Bydlet v Brně nebo Rosicích a dojíždět za prací?

9
4.6.14 15:21

Bydlet v Brně nebo Rosicích a dojíždět za prací

Ahojky, bydlím v Rosicích v malém bytě 36m. S manželem a dítětem. Nastavá čas zvětšit prostor :-) koupit byt vedle když je ta možnost se stejným financováním jako toto bydlení a propojit 2byt. CCa inkaso na 2 strany.
Nebo hledat bydlení v Brně 3+1 za cca 2200000kc. Což jsou trošku okrajové časti a na dojíždění to možná vychází podobně jako z Ros.
Jak to potom vše skloubit se školkou a dojížděním za prací.
Prosím piště náměty :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26093
4.6.14 16:11

Tak záleží, kde pracujete v Brně a tak… :-D Podle mě vyjde líp bydlet v Brně (pokud teda pracujete oba v Brně) :think: :nevim: Právě kvůli školce a tak… Ale mimo jsem nikdy nebydlela, takže si to nedokážu představit… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
4.6.14 16:48

My jsme se z Brna odstěhovali do Rosic a jsme moc spokojení, je tu všechno, co potřebuju, do Brna kousek, časově mě to autem do práce vyjde stejně jako předtím šalinou a hlavně pro děti je to tu lepší, jinak do školky vodí manžel a já vyzvedávám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
4.6.14 17:26

Ja uz kvuli detem bych radsi byla v Rosicich..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.15 09:12

Nedoporučuji Rosice

Nedoporučuji Rosice, přeplněná dálnice nebo okreska ráno do Brna.fin.na dojíždění dva dospělí nebo i pak pro děti. to se neoplatí a navíc neudržované špinavé městečko. s cházkou na ůřadech. ceny nájmů a energií jako v Brně. BRNO=vše po ruce. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
1598
8.9.15 10:24

@siminka75 My jim říkáme Úly :), kvalita provedení- to nevím, pokud nebudete mít dům přímo u silnice, spíš nějaký uvnitř toho bloku, tak krom ruchu ze silnice tam nemá být rušného co :nevim: U silnice je jen pneuservis. Silnice to jsou rušnější, ale spíš než na hluk tak si ti, co mají dům u silnice stěžují na prach. Bydlela jsem tam v paneláku, nemůžu si stěžovat. Školka, sámoška, dětská hřiště, blízko potok, asfaltka na procházky nebo pro děcka na ježdění na kole, kousek i Lidl, Penny :nevim: Na nás byly Rosice pořád velkoměsto, ale pokud nějaké místo v Rosicích tak,,Husovka" je bezva.

Super, příspěvek zmizel :nevim:, tak nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
8.9.15 11:09

To máte pravdu, že je jeden domek jak druhy :-D. O domku u silnice jsme neuvažovali, raději v tom vnitrobloku. Nyní bydlíme v centru Brna a hrozně se tu práší, takže horší to snad už být ani nemůže.

Takže říkáte, že občanská vybavenost je tam dobrá? Zatím teda děti nemáme, ale do budoucna je školka nebo dětské hřiště samozřejmě velkým plusem. Nevíte, jestli ty domky obývají převážně asi mladé páry nebo rodinky s dětmi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
8.9.15 12:20

@siminka75 Co se cen týče (poplatky za popelnice, cena vody apo.) tak jsou Rosice drahé, srovnatelné s Brnem, ale jinak vybavené město to podle mě je. Větší obchody jako Tesco nebo větší obchody s oblečením, tak ty tam nejsou, ale Campus v Bohunicích je opravdu kousek. Lékaři tam také jsou, základní škola až do 9. třídy, základní umělecká, v sousední Zastávce je gympl. My si vystačili s Lidlem. Je tam kino, koupaliště čeká na rekontrukci, stejně tak zimní stadion. Přes sezónu se tam začínají pořádat farmářské trhy, v kině někdy pořádají divadlo, v létě vozatajské závody nebo rytířské klání, no co se kulturního vyžití týče, pro nás bylo dostačující. Nevím, jak v domečcích, ale v tom jednom paneláku co tam postavili, rodiny s dětmi byly, stejně tak v sousedící (také celkem nové) části-činžáky ulice Karla IV., tak tam vím taky hodně o rodinách s dětmi. V těch domečcích nevím, zatím mi přišly (když jsme jeli kolem) dost neobydlené, takže těžko říct =/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
8.9.15 13:02

Nu co se týče dostupnosti do Brna, tak ta je supr. Co jsem se dívala časově, tak na místo kam já potřebuji převážně dojíždět, tak to vychází stejně jako např. ze Starého Lískovce v Brně. Campus v Bohunicích je kousek a Ikea a Olympie také nejsou po dálnici až tak daleko. My nejsme zase tak nároční, nepotřebuji bydlet v Brně, stačí mi bydlet poblíž a z Rosic to je co by kamenem dohodil :-) a hlavně v těch cenách je rozdíl no. Temeř za ty samé peníze může mít člověk bud nový byt v Brně nebo domek v Rosicích. Rosice se mi začínají líbit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
30.8.16 09:26

Bydlení v Rosicích

Dobrý den. Jak to máte vybco žijete v Rosicích? Jak jste spokojeni? Dojíždíte do Brna? Kolik Vás to stojí měsíčně? Jezdíte autem nebo MHD?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí