Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den. Jsem samozivitelka 2 dětí a OSVČ na vedlejší činnost. V roce 2008-2009 jsem byla již bývalým přítelem obraná o veškeré svoje peníze a když nebylo, co dávat,.začal mně mlátit,.kopat,.řezat. Několikrát jsem skončila na azylovém domě. Bývalý přítel mi škodí dodnes. Od té. doby, co jsem dostala odvahu a odešla od něho se potykam s jedním obrovským problémem. A tím je bydlení. Bydlela jsem s. detmi na několika místech a to proto, že jsem roky utíkala, ale pochopila jsem, že neuteču. Většina vlastníků nemovitostí si myslí, že když jsem sama, že si můžou dovolit cokoliv a když řeknu ne, tak mám vyhazov. Nyní bydlíme v pronájmu obecního bytu, ale od nastěhování celé 3 roky zde máme plíseň, která se pořád rozšiřuje a obec.mne.po podání písemné stížnosti na plíseň vyhodila pro neplacení nájemného. Není pravda, že bych nájemné nehradila vůbec, jen jsem nehradila celé a doufala, že tím obec donutím udělat nápravu, ale opak je pravdou. V 3 /2024 jsem si našla pronájem bytu, ale po uhrazení necelých 15 000,– Kč jsem zjistila, že jde o podvod a to nyní řeší PČR. Našla bych někoho, od koho bych mohla odkoupit být formou nájmu (splátek) v okolí Bruntálu? Pořád jsem a dětmi v plesnivem a mám posudek KHS o závadnosti bytu. Na hypotéku z výše uvedenych důvodů nemohu. Děkujeme.
Dneska na prodej formou splátek přistoupí jen naivní blázen. A to není nic proti Vám, tak to prostě je.
@Kája 78 píše: Více
Těžko ti takhle někdo prodá byt. Nechápu, proč jsi platila jen část nájmu s myšlenkou, že tak donutíš obec, aby se vyřešila ta plíseň. Tím sis pěkně podřízla větev teda.
@arinecka píše: Více
Už jsem nevěděla, jak je k řešení problému dohnat. Zkoušela jsem vše možné, ale nic se nedělo.
No, tak to se ti moc nepovedlo. Chápu že žít v plesnivém bytě je hnus, ale nějaké řešení by se určitě našlo. Tak asi budeš muset hledat jiný byt, co se dá dělat. Nevím jaký máš plat, ale proč nemůžeš tu hypo?
@arinecka píše: Více
Podle bank protože jsem samozivitelka 2 dětí. Jako OSVČ na vedlejší činnost bych. musela vydělávat víc než doteď. Splácet mohu do 8500,– Kč měsíčně, ale banka mi to nedá.
Platit jen část nájmu moc chytrý nebylo. Máš právo žádat jako řádně platící nájemník, aby byt byl nezávadný. A zkrátka pořád otravovat. Mně kdysi taky dala obec byt do cajku, ale nikdy bych si nedovolila přestat platit. Oni ti třeba můžou i snížit nájemné, pokud kvalita bytu není taková, jaká by být měla, z jakéhokoli důvodu, nemusí to být zrovna plíseň. Nebo bych si ji nechala odstranit na vlastní náklady a pak jim zkusila hodit účet k proplacení. Můžeš cokoli, ale hlavně nepřestat platit.
Takhle jak píšeš se ti ale sotva podaří byt sehnat.
@Erinne píše: Více
Snížení nájmu, náhradní byt i podání návrhu na zrušení výpovědi mi odepřeli. Návrh k soudu jsem podala, ale mám dcerku kardiaka. Otravovala jsem obec celé roky a nic. Jen se posmívali a dávají "rozjezdové "byty těm, co mají dost. penez.
Tohle asi už nikdy nepřiznávej, neplatit nájem v městském bytě bylo velmi hloupé a naznačuje to, že k takovým rozhodnutím máš sklony, těžko ti tak někdo pomůže. Zkusilas tenkrát i stavební úřad?
@Mariane.B píše: Více
Hygienická stanice napsala do posudku, že to posílá na stavební úřad, ale zatím nikdo nepřišel. Nemám problém hradit nájem. Peníze jsem na něho měla a mám, ale nevěděla jsem, jak s nimi jinak hnout. Nehne s nimi ani posudek KHS. Nebudu tam psát necelou pravdu nebo lži.
Tak pokud jsi měla peníze, tak sis měla shánět jiný nájem a ne platit jen část. Tím nikoho k ničemu nedonutíš. Obzvlášť, když máš jasně danou smlouvu, co máš platit.
@mamina2017 píše: Více
Teď to už vím. Nemám sklony k nehrazení nájmu. Já chci jen klid. Ne se s někým handrkovat. Není lehké sehnat bydlení a už vůbec ne v bytech v osobním vlastnictví. Jsou to strašné pálky. Nejde o mně. Já už to nějak zvládnu. Klidně bych šla bydlet do nějaké chajdy v lese. Já. bojuju pro děti.
nezlob se, ale s tím neplacením části nájmu to vypadá jako velmi velmi blbá výmluva, tak dospělí lidé problémy neřeší
Znáte mně osobně? Tak neříkejte, že jde o výmluvu. Spolupracuji s organizací Eurotopia a mám sociální pracovnici na vlastní žádost. Myslíte, že jde o výmluvu?! Nejde. Jestli mně chcete odsuzovat, zdrzte se prosím komentáře. Matka mně odsoudila už jako malé dítě. Děkuji za pochopení
Souhlasím s tím, že řešit situaci neplacením nájemného nebylo zrovna dvakrát šťastné řešení.
Tímhle sis vytvořil image samoživitelka se dvěma dětmi, problémová, neplatič.
A většina pronajímatelů tě hned zařadí do kolonky: radši nebrat. ![]()