()
I ja bych tam chtela zit, ale bylo by to pro kazdeho chlapa drsny…pojd ted cely zivot davat ten barak do kupy…preci jen to neni novostavba…
Me stve i uklizeni, barak ma osmnact oken i se stresnimi… Ja mam problem umejvat i ty nase v jedna kk… Ale ta zahrada je tak nadherna tam…
No, asi si to nechame jako chalupu…nawi to ted obstaravaji…je tam bez babicky smutno jak je to prazdny…
Ach jo.
@j.a.n.i1 píše:
A to je takový problém dojíždět? Necelých 60 km a drtivá většina po dálnici?
Dojíždění je pruda. Když člověk nemusí…
@Bábrdl píše:
Dojíždění je pruda. Když člověk nemusí…
No, je otázka, co znamená nemusí… když to porovnám s bydlením s miminem v 1+kk, tak já osobně mám jasno v tom, co je (větší) pruda. Jasně, být milionář tak vilu bez dojíždění, ale tuhle variantu si většina z nás dovolit nemůže.
@j.a.n.i1 píše:
No, je otázka, co znamená nemusí… když to porovnám s bydlením s miminem v 1+kk, tak já osobně mám jasno v tom, co je (větší) pruda. Jasně, být milionář tak vilu bez dojíždění, ale tuhle variantu si většina z nás dovolit nemůže.
Myslím, že mezi 1+kk a domem 55 km daleko je ještě celá řada variant. ![]()
Ani jedna z nabízených by mě nelákala.
@Anonymní píše:
Dojizdet nechci ani ja, delala jsem to cwlou vysokou a uz nikdy vic…deti by byli chudaci…Nasi doufali, ze tam budu zit ja…trochu jsem jim to pokazila tim, ze jsem se prestehovala, no
I ja bych tam chtela zit, ale bylo by to pro kazdeho chlapa drsny…pojd ted cely zivot davat ten barak do kupy…preci jen to neni novostavba…Me stve i uklizeni, barak ma osmnact oken i se stresnimi… Ja mam problem umejvat i ty nase v jedna kk… Ale ta zahrada je tak nadherna tam…
No, asi si to nechame jako chalupu…nawi to ted obstaravaji…je tam bez babicky smutno jak je to prazdny…
Ach jo.
Raději bych to prodala rovnou a za peníze si pořídila větší bydlení v Brně, než to nechat obstarávat rodiče jen jako chalupu
co jsem pochopila, tak tvůj muž tam nechce a není ani kutilský tvor, takže nehrozí ani stěhování za pár let
Ta představa, jak dítě vypustí do velké zahrady je pěkná, ale pak nastane problém, co s dítětem - školákem, jak už to tady někdo zmínil. Je dost těžké synchronizovat na dojíždění dva dospělé a nějaké to dítě + kroužky. Já dojíždím denně 25 km jedna cesta, časově to je v pohodě, ale nedovedu si představit, že bych to měl absolvovat včetně rozvozu a sbírání dětí. Ovšem kdybych jezdil sám, tak by nebyl problém ani Brno-Lednice.
Holt si každá životní etapa žádá své, já na dobu, kdy jsme bydleli v centru města v paneláku, ale školky byla pod okny, škola, hudebka, kreslení i balet v okruhu jednoho kilometru, nedám dopustit.
Já osobně nemám ve svém okolí se situací „odstěhovali jsme se tam, protože tam máme velký barák, i když je to díra“ moc dobré zkušenosti. Většinou začne být partner/ka hodně nespokojený ![]()
Něco jiného je stěhování na místo, které si vyberou oba.
Ahoj, resim dilema a pomohly by mi vase zkusenosti/nazory
.
Zijeme v mensim meste a vlastnime mezonetovy byt (je to dispozicne 120m2),ale zahrada/dvorek spolecny. Mame pozemek cca pul hodky autem od aktualniho bydleni a doted byl plan, ze si postavime dum, mame projekt a chteli jsme toto leto zacit stavet. ALe ja mam velikanskoi chut od toho upustit.
Od pondeli do patku jsme do 16h v praci a po praci s detmi krouzky. Jsem rada, ze se doplazime k veceru domu a ja si uz jen jdu zabehat, prochazka, domacnost. Vikendy nas bavi turistika, vylety, sport, kultura a pak i ten gauc a filmy:).
Muz ma 41let. Velmi moc se bojim, ze nam stavba “vezme” nekolik nasich let, kdy jsme konecne jak pracovne, tak soukromne v klidu a pohode.
Mozna je to hlavne o mem strachu, muz by do toho asi sel. Ale at to neprodluzuji:
Litovali jste, ze jste se prestehovali na Vesnici a zacali budovat domek??
Ja si ted uzivam financni svobodu, blizkost ke vsemu co potrebujeme-od jara pokryjeme dojozdeni do skol a do praci na kole. Hned za bytem mame lesy. Jedine, co mi ale chybi je v lete bazen a vecerni grilovacky
dekuji
@JulkaaD píše:
Ahoj, resim dilema a pomohly by mi vase zkusenosti/nazory.
Zijeme v mensim meste a vlastnime mezonetovy byt (je to dispozicne 120m2),ale zahrada/dvorek spolecny. Mame pozemek cca pul hodky autem od aktualniho bydleni a doted byl plan, ze si postavime dum, mame projekt a chteli jsme toto leto zacit stavet. ALe ja mam velikanskoi chut od toho upustit.
Od pondeli do patku jsme do 16h v praci a po praci s detmi krouzky. Jsem rada, ze se doplazime k veceru domu a ja si uz jen jdu zabehat, prochazka, domacnost. Vikendy nas bavi turistika, vylety, sport, kultura a pak i ten gauc a filmy:).
Muz ma 41let. Velmi moc se bojim, ze nam stavba “vezme” nekolik nasich let, kdy jsme konecne jak pracovne, tak soukromne v klidu a pohode.
Mozna je to hlavne o mem strachu, muz by do toho asi sel. Ale at to neprodluzuji:
Litovali jste, ze jste se prestehovali na Vesnici a zacali budovat domek??
Ja si ted uzivam financni svobodu, blizkost ke vsemu co potrebujeme-od jara pokryjeme dojozdeni do skol a do praci na kole. Hned za bytem mame lesy. Jedine, co mi ale chybi je v lete bazen a vecerni grilovackydekuji
Ani nahodou bych nesla na vesnic v domku, v lete secrada koupu na verejnem koupalku a grilovacky moc nemusim, takze jasna volba.