Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Hanulka82 no ja sem s tchyni taky vychazela skvele kdyz jsme nakonec kvuli financim museli zit v dvoupatrovem dome s nima tak se vztahy uplne zmenily
kdyz se mala narodila jeste horsi porad nejaky jeji hloupy rady atd a nekonecne otravovani
..dnes je to jen horsi uz ji vadi i mala nekdy kdyz krici nebo boucha ale mala vidi kdyz ji to vadi ona jeste vic
a co mam mylymu diteti asi rict..ja kojila jen 2 mesice jen kvuli ni protoze me porad nekde pronasledovala nedala pokoj byla sem v nervech..kdyz mi treba s necim pomohla potom mi to vycitala
porad se mi srala do vychovy do vareni do vseho..Vyresila sem to jednoduse nemluvim s ni jen ahoj, dobry den..tod vse jinac kdyz neco rika ja ji vubec neposloucham zavru ji dvere nebo odejdu to ji nastve nejvic
jinac ja ji uz neresim jednou sem si uz rekla dost nebudeme psychicky deptat..Jinac muz je samozrejme na me strane ale on je porad v praci tak tolik netrpi..Jinac odstehovat se nemuzem nemame kam, setrime si na barak ale to je jeste na dlouho
nekdy mam chut ji neco udelat
to sem si myslela ze sem jedina kdo ma ten problem s tchyni aspon se citim lip kdyz je vas tolik a ze nejsem sama..
@Naima píše:
Bydlení dvou a více generací prostě nedělá dobrotu, je to léty známý fakt a nerozumím tomu, pokud do toho někdo jde dobrovolně. Jen málo domácnosti se dovede sladit tak, aby se navzájem neobtěžovaly a existovaly na společném prostoru bezproblémově. Můj děda vždy říkával, že co se příbuzenských vztahů týče, vzdálenost zbližuje. A něco na tom opravdu je.
to naprosto souhlasim
@dusicka.. píše:
Ahoj, my bydlime temer s komplet manzelovou rodinouV jednom dome s babickou, dedou a jeste tetou a jeji rodinou. Manzelovi rodice bydli v dome vedle.
Se vsemi vychazim, podle mne, dobre. Kazdy den mame spolecne odpoledni kafco a navzajem si pomahame.
Jedine problemy jsou, kdyz chceme neco spolecne nakoupit, opravit atd. Kazdy mame jinou predstavu a jine financni moznosti. Takze je to nekdy docela boj
no tak to ti zavidim co bych za to dala mit takove stesti ![]()
@Hanulka82 píše:
zajimaly by me Vase nazory na bydleni s tchyni v rodinnym dome. Mame moznost si zrekonstruovat horni patro rodinnyho domu, dole by byla tchyne. Dalsi moznosti je postavit dum na pozemku, ktery ale je v male vesnici, kde ja ani pritel nemame zadne zazemi…
Dum s tchyni je ve meste…s tchyni vychazim dobre, nikdy jsem s ni nemela problem, kdyz chci, pomaha mi s malou…
Ona sama pocita, ze na duchod odejde za sestrou, ktera zije sama…
tak nevim pro jakou variantu se rozhodnoutjake mate zkusenosti s bydlenim s tchanovcema v jednom baraku?
Zalezi na tom jak mas pevne nervy a co jsi vsechno ochotna skousnout…
Ja mam milionovou tchyni, tchan nic moc.
Al nebydlela bych s nimi ani za milion.
Zalezi na tom kdy jde vase tchyne do duchodu.
@BMRL píše:
Zalezi na tom jak mas pevne nervy a co jsi vsechno ochotna skousnout…
Ja mam milionovou tchyni, tchan nic moc.
Al nebydlela bych s nimi ani za milion.
Zalezi na tom kdy jde vase tchyne do duchodu.
ja mam zas tchana pohodovyho ale tchyne hruza des ![]()
Promiň holka, ale mě přijde, že jsi trochu netykavka. To je vážně problém těch 10 minut denně? Jestli máš takový problém, tak si najděte podnájem. Soužití je o toleranci a ty bydlíš i ní. Když ti něco vadí, tak jí to řekni slušně a narovinu. Ale věř mi, problémy s tchýní vypadají úplně jinak! Tady si děláš sama zle svým přístupem. Srovnej si to v hlavě nebo se odstěhuj a přestaň využívat levné bydlení u tchánovců, když ti tak vadí.
Holky jste statečný,
Já se rozhodně přikláním k názoru, že tchyně ve zdravé vzdálenosti dělá svého syna výrazně sex-appealnějším a lukrativnějším
Samozřejmě jsou výjimky, ale zkušenosti z mého okolí mluví jasně, ženy jsou teritoriální a každá si ráda vede domácnost po svém.
Já s partnerem zatím nežiju, ale téma společného bydlení začíná být relevantní a problém je na světě, bydlí v domě po rodičích psaném na jeho mámu, X let ho zvelebuje, rekonstruuje, financuje, ale maminka nás i přes vlastní bydlení chodí ráda kontrolovat, často a zcela neohlášeně, komentuje moje oblečení i biorytmy (bože jak jen mohu vstávat až v 7 ráno, jsem tak líná!) a já řeším otázku, zda se ho snažit přesvědčit ke společnému bydlení ve vlastním pronájmu nebo věřit, že se mamince postaví a vymezí jí jasné hranice. Nechci se cítit jako harpie okupující cizí majetek, ale pod drobnohledem tchyně žít nechci. Od rodičů jsem se osamostatnila v 17-ti a naše vztahy jsou ohromně přátelské, ale na kontrolu už dávno nejsem zvyklá.
@Analytička tak myslím, že tady je už teď jasné, jak to asi bude vypadat… jedině do vlastního.
Jestli bydlet u tchyně? Pokud máte své samostatné patro s kuchyní, úplně v pohodě. Je-li společná kuchyň, za sebe říkám V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ. Moje tchýně navíc ještě pije, je falešná a pomlouvá mě u své dcery, navíc jsem těhotná, takže fakt lahůdka. Přítel je tady na ten barák fixovaný a odejít odsud nechce. Já tady trpím, a to jsme tady ani ne tři měsíce… Takže tak.
@Anonymní píše: Více
Takhle si pokazit život to je taky umění.
A ty ji tady..a jste si kvit ![]()
Jinak tohle je moje noční můra, ze by člověk mládeží nabídl utociste a za odměnu by si pak o sobě přečetl tohle.
Takže ty nemáš kde bydlet, udělala jsi si dítě s chlapem, kterého vůbec neznáš a vsadím se, že nemáš našetřeno a kam jít, co? No, hlavně že máš toho MIMÍSKA. Gratuluju
![]()
@Yasmen píše: Více
Prosím? Já kde bydlet mám, ale to mám podle Vás jako bydlet odděleně? A kde jsem uvedla, že svého partnera vůbec neznám?? ![]()
Holky, anonymní, moc s vámi soucítím, je to obrovské trápení. Kdo to nezažil, ten nepochopí, ten každodenní stres. Já kvůli tomu i potratila. S tchánovci bydlíme vedle sebe, nepomohly opatrné prosby o respekt, důsledné žádosti, nic. Jen nám něco vyčítali, když k nám měla tchýně přijít, byli jsme s manželem vynervovaní, někdy jsem musela i zvracet. Nakonec jsme přerušili kontakt, ale i tak nemáme od nich klid. L.