Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@mado píše: Více
Netykame si. Absolutně nechápete situaci. Prosím, nepište. Nedělejte z nikoho blbečka. Ukazujete tím, jaký jste Vy.
@Alexandria Nixia píše: Více
To ano. Už jsem kontaktovala nějaké makléře, tak uvidím.
@Kája 78 tady si týkají všichni, u tebe výjimku opravdu dělat nebudu.
@Kája 78 píše: Více
Tady si tykáme všichni, tak se s tím budeš muset smířit.
@Kája 78 jestli sis nevšimla, tykání je na tomhle webu nastaveno jako norma..
nevšimla jsem si, že bychom se k tobě nechovali slušně… zato ty se chováš, jakoby ti jako samoživitelce měli být ještě všichni vděční, že u nich chceš bydlet…
Nájem městu jsi řádně nehradila, což byla kardinální chyba, na všem se tam lze domluvit, ale slušně… ne stylem, jaký předvádíš ty… měla by sis především zajistit řádně výživné - i kdyby náhradní od ÚP..
město ti s touhle historií už byt neposkytne, takže jistě víš, že v Krnově je charitní azylové bydlení pro matky s dětmi, zázemí je tam slušné… Samotný Bruntál už i městské byty nabízí obálkovou metodou nejvyšší nabídce, na to ty evidentně nemáš..
bez kauce už byty nenabízí v podstatě nikdo, nebo skoro nikdo… žádný starosta (či jiní)´kvůli tvému soudu „padat“ opravdu nebude…
Spíš by to chtělo zapracovat na tvé vlastní odpovědnosti za tvůj vlastní život a život tvých dětí, kterým jsi dlouhodobě nehradila řádně městskou střechu nad hlavou (na což se opravdu dlouho čeká a je na místě si městského bydlení vážit)… plíseň jsi mohla řešit s hygienou a dohodnout se na bytové správě na nějaké oficiální kompenzaci… nehradit kvůli tomu řádně nájem bylo to nejhorší řešení…
co zaměstnavatelé nabízející i ubytování? co rodina, tatínci, babičky…?
@Kája 78 Já mám obavu, že nikoho, kdo by ti odprodal byt za splátky 8,5 k měsíčně nenajdeš. Vždyť bys to splácela 15 let minimálně
To by musel být majitel padlý na hlavu, když za tu samou částku může byt pronajímat a zůstane mu.
@Lucy75 píše: Více
Nevěděla jsem, že tady tykání je normální. Jsem tu poprvé a vychovaná babičkou tak, že cizím lidem vykame. Mam jen děti. Nikoho jiného. Jsem samozivitelka 16 let, takže vím, co je odvednost. Od mámy jsem nedostala žádné základy. do života, vlastně se o mně přestala starat v mých 9. letech, jak se narodil bratr. Můj život byl v pořádku než jsem poznala chlapa, který. mne mlátil. Jestli mně chcete odsuzovat, děkuji, nemám zájem. Než urážky a ponižování, kterých jsem si od dětství užila až až, bych uvítala alespoň nějakou dobrou radu. Děkuji za pochopení. Taky se nikomu neposmivam a neurazim nikoho.
@Jahru píše: Více
Já mám tu samou obavu, jen to zkouším. Nic víc. Zkouším vše možné.
To nebylo, že bych nehradila vůbec nebo dlouhodobě. Dyt dluh nebyl ani ve výši jednoho nájmu. Jako nájemce mám určitě povinnosti, ale ty má pronajímatel taky a ten to řádně neplnil, tak proč on nemusí, ale já ano?!
Obálková metoda má určité podmínky a ty není snadné jen tak splnit. Ptala jsem se na to na hospodářské správě. Plíseň jsem s hygienou řešila a mám posudek KHS o závadnosti bytu a bytová správa na obci není. Jen zastupitelstvo a to drží při sobě. Oficiální kompenzaci mi obec popřela, že na to nemám právo. Tady, když si stěžujete na závadu bytu nemáte šanci uspět. Veškerá vaše práva popřou. Mám u soudu žalobu proti obci, tak uvidím,. Viz další komentáře.
Povinností nájemce je řádně hradit nájem, povinností pronajímatele je mít nemovitost vhodnou bydlení bez závad. A to vlastník neplnil celé 3 roky. Jak by jsi jednal ty být na mém místě?
chápu, že jsi mohla mít velmi těžký život, ale to spousta z nás… je tu na to dost témat, klidně si počti..
A proto vím a poznám /i kvůli profesi/, když pak někdo už prostě zastagnuje v roli „té chudinky oběti“, které celičký celý svět stále jen ubližuje ![]()
tak to totiž není
od agresivního partnera jsi mohla odejít hned po prvním útoku, ale neudělala jsi to (jako většina žen jako jsi ty), pak si stěžujete, jak to máte v životě těžké, že vám nikdo nepomůže… na rodině nepracujete, děti máte obvykle každé s někým jiným (ovšem ti týpci se sobě podobají jak vejce vejci…).. hele, nejsou to urážky, jen zkušenosti… šáhni si sama do svého svědomí…
Měla jsi agresivního partnera? Neubližují mi celý život. Za některé špatnosti v mém životě si mohu i já sama. Není vina pouze na ostatních, ale z části i na mně. Já mám svědomí čisté. Neubližuju nikomu, spíše se snažím pomáhat a kolikrát na úkor sama sebe. Nejsem zvyklá brát ale dávat, jelikož moc dobře vím, jaké to.je, když máš vše a pak během 3 měsíců s tyranem nemáš nic. Nebyla jsem s ním dlouho, ale za tu dobu jsem zhubla z 55 na 38 kg a přišla o cca 250 000. Nezbylo mi nic. Několikrát jsem to dávala PČR, ale už na to nemám sílu a tu potřebuju pro děti a práci. Nepřeju nikomu něco takového zažít. I lékaři se divili, že jsem přežila. Nechci lítost, tamje. k.nicemu, necítím se jako oběť, páč si za to mohu i já sama, že jsem něco takového vůbec dovolila. Jen chci konečně žít řádně ne.jen přežívat. Nic víc.
@Jahru píše: VíceJá jsem dala tuhle částku, protože když připočítám cenu za služby pro 3 osoby je 1000-2000 Kč a energie, které nyní hradim 2500 Kč, tak se dostanu na nějakých 14000 možná i vice a to bych už musela podat žádosti na dávky SSP a HN, které nepobírám, kromě PnD.
Klidně si ty žádosti podej. Já beru příspěvek na bydlení. Kdybych byla v tomhle hrdá, tak bydlíme dneska pod mostem mezi bezďáky a fetkami. ![]()