Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Alexandria Nixia píše: Více
Vyzkoušela jsem vše, co šlo, abych je nějak donutila problém řešit, ale nešlo to. Navíc dluh už ani není. Po tom, co mi řekl právník, že hradit musím i přes závadu, uhradila jsem to. A nebyl.to.dluh ani ve výši jednoho nájmu. Hradim dál a dávám si stranou část peněz, abych měla případně na jiné bydlení. Nepřejí nikomu být v mojí situaci. Tady. nejde. o mně. O děti. Ja můžu klidně bydlet v lese nebo ji t na ubytovnu. Nemohu dovolit, aby dítě kardinál vyrůstalo v plísní a byty v osobním vlastnictví jsou drahé.
@Kája 78 píše: Více
a organizace Eurotopia a sociální pracovnice ti poradily, ať neplatíš nájemné???
![]()
Pokud tomu věřím, kdo vymyslel ten suoer nápad, že pokud nebudeš platit celý nájem, tak Tě nepovedou jako dlužníka a opraví byt?
Já bych zkusila hledat byt na prodej do DV. To by mohlo jít, že zaplatíš nějakou jistinu a pak splácíš formou splátky. Ale i tak jistina bude v řádech statisíců.
@Kája 78 no jako splátka 8500 Kč s životkem bude tak nemovitost do 2 mega jestli vůbec?
Příspěvek upraven 08.05.24 v 18:16
Hele, to je pěkné, ale to upřímně nikoho nezajímá.
Myslíš si, že někoho zajímalo, že mě po třech letech poctivého placení bývalý pronajímatel jaksi z bytu vypakoval. Měla jsem si hledat nové bydlení. A bylo úplně jedno, že se sama starám o těžce postižené dítě vyžadující 24h péči.
Nepochodila jsem ani u města. Jo, dáme vás do pořadníku, ale to je tak vše. Dokonce nás nechtěly ani ty azyláky. Plno odmítání. A tam, kde mě neodmítli hned, tak pak dali přednost někomu jinému. A to jsem neměla žádné dluhy, exekuce, dávala výpis účtu… prostě vše, abych dokázala, že na to mám. Ale, protože kvůli péči o dítě nepracuji, tak jsem měla smolíka. Žiji v kraji, kde je pracovní smlouva alfa omega.
O tom, jak na mě lidé nahlíželi, ani nemluvil. Poctivě platícímu nájmeníkovi přeci nezrušíš smlouvu, že? No, hele čeká mě soud s bývalým pronajímatelem. Ztopil si jen tak kauci a na mé právníky jaksi silně dlabe. Ale špatná jsem byla ta já.
Nakonec se mi za pět minut dvanáct povedlo sehnat byt. Našla jsem dobrého makléře. Možná ti můžu dát kontakt na tu realitku. Třeba by ti něco našel ve tvém okolí.
Nicméně ti to říkám, jen abys věděla, že nejsem jediná, kdo měl problém s bydlením. ![]()
@Alexandria Nixia píše: Více
Vím, z nejsem jediná a je náš čím dál více. Pokud budete tak hodná a dáte mi číslo na makléře, budu ráda. I když moc za makléře platit se mi nechce. Jen pokud nebude nazbyt. Děkuji
@kocourGarfield píše: Více
Ano. Jsou tu i do 1,5 mega. Nám vlastně stačí něco na víkendy a spaní. Od rána do večera jsem v práci. Podle zakázek a díky Bohu jich mám poměrně dost. Brigádníky ani zaměstnance nemám. Vše dělám sama, takže nemusím nikoho dalšího platit. Snažím se jak to jde.
@stinga píše: Více
To mi neporadil nikdo. Jen mi po třech letech stížnosti došla trpělivost.
To budeš kupovat garáž? ![]()
Jinak jsi úplně mimo. Co se ptáš je naprostá hovadina. S tím vůbec nepočítej. Je to podobná logika jako to tvoje neplacení nájmu a že tím někoho k něčemu donutis. Co z tebe vypadne, tak je jak od dítěte z mateřské školy.
@Cenarius píše: Více
My se známe, že mi tykate? Odsuzujete někoho, koho neznáte. Mimochodem, obec se mně snaží odsud dostat již rok, jelikož vím až moc na to, aby starosta/ka přišli o křeslo. Jestli dojde k soudu a ujedou mi nervy, tak nejen, že může přijít o křeslo, ale stáhnout s sebou i pár dalších lidí. Kdyby šlo o výpověď z důvodu neplacení, tak by se soudem nečekal/a 2,5 měsíce, ale podal/a by to hned. Vůbec nejde o neplacení. Navíc už žádný dluh není. Já jsem slušně dala svůj příspěvek a slušně se zeptala a očekávám slušné chování i od komentujících. Děkuji
@arinecka píše: Více
Teď už to vím. Protože nic jiného nezabíralo. Ani posudek KHS. Prostě nic. Pokaždé, jak jsem si začala stěžovat, došlo akorát na urážky a ponižování ze strany obce. Ujeli mi nervy. Tři roky tohle trvá.
@Kája 78 a není to málo, že víš něco na starostku, hnala bych to rozhodně vejš, na hejtmana něco nemáš? Ať je v Bruntále veselo
Přece nebudeš troškařit. A co na celou situaci říká tvůj lékař?
No, vzhledem k tomu jaká je bytová situace je imho jaksi luxus nechtít platit za makléře či hledat byty bez kauce. ![]()
Nikdo ti na splátky byt neprodá, s tím vůbec nepočítej. Prostě si najdi nový pronájem a nemudruj. Nic jiného ti nezbývá.