Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@misuled píše:
13. Nebo 14.den, testy tak spolehlive nejsou
Díky za reakci, omlouvám se, že píšu anonymně- nechci aby mě někdo odhalil. Ještě přikládám fotku ovulacni ch testu ( ale jsou staré a ten „nejpozitivnejsi“ byl zacerstva tmavší. Jinak zleva doprava je to 13. -15. DC. A jestli můžu mít este jeden dotaz: máte, prosím, někdo nějaký tip, jak cyklus prodloužit - nebo spis lutealni fázi? Mě vychází luteal ka tento měsíc dle grafu jen 10-11 dní. Zkoušela jsem jist sarapis ( zatím teda jen měsíc ale cyklus byl ještě kratší než minulý měsíc, tak nevín, jestli toho zase investovat skoro 500). Hodlám se asi vrátit příští měsíc ke kontryhel, listovce a zkusím B6 ve vyšších dávkách. Máte prosím ještě někdo nějaký tip na nějaký ne hormonalni přípravek?
@Jezinka89 kontryhel je estrogen, na lutealni fazi je potreba progesteron - z prirodnich veci drmek, pripadne u doktora nechat predepsat utrogestan, ale to bych jeste pockala, kdyz uz se ti otehotnet podarilo
@misuled píše:
@Jezinka89 kontryhel je estrogen, na lutealni fazi je potreba progesteron - z prirodnich veci drmek, pripadne u doktora nechat predepsat utrogestan, ale to bych jeste pockala, kdyz uz se ti otehotnet podarilo
No já právě tyto problémy mám až poslední 3 měsíce, ale furt si říkám že s téma hormonama ještě počkám. A máte vyzkoušený nějaký konkrétní přípravek z toho drmku? Našla jsem čaj, pak nějaké kapsle s vitamínem E a tinkturu. Osobně mám raději čaje než kapsle, ale ráda si nechám poradit od zkušenějších ![]()
@Jezinka89 drmek fakt neni uplne chutovka, mam vyzkousenej caj (ale nepomohl mi), kamaradka si kapsle chvalila
@misuled ajo, no já nakonec objednala tinkturu, tak uvidíme. Každopádně díky moc za tip. Ale asi by to chtělo to užívat třeba 3 měsíce že. ..no naštěstí to není nějak extra drahé, tak vyzkouším společně s tou B6. Třeba se to do prosince nějak pozitivně vyvine.
Zdravím,
. Holky můžete pls mrknout na můj graf jsem jestli vůbec ovuluju at kdyžtak můžu zatlačit na dr?
potřebovala bych poradit. Snažíme se cca 3 měsíce o druhe dítko (první bylo cca do dvou měsíců a celé tehu bez problémů ). Na přelomu února a března jsem prodělala samovolně potrat asi v 5. týdnu ) pak jsme měli cca 2 měsíce pauzu a teď se 3. měsíc snažíme. Druhý měsíc měřím BT a tento měsíc jsem dělala poprvé ovulacni testy. V grafech se moc nevyznám - potřebovala nych poradit jestli mám anovulacni cykly nebo ovulace probíhá. Ovulacni test jsem dělala od 11. do 15. DC ale ani jednou test nebyl pozitivní. 13.DC byl duch, 14.DC byla zřetelná carka ani le nebyla tak silná jako kontrolní a 15.DC už skoro nic. Proto se ptám na ten graf. Navíc mám každý měsíc jinak dlouhý cyklus třeba minulý měsíc 28 dní a tento měsíc jen 25. Poslední 3 měsíce spinim několik dní před termínem MS ( většinou 3-6 dní ). Dr. jsem to říkala ale jen zavřela hlavou a řekla ze mam dojít za pul roku