Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Leni, mluvis mi z duse, dopadla jsem podobne, za mne ani ve stejne vesnici, postalivili jsme domek vedle tchyne a jeji rozvetvene rodiny, byl to ode mne zivotni omyl, ale jinak bychom se s manzelem rozesli, on stoji pri mne, ale je to stejne k nicemu, on je v praci, ja na md a mam tu denne nasackovanou celou vesnici, zkousela jsem domluvu, po dobrem, po zlem, nic, tezke, kdyz je clovek vidi denne, jak chodi kolem domu, sami lezou pres terasu do domu, ted uz maji vsichni deti a ty si k nam chodi hrat, nas kluk o ne nestoji, takze jsou z toho jenom rozbroje, nejhorsi je, ze vse co jsme meli jsme dali do baracku, postavili jsme si domecek snu, krasnou zahradku, mame pejsky, kocku, obr terasu a co to je platne, kdyz vam denne zkazej naladu, nemuzu si ani lehnout do sitovky, aby ihned nekdo neporvaval, ze to je pohoda ma materske dovolene, jsem v naprosto bezvychodne situaci, na barak mame samozrejme hypoteku, ale asi nezbyde nic jineho nez prodat, na dome jsme se nadreli nekolik let, i lokalita je naprosto idealni, manzel souhlasi s prodejem, vidi to sam, jenze nam v dnesni dobe za dum asi 6 milionu nikdo neda, tak jsem tady lapena, chjo, takze bydlet s pribuznyma a nejhorsi jsou pribuzny manzela, protoze na materske je stejne zenska, tak rozhodne NE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!pak tezko brecet nad rozlitym mlekem
Anonymní,přesně tak.Ani nevíš jak ti rozumím.To soukromí je prostě nade vše.My dům prodat nemůžeme,teta je tady břemeno na dožití:(.Navíc taky ideální,velká zahrada,kde mají děti písek,domeček,trampošku,ale ovšem vše pod dohledem.Kdyby jsme se potkaly jednou za týden,tak neřeknu a člověk ledasco překousne,ale proč s ní musím trávit každý den??Na první md jsem tady měla kamarádku a bylo to super,tetu jsem viděla minimálně a i ona hodně cestovala,jenomže teď jsem tady sama a tak to tetička bere jako samozřejmost,jsme doma,tak je s náma:((((
Leni, ted si vezmi svoje problemy s tetou a znasob je tak 10× a to mam ja, manzel zde ma 2 bratry, rodice, tety, 3 bratrance s rodinami, manzelky od tohoto pribuzenstva nejsou jemne receno zrovna einsteini, takze o kamaradstvi nemuze byt rec, klasicka slepicarna, zdrbnu jednoho a jdu o dum dal zdrbnout toho prvniho, ja tu denne varim kafe lidem, ktere nemuzu ani vystat, protoze jdou kolem a proste se na kafe pozvou, takze si nestiham ani uvarit, do toho ti vsichni poradi, nejhorsi je tchyne, ta je general, clovek nez by se dohadoval, tak to radsi odkejve, ted jeste to jeji nadrzovani nejstarsimu, to se taky neda vydrzet,doufam, ze se takhle jednou ke svym detem chovat nebudu, abych k jednomu denne chodila s taskama, druheho denne zivila (bydli spolu) a treti nic, obavam se, ze nam to za chvili znici i vztah, nejhorsi je az deti dorostou a budou si chtit hrat s celou tou bandou, tak je asi doma neudrzime, a pak to teprve zacne, jen treba nase tchyne ma 8 vnoucat, to nepocitam deti od tech bratrancu.....no nevim,jak z toho, plot nepomohl, otevrou si vrata a jsou tu, takze jedine prodat, tak kdyby jsi zanala nekoho kdo ma tak cca 5 milionu na domecek snu, dej vedet
jinak tohle mi ted akorat poslal muj muz
Ahoj lasko,
chci abys věděla, že stojím jen za tebou, miluju tě a chci být jen s tebou a nasima detma. Barák prodáme.
S mámou a tátou si promluvím, i s bratrem.
Bránu jsem zajistil, branka je zavřená, začnem ji zamykat, na trám před
vchodem natluču hřebíček a klíč na něj budeme věšet. Každý bude muset
zvonit.
strasne nerada bych, aby nam to nas hezky vztah znicilo, byli bychom naprosto spokojeny, ale temer denne tady rozebirame, proc ostatni nejsou normalni a jak z toho ven, zit neustale ve strehu a stresu je strasne vycerpavajici a dlouho to vydrzet nejde
@Hanulka82 ahoj z vlastni zkusenosti ti muzu poradit aby jste bydlel samimy si spravili horni patro u tchyne vychazela sem sni vse bylo super no az do toho nez sem se tam nastehovala bylo to to nejhorsi rozhodnuti co jsem kdy udelala a ted trpim jako kun
![]()
Tak to je hezký.Myslím,že to budeš mít vyřešené jak prodáte domeček,ale mě to neskončí:(.Třeba prodej půjde rychle a budete brzy pryč.Jinak návštěvu rodiny,není co závidět..
@nellaskrobakova píše:
@Hanulka82 ahoj z vlastni zkusenosti ti muzu poradit aby jste bydlel samimy si spravili horni patro u tchyne vychazela sem sni vse bylo super no az do toho nez sem se tam nastehovala bylo to to nejhorsi rozhodnuti co jsem kdy udelala a ted trpim jako kun![]()
já lituju dodnes,že mi to někdo nerozmluvil a přitom tchýně věděla jaká teta je a sama by s ní bydlet nemohla a mě do toho v klidu nechala jít:(.
holky, my do toho tenkrat nakonec nesli, mame svuj byt na opacne strane mesta…tchyne zacala vymslet, ze ji bude rekonstrukce otravovat, kdyz bude po nocni atd atd…vztahy ochladly, jsem rada, ze to tak dopadlo, dum se bude prodavat, ptz tchyne to nemuze sama uz utahnout.....ale byla to jeji volba…
Bydlení dvou a více generací prostě nedělá dobrotu, je to léty známý fakt a nerozumím tomu, pokud do toho někdo jde dobrovolně. Jen málo domácnosti se dovede sladit tak, aby se navzájem neobtěžovaly a existovaly na společném prostoru bezproblémově. Můj děda vždy říkával, že co se příbuzenských vztahů týče, vzdálenost zbližuje. A něco na tom opravdu je
.
jako kdyz vam to tak reknu ja se divim ze sem svoji tchyni jeste nezabila mame 4 mesicniho chlapecka a nema k tomu daleko kdyz neco reknu udela pravy opak reknu ze malemu nebude davat presnidavku ze ji materske mleko a to ze mu staci da mu presnidavku reknu ze nam nebude chodit nahoru kdyz tu nejsme a prijedem od nasich a ona mi byla nahore srovnavat veci ve skrinich a utirat prach řeknu že něco chci koupit malemu nejakou hracku co udela oklamzite jede do mesta a koupi j ona Holky Verte tomu nebo ne ale ja sem krom cumliku svemu synovi nekoupila žadnou hračku a ani nevite jak mě to sere chtela sem mu koupit hrazdicku s rotacni podlozkou bohuzel koupila ji ona chtela sem mu koupit kousatka nemohla sem koupila to ona chtela sem mu koupit zavinovacku koupila ji ona ted sem chtela koupit svitici želvicku no bohuzel uz ji obednala a takhle je to se vsim asi řeknu že by si malej přál vlastni barak zajmalo by me jestli nam ho taky koupi ![]()
@nellaskrobakova píše:
jako kdyz vam to tak reknu ja se divim ze sem svoji tchyni jeste nezabila mame 4 mesicniho chlapecka a nema k tomu daleko kdyz neco reknu udela pravy opak reknu ze malemu nebude davat presnidavku ze ji materske mleko a to ze mu staci da mu presnidavku reknu ze nam nebude chodit nahoru kdyz tu nejsme a prijedem od nasich a ona mi byla nahore srovnavat veci ve skrinich a utirat prach řeknu že něco chci koupit malemu nejakou hracku co udela oklamzite jede do mesta a koupi j ona Holky Verte tomu nebo ne ale ja sem krom cumliku svemu synovi nekoupila žadnou hračku a ani nevite jak mě to sere chtela sem mu koupit hrazdicku s rotacni podlozkou bohuzel koupila ji ona chtela sem mu koupit kousatka nemohla sem koupila to ona chtela sem mu koupit zavinovacku koupila ji ona ted sem chtela koupit svitici želvicku no bohuzel uz ji obednala a takhle je to se vsim asi řeknu že by si malej přál vlastni barak zajmalo by me jestli nam ho taky koupi
Tak s tím kupováním je jediná rada,nic neříkat a koupit sama a co se jídla týče,to bych byla neoblomná i když teta mi dopoledne taky krmí děti a oni pak nechtěj obědvat,ale budu to řešit,občas už jsem ji zastavila,že bude oběd a teď se třeba zeptá jestli může a tak..
bojim se ze si budu muset nechat v nejbližší době dat prasky na uklidněni protože tohle uz fakt prestavam zvladat nejlepsi je byla sem u kadernice po 6 mesicich ona hlidala maleho rikam ji prosim te bud nekde pobliz kdyby zacal plakat(rostou nam zoubky a maly dela sceny az tak ze se dusi a neuklidni se jinak nez kdyz ho vezmu já)jasně pujdu po meste a pujdu do lidlu lidl sem rekla ze ne je to 30 minut chuze a opravdu si nedokazu predstavit jak poletim s alobalem na hlave pres cele namesti az do lidlu chcete řict co tak krava blba udělala šla do lidlu jedine jeji štěsti je to že se nic nestalo protože už by minimalne jednu chytla tchyne netchyne ja sem matka maleho a co ohledne sveho syna reknu by melo platit a ne co si smysli ona nebo ne????DOkažete si představit ze by vam neco takove delala vaše tchyne desim se toho že pres muj zakaz zase nekam s malym pujde a maly se zacne dusit rozhodla jsem se ze pokud budu nekde potrebovat na delsi dobu poprosim svoji mamku at maleho pohlida protoze u ni mam jistotu ze kdyz ji poprosim at neco nedela tak toproste delat nebude
Leňouš81:jo jenze tvoje deti ji normalni stravu jestli sem to pochopila malej ma 4 mesice a je na MM a že bych potrebovala aby kvuli tomu ze do nej tchyne futruje sladkou presnidavku aby prestal kvuli tomu chtit mleko se rict neda sem rada ze tak dlouho kojim ![]()
za mě tedy rozhodně ne.Málokdy to funguje.Já se bohužel před 10 ti let rozhodla špatně a dnes na to doplácím.Postavili jsme si podkroví u manželové tetičky,která je sama.Máme samostatný vchod,ale co na plat,když ostatní jako zahrada a dvůr máme společné.Když jsem chodily obě do práce,tak to bylo ok,ale jak šla do důchodu a já zůstala na md,tak je to katastrofa.Jsem s nervama na pokraji zhroucení.Ten věčný dohled,to že je pořád s náma,naprosto žádné soukromí,pořád leze za dětma a sem tam blbá poznámky mě už vytáčí k šílenství.Manžel stojí při mě.Pro mě by bylo jediné řešení se odstěhovat,ale to nejde.Nevím jak dlouho ještě takový tlak vydržím.Dopoledne už na nás čeká venku,jestli už jdeme a pak má ještě poznámku,kde jsme tak dlouho.Jednu dobu,když se narodily děti,tak u nás pořád vysedávala a nechodila domů pomalu ani na oběd.Já se z toho hroutila,přesto jsem ji nedokázala nic říct a nakonec jsem z toho vyšla já,že jsme náladová.Za mě tedy společné bydlení ne i přes super vztahy,postupem času se názory různí,je to o ohromné toleranci a respektu a takovou dávku já asi nemám.