Bydlení u rodiny vs garsonka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
12.8.24 23:26

Bydlení u rodiny vs garsonka

Zdravím,
Již nějakou dobu rozvažujeme s partnerem nad naší životní situací a nevíme co dál. Žijeme spolu 5let (napřed v nájmu rok 1+1 ale po skončení smlouvy nám ji neprodloužili). Stěhovali jsme se k mým rodičům do velkého rodinného domu, kde jsme doteď (na přání babičky). Ovšem vše je společné - kuchyň sdílím s matkou, koupelnu též. Dochází k neshodám pravidelně a na vše tu mají systém (např nemůžu si dovolit neusušit nádobí v odkapávači, máma to udělá a akorát si vyslechnu pomluvy na nás že jsem neschopná.. to samé např. s praním). Ovšem máma je bordelář a hromadí věci (nechce nic vyhazovat), kvůli tomu jsou pak taky hadky.. protoze se snazim to pouklizet alespon ja v tech spolecnych prostorech. Nekolikrat mi vmetla ze by bylo lepsi kdybych se nevratila, ze ji obtezuju a ze by mohla mit veci kolik by chtela kdybych neuklizela. Ona jakozto vlastnik domu nechce zadne rekonstrukce - napr vymenit 40let stary sporak ktery skoro nefunguje ikdyz jsem ho chtela zaplatit, vymenit koberec apod). Casto padaji na nas s partnerem slova ze jsme k nicemu, ze nam tu nic nepatri at si nemyslim. Za dob co zila babicka byla mirnejsi a respektovala jeji prani. Na druhou stranu by po financni strance mela problem vyjit s placenim jakozto duchodce. Babicce jsem tehda slibila ze se postaram o ni a jednou i o dum ale nevim zda to psychicky jsem schopna zvladnout. Na druhou stranu s partnerem by jsme financne zvladli mozna tak garsonku cca 30m2 na hypoteku. Najmy jsou tu prestrelene, tak to moznost neni. Nevim zda se vyplati zit zde a mit sice pekne bydleni u lesa a prostorem. Nebo mit klid od rodiny ale netusim zda by jsme si nelezli s partnerem na nervy v 30m2.. navic si prijdu jaksi zodpovedna za matku co jsem slibila babicce.. co si o tomto myslite? Dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30299
12.8.24 23:45

Když je to velký dům, nešlo by udělat dvě jednotky s oddělenou kuchyní a koupelnou? Ať jsi jste každá svou paní a nelezete si na nervy? Mě by teda asi vadilo i bydlení i v oddělených bytech, natož vše společné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
12.8.24 23:51

Takže v rámci té zodpovědnosti si necháš nadávat. Soukromí taky nemáte nic moc. Nevím, kolik je vám, kolik mamce. Ale po svých zkušenostech, samostatné bydlení je k nezaplacení. A když už máte jen na malý byt, tak to nemusí být jen garsonka, stačí mini 1+1. Ten pokojík třeba jen na postel, aby bylo kam se zašít, když člověku třeba není dobře. Ale snažila bych se osamostatnit.

Co se týče těch financí, chová se k vám, jako byste ji tam obtěžovali, uvědomuje si vůbec, že to sama finančně neutáhne? Ale jak říkám, bydlení s rodiči, zvlášť pokud jsou místnosti jako kuchyně a koupelna společné, je málokdy v pohodě. A to i když jsou ty vztahy lepší, než máte vy mezi sebou. Jen v nouzi, na nějakou překlenovací dobu. Ale nastálo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
12.8.24 23:52

Jste uplne marni tim jak zijete :roll: Tvoji matce se tedy nedivim, kdyz ti rika jak jsi neschopna - ma pravdu! Ale ma na tom bezpochyby tsjy svoje zasluhy, trebas vychova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
13.8.24 00:03

Proč mám pocit, že to píše stejná osoba, jak psala včera o tchýni doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16139
13.8.24 01:19

Já bych nechtěla ani jedno. Společně bydlení jedině každý mít svoji bytovou jednotku a nic společného. Garsonka je zase Malý prostor, tam není soukromí, když bys chtěla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15092
13.8.24 06:39

Máma vás u sebe nechce a vy se tam držíte jak pijavice. Postavte se na vlastní nohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
13.8.24 06:52

A co prosím tě děláte, že se za celý život nemůžete ani na svou kuchyň a koupelnu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
13.8.24 06:52

A co prosím tě děláte, že se za celý život nezmůžete ani na svou kuchyň a koupelnu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8993
13.8.24 06:57

Matka je dospělá a zodpovědná sama za sebe. Vy ji tam evidentně vadíte a překážíte. Dům je její a ona vás tam nechce. Navíc píšeš, že jste se stěhovali k rodičům a i dál píšeš„na vše tu mají systém“. Tedy předpokládám, že matka nežije sama. Měli byste se postavit na vlastní nohy a odstěhovat se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
13.8.24 07:35

Podle mě se jen vymlouvas na slib babičce a jestli by to mamka sama utahla, protože se bojíš udělat rozhodnutí a z domu odejít. Mamka vas tam nechce a z popisu nebude tvoje nejlepší kamarádka, tak nechápu, proč tam ještě dobrovolně pobyvas. Mate na garsonku? Zaridte si garsonku. Nebo si ještě nasetrete na 2+1 aspoň a jděte do svýho..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79701
13.8.24 07:42

Když se ti tam nelíbí, tak se odstěhuj. Na nějaké sliby babičce nevěřím.
A jestli nemáte na to, bydlet sami za své, tak mlč a pěkně poslouchej maminku. Její dum, její pravidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15709
13.8.24 07:51

Finanční negramot. Nájmy jsou přestřelené a na hypo nemám. Aha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31268
13.8.24 07:52

Jdete do sveho, nebo do najemniho, pokud neutahnete hypotéku. Ja se přiznám, ze obcas nechapu, ze každý tak trva na vkastnim a pak jsou z toho takovýhle potíže. Rozhodovat se mezi spolecnym bydlením nebo garsonkou :nevim:
Mate cely zivot pred sebou, proc se upinat na nemovitost za každou cenu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35430
13.8.24 07:56

Ty už jsi sem minimálně jednou psala že? Napíšu ti to znovu. Byla bych už dávno pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí