Bydlet u tchyně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
23.4.12 09:39

Holky, anonymní, moc s vámi soucítím, je to obrovské trápení. Kdo to nezažil, ten nepochopí, ten každodenní stres. Já kvůli tomu i potratila. S tchánovci bydlíme vedle sebe, nepomohly opatrné prosby o respekt, důsledné žádosti, nic. Jen nám něco vyčítali, když k nám měla tchýně přijít, byli jsme s manželem vynervovaní, někdy jsem musela i zvracet. Nakonec jsme přerušili kontakt, ale i tak nemáme od nich klid. L.

• Citovat
  • Upravit
117
31.3.13 12:33

@Hanulka82 no ja sem s tchyni taky vychazela skvele kdyz jsme nakonec kvuli financim museli zit v dvoupatrovem dome s nima tak se vztahy uplne zmenily :cert: kdyz se mala narodila jeste horsi porad nejaky jeji hloupy rady atd a nekonecne otravovani :zed:..dnes je to jen horsi uz ji vadi i mala nekdy kdyz krici nebo boucha ale mala vidi kdyz ji to vadi ona jeste vic :lol: a co mam mylymu diteti asi rict..ja kojila jen 2 mesice jen kvuli ni protoze me porad nekde pronasledovala nedala pokoj byla sem v nervech..kdyz mi treba s necim pomohla potom mi to vycitala :lol: porad se mi srala do vychovy do vareni do vseho..Vyresila sem to jednoduse nemluvim s ni jen ahoj, dobry den..tod vse jinac kdyz neco rika ja ji vubec neposloucham zavru ji dvere nebo odejdu to ji nastve nejvic :mrgreen: jinac ja ji uz neresim jednou sem si uz rekla dost nebudeme psychicky deptat..Jinac muz je samozrejme na me strane ale on je porad v praci tak tolik netrpi..Jinac odstehovat se nemuzem nemame kam, setrime si na barak ale to je jeste na dlouho :( nekdy mam chut ji neco udelat :pocitac: to sem si myslela ze sem jedina kdo ma ten problem s tchyni aspon se citim lip kdyz je vas tolik a ze nejsem sama..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
31.3.13 12:53
@Naima
@Naima píše:
Bydlení dvou a více generací prostě nedělá dobrotu, je to léty známý fakt a nerozumím tomu, pokud do toho někdo jde dobrovolně. Jen málo domácnosti se dovede sladit tak, aby se navzájem neobtěžovaly a existovaly na společném prostoru bezproblémově. Můj děda vždy říkával, že co se příbuzenských vztahů týče, vzdálenost zbližuje. A něco na tom opravdu je :lol: .

to naprosto souhlasim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
31.3.13 12:55
@dusicka.. píše:
Ahoj, my bydlime temer s komplet manzelovou rodinou :lol: V jednom dome s babickou, dedou a jeste tetou a jeji rodinou. Manzelovi rodice bydli v dome vedle.
Se vsemi vychazim, podle mne, dobre. Kazdy den mame spolecne odpoledni kafco a navzajem si pomahame.
Jedine problemy jsou, kdyz chceme neco spolecne nakoupit, opravit atd. Kazdy mame jinou predstavu a jine financni moznosti. Takze je to nekdy docela boj :roll:

no tak to ti zavidim co bych za to dala mit takove stesti :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
31.3.13 12:55
@Hanulka82 píše:
zajimaly by me Vase nazory na bydleni s tchyni v rodinnym dome. Mame moznost si zrekonstruovat horni patro rodinnyho domu, dole by byla tchyne. Dalsi moznosti je postavit dum na pozemku, ktery ale je v male vesnici, kde ja ani pritel nemame zadne zazemi…
Dum s tchyni je ve meste…s tchyni vychazim dobre, nikdy jsem s ni nemela problem, kdyz chci, pomaha mi s malou…
Ona sama pocita, ze na duchod odejde za sestrou, ktera zije sama…
tak nevim pro jakou variantu se rozhodnout :( jake mate zkusenosti s bydlenim s tchanovcema v jednom baraku?

Zalezi na tom jak mas pevne nervy a co jsi vsechno ochotna skousnout…
Ja mam milionovou tchyni, tchan nic moc.
Al nebydlela bych s nimi ani za milion.
Zalezi na tom kdy jde vase tchyne do duchodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
31.3.13 13:01
@BMRL píše:
Zalezi na tom jak mas pevne nervy a co jsi vsechno ochotna skousnout…
Ja mam milionovou tchyni, tchan nic moc.
Al nebydlela bych s nimi ani za milion.
Zalezi na tom kdy jde vase tchyne do duchodu.

ja mam zas tchana pohodovyho ale tchyne hruza des 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2702
19.10.16 23:30

A

Příspěvek upraven 20.10.16 v 04:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
20.10.16 00:19

Promiň holka, ale mě přijde, že jsi trochu netykavka. To je vážně problém těch 10 minut denně? Jestli máš takový problém, tak si najděte podnájem. Soužití je o toleranci a ty bydlíš i ní. Když ti něco vadí, tak jí to řekni slušně a narovinu. Ale věř mi, problémy s tchýní vypadají úplně jinak! Tady si děláš sama zle svým přístupem. Srovnej si to v hlavě nebo se odstěhuj a přestaň využívat levné bydlení u tchánovců, když ti tak vadí.

• Citovat
  • Upravit
10.4.19 16:40

Je to boj!

Holky jste statečný,

Já se rozhodně přikláním k názoru, že tchyně ve zdravé vzdálenosti dělá svého syna výrazně sex-appealnějším a lukrativnějším :) Samozřejmě jsou výjimky, ale zkušenosti z mého okolí mluví jasně, ženy jsou teritoriální a každá si ráda vede domácnost po svém.

Já s partnerem zatím nežiju, ale téma společného bydlení začíná být relevantní a problém je na světě, bydlí v domě po rodičích psaném na jeho mámu, X let ho zvelebuje, rekonstruuje, financuje, ale maminka nás i přes vlastní bydlení chodí ráda kontrolovat, často a zcela neohlášeně, komentuje moje oblečení i biorytmy (bože jak jen mohu vstávat až v 7 ráno, jsem tak líná!) a já řeším otázku, zda se ho snažit přesvědčit ke společnému bydlení ve vlastním pronájmu nebo věřit, že se mamince postaví a vymezí jí jasné hranice. Nechci se cítit jako harpie okupující cizí majetek, ale pod drobnohledem tchyně žít nechci. Od rodičů jsem se osamostatnila v 17-ti a naše vztahy jsou ohromně přátelské, ale na kontrolu už dávno nejsem zvyklá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
11.4.19 13:16

@Analytička tak myslím, že tady je už teď jasné, jak to asi bude vypadat… jedině do vlastního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.25 18:21

Jestli bydlet u tchyně? Pokud máte své samostatné patro s kuchyní, úplně v pohodě. Je-li společná kuchyň, za sebe říkám V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ. Moje tchýně navíc ještě pije, je falešná a pomlouvá mě u své dcery, navíc jsem těhotná, takže fakt lahůdka. Přítel je tady na ten barák fixovaný a odejít odsud nechce. Já tady trpím, a to jsme tady ani ne tři měsíce… Takže tak.

• Citovat
  • Upravit
30408
17.6.25 18:59
@Anonymní píše: Více

Takhle si pokazit život to je taky umění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
17.6.25 19:08

A ty ji tady..a jste si kvit :mrgreen:
Jinak tohle je moje noční můra, ze by člověk mládeží nabídl utociste a za odměnu by si pak o sobě přečetl tohle.

• Citovat
  • Upravit
2754
17.6.25 19:29

Takže ty nemáš kde bydlet, udělala jsi si dítě s chlapem, kterého vůbec neznáš a vsadím se, že nemáš našetřeno a kam jít, co? No, hlavně že máš toho MIMÍSKA. Gratuluju :kytka: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.25 19:54
@Yasmen píše: Více

Prosím? Já kde bydlet mám, ale to mám podle Vás jako bydlet odděleně? A kde jsem uvedla, že svého partnera vůbec neznám?? 8o

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová