Bydlení u rodiny vs garsonka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
80030
13.8.24 08:02

@Mar__tanka1983 taky to nechápu. Kdyby mi takto máma přímo řekla, že mne tam nechce, jdu hned. Do nájmu, klidně.
Tohle spolubydleni jde jen v případě, že jsi vítána, a jste ochotni se dohodnout na pravidlech. Ale představa, že nabidnu dceři pomoc, tzn. dočasné bydlení a ona mi začne organizovat dum a život, ta mne děsí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.24 08:38
@Zumpa píše: Více

Nájmy za 1kk se v okolí 10km pohybují kolem 15-17tis., ne nejsme v Praze ani Brně. Hypotéka by nás vyšla i s energiemi na 13-14tis za garsonku. Nabídka nemovitostí je tu bídná, tak každý bere to co je. Skoro nemožné je tu najít 1+1, 2+1, 3+1 (nebo 2kk, 3kk). Pokud by jsme chtěli větší, tak hypotéku s energiemi v hodnotě 20tis+ měsíčně neutáhneme. Ano v dolním patře bydlí ještě matky sestra ale tu skoro nepotkáváme, občas sice nějaký konflikt ale kvůli blblosti (dům vlastní s mojí matkou na půl).

• Citovat
  • Upravit
33576
13.8.24 08:43
@Anonymní píše: Více

Nebydlela bych někde, kde bych byla na obtíž. To máte tak malé platy, že by jste zvládli jen garsonku? Matce jste na obtíž, ale zárovenˇby to tam sama neutáhla. Nejde si sednout a normálně si promluvit? Píšeš, že je to velký dům, tak by se nějaké řešení určitě našlo. Jestli ne, tak odstěhovat a šmitec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.24 08:47

Takže vy žijete s matko defakto společně v její polovině domu, druhá je sestry. Co si od toho slibujete a jak dlouho takhle chcete žít? Vždyť tam nejsou vyjasněné vztahy budoucí, když je její jen polovina. Na co čekáte?

• Citovat
  • Upravit
8302
13.8.24 09:02

Jo on je dole ještě jeden člověk - teta. Takže bydlení, kde nikdo nemá soukromí, což při vašich vzájemných vztazích je o to těžší.
Když by mi máma řekla, že mě doma nechce, tak by mě tam neměla.
Běžte kamkoli na co máte peníze, buďte sami, i kdybyste se kvůli tomu měli stěhovat do jiného města. Bydlení je na prd, v tom vám úplně rozumím. Nájmy přestřelené jsou, hypotéky to samé. Chce to hledat, jste dva, to je snazší než kdybys šla sama a ještě třeba s dětmi. Na babičku se nevymlouvej. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11816
13.8.24 09:07

Píšeš, že jste se stěhovali k rodičům - takže tam bydlí ještě táta? A dole tedy teta, ale to už v odděleném bytě, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.24 09:14

Hele ale když bydlíte takhle, máte prostě čas si počkat. Ano, bydlení, co dlouho visí v nabídce je takhle drahé skoro všude, ale jednou za čas se objeví něco solidního za dobrou cenu. U nás jsou ceny taky stejné jak píšeš, ale rozhodili jsme sítě, sledovali nějakou nabídky a podařilo se nám sehnat krásný velký zrekonstruovaný byt 3+1 skoro 100m2. Cena včetně všech energií kolem 15.000 měsíčně… Když máte ten luxus, že můžete čekat, tak se tomu pověnujte, žádejte si o obecní byty, poptejte se po známých…

• Citovat
  • Upravit
80030
13.8.24 10:03

Ale ony by to jistě dvě dospělé ženy utáhly, to zas zakladatelka jen prikrasluje skutečnost. Nechce se jí z teplého hnízda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.24 10:36
@inkakřivák píše: Více

Obě v důchodu - jedna v částečném invalidním (nezvládá k tomu pracovat), druhá ve starobním. Obě mají dohromady cca 25tis. - za inkaso celkem 15tis. Takhle ho dělíme na třetiny. Tudíž těžko říct zda by obě vyžily z 10tis.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.8.24 10:49

A jakou tedy vidíš perspektivu do budoucnosti? Co na tyhle vyhlídky říká partner? Já bych žít ve starém baráku, kde jsou dvě babky, nemám vlastní kuchyni a koupelnu, soukromí a nikdo mě tam nechce, nechtěla. Pokud tedy nemá holý zadek.

• Citovat
  • Upravit
41140
13.8.24 10:51

ty dva důchody dohromady 25tis. se mi nezdají :think: nároky na nějaký příspěvek by měly, ne? proč to dělíte na třetiny a ne na čtvrtiny, když tam jsi s chlapem? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41140
13.8.24 10:52

tak pokud tam ve dvou bydlí za 5tis. a nemají ve dvou dospělých a zdravých lidech našetřeno, tak někde bude velký problém :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
13.8.24 10:56

tak si s nimi sedněte, hoďte ta čísla na papír, jestli chtějí žít každá z peti tisíc, nebo vám vyjdou vstříc a uděláte rekonstrukci, abyste měli všichni soukromí. logicky by bylo nejlepší, kdyby se sestěhovaly do jednoho podlaží a vám nechaly druhé, s tím, že vy byste platili větší část inkasa, ale je mi jasné, že to asi neprojde. když se nebudou chtít na ničem dohodnout, intenzivně bych pracovala na odstěhování, klidně i někam dál, když u vás nic k sehnání není. na vašem místě bych do společného bydlení nešla, když vás tam máma od začátku nechce - ty problémy se budou stupňovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24807
13.8.24 10:59

třeba by jim vyšel doplatek na bydlení

tak hele, kdyby tam nebyla teta, dalo by se uvažovat o samostatných bytových jednotkách
ALE takto jste tam absolutně navíc! a promiň - jako pijavice, mít vše společné jako dospělá s matkou včetně dřezu a vany, tak mne hanba liská, jak málo jsem v životě dokázala!

Okamžitě pryč, i za cenu nájmu, došetřit na základ hypo a pořídit aspoň 2kk časem…

co na tom je těžkého k řešení?
ten dům není tvůj a nikdy celý nebude, budeš mít jen podíl po své matce zároveň s ostatními zákonnými dědici
takže bych tam aktuálně ani neinvestovala a dávno měla vlastní střechu nad hlavou, i kdyby to měl být jen nájem.. snad oba chodíte do práce, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
13.8.24 11:01

Kolik měsíčně si vydělává ten tvůj chlap?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí