Bydlení, tchánův dům

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
10.11.16 09:52

@Lily Evans Děkuji za příspěvek.
tak to máte pěkné :). Jako já si myslím, že by nás taky respektovali, akorát ten tchán by tam jednou týdně přespal by bytě, který mi nebudeme vůbec používat, ale jak sem psala. Já s manželovo rodičema vycházím úžasně. Mám je moc ráda, jsou to oba moc hodní lidé… ale nebydlela sem s nimi :lol: :lol:.
Děkuju za pozitivní názor, že se tam cítíš jako doma :).
ZAKLADATELKA

• Citovat
  • Upravit
29
10.11.16 10:08

Zkusit to můžete. Pokus se máte kam vrátit, nevidím v tom problém.
Jen bych opravdu hodně zvažovala případné investice tam.
Protože v případě že to nepůjde, přijdete o ně.
Jinak jak píše někdo přede mnou, teplo domova dělají hodně i doplňky, povleceni, drobné maličkosti. Ty si vždycky můžete odvézt zpět do svého bytu.
Zkusila bych to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4960
10.11.16 13:12
@Anonymní píše:
děkuji za reakci.
Když já se pak „bojím“ že pokud si tam neudělám něco „svého“, budu si tam pořád připadat jako u tchánů na návštěvě a né jako doma :oops:. Přece jen tam jezdíme často už od doby co tam žili spolu, teď teda jen ke tchýni. Jako je to pěkný barák, i moc pěkně zařízený, ale tak některé věci se mi tam úplně nepozdávají a mám jiný vkus.

toho se asi bojím nejvíc, manžel je tam doma od narození, tomu to nepřijde, ale já se bojím, že přijdu o pocit našeho domova… asi hloupost no…

zakladatelka

My jsme si postavili podkrovi v domě mých rodičů a můj muž rozhodně nemá dojem, že by to nebyl jeho domov. Tak vymen nábytek, vymaluj, rozves po zdech rodinné fotky a hned tam budeš zabydlena. Tohle mi trochu připadá, že vymyslis problémy tam, kde nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
10.11.16 14:31
@ProfZav píše:
My jsme si postavili podkrovi v domě mých rodičů a můj muž rozhodně nemá dojem, že by to nebyl jeho domov. Tak vymen nábytek, vymaluj, rozves po zdech rodinné fotky a hned tam budeš zabydlena. Tohle mi trochu připadá, že vymyslis problémy tam, kde nejsou.

Chlapi to tak neberou. A nebo to taky třeba přijde časem. Různí lidé prožívají své pocity různě. Že tobě je jedno, kde bydlíš neznamená, že na to někdo jiný nemůže být háklivý. Už víš, jak to zakladatelka myslí a že může vidět jako problém? Prostě jinak, než ty. :think:

• Citovat
  • Upravit
4960
10.11.16 14:41

@Kobliha51 Jistě. To samé ti můžu napsat na tvůj komentář, že chlapi to tak neberou. To je snad taky individuální, ne? Nebo chlapi ani nepláčou?
Napsala jsem zakladatelce i radu, ať zkusí předělat drobné věci a uvidí, jestli se bude cítit líp. Podle mě je domov místo, kde je rodina spolu. A ne místo, které spolu koupí nebo postaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
10.11.16 14:53
@Anonymní píše:
@Padme93 dokud budeme v nájmu, tak horní byt se měnit nebude, jsou tam věci tchána a jeho tatínka. ten byt by se přestavěl až po tom, co bychom ten dům od tchána koupili s tím, že po dobu co tam budeme v nájmu nebudeme muset platit nic kromě služeb, tak bychom měli šanci něco pořádně našetřit. Spodní byt kde bychom bydleli s manželem je pěkný a tam by se, opět až po koupi, jeden pokoj který je veliký přepažil a vznikla by dole 3+1.ZAKLADATELKA

Takže vám tchán nepronajme dům, ale jeho spodní byt. Celý dům byste měli k dispozici až po jeho odkoupení. Pak je potřeba počítat s tím, že to tatínek může vnímat tak, že druhý byt má on nebo dcera k dispozici a je to vlatně i logické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
10.11.16 15:02
@ProfZav píše:
@Kobliha51 Jistě. To samé ti můžu napsat na tvůj komentář, že chlapi to tak neberou. To je snad taky individuální, ne? Nebo chlapi ani nepláčou?
Napsala jsem zakladatelce i radu, ať zkusí předělat drobné věci a uvidí, jestli se bude cítit líp. Podle mě je domov místo, kde je rodina spolu. A ne místo, které spolu koupí nebo postaví.

Teď už pláču já :oops: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.11.16 06:30

@Sojkka Děkuji za reakci. Ano, vlastně máš pravdu. Pronajme nám spodní byt a zahradu. Druhý byt by byl opravdu tchánovi k dispozici, s tím počítám. Sestra má byt vlastní a ta by se do toho baráku nikdy nevrátila(rodinné důvody), spíš mi jde o to aby nebyl problém s tím, že my tam budeme bydlet zadarmo, aby to nedělalo problémy v rodině, aby nebyla sestra naštvaná a tak…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max