Bylinky a porod

4989
12.11.10 19:34

bylinky a porod

Ahoj, mate nektera zkusenosti s uzivanim bylinek pro usnadneni porodu? napr. malinik, lnene seminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8413
12.11.10 19:41

Přesně na to jsem se ptala mojí dr. Jen se pousmála. Lněné semínko znám spíše jako pomocníka na pročištění střev…zobneš dvě lžičky a příští den máš docela zajímavé „kakání“…pročistí dokonale :mrgreen:

S maliníkem osobní zkušenost nemám, ale spousta žen tvrdí, že pití maliníku ulehčuje v druhé době porodní.

Těžko říct. No. Lněné semínko nepotřebuju, na to bude u porodu klystýr a maliník zkusím, rozhodně si tím neublížím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
12.11.10 19:54

Ahoj,maliník jsem tedy pila,ale nakonec jsem rodila plán. císařem,tak říci nemohu.Tohle jsem ale koupila kamarádce k porodu:
 http://zdravialeky.cz/…porodu-34534

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
12.11.10 20:02

Ahoj,
maliník jsem pila, ke konci už po litrech (strašně mi chutnal).
a těžko říct, jestli to bylo tím, ale porodila jsem během 3 hodin od příjmu a na 2 zatlačení :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
12.11.10 20:07
Leenikk píše:
Ahoj,
maliník jsem pila, ke konci už po litrech (strašně mi chutnal).
a těžko říct, jestli to bylo tím, ale porodila jsem během 3 hodin od příjmu a na 2 zatlačení :wink:

jeee, tak to chci taky. Malinik budu pit urcite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
12.11.10 20:09

Pila jsem malinik, porod byl fofr, neco malo pres 2h. Kekonci jsem ho uz pila fakt po konvicich, ted do nej urcite pujdu znova.
Lnene seminko jsem si koupila drcene a davala do jogurtu, tehotenska zacpa je svina a dojit si normalne na zachod - ou je :pankac:
Jeste jsem vypila odvar ze zazvoru, hrebicku a skorice,hezky mi rozpohyboval telo k porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
12.11.10 20:11

Jo a to ještě musím dodat, že jsem na příjmu byla otevřená teprve na prst :wink: Takže fakt bomba.
Moc ti přeju, abys měla taky tak krásný porod jako já :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
12.11.10 20:18
momi33 píše:
Ahoj,maliník jsem tedy pila,ale nakonec jsem rodila plán. císařem,tak říci nemohu.Tohle jsem ale koupila kamarádce k porodu:
http://zdravialeky.cz/…porodu-34534

ta rozmarynova koupel by mela urychlovat porod - taky dobre

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
12.11.10 20:24

Ahoj, doktoři moc nevěří na bylinky k porodu. Já mám ale s maliníkem a lněným semínkem skvělou zkušenost. Díky lněnému semínku jsem vůbec neměla v těhotenství zácpu, naopak zácpa se dostavila až po porodu, to až jsem lněné semínko nepila. Pila jsem vývar ze semínka, a protože to je dost husté a hnusné, přidala jsem si tam do sklenice vždycky trošku pomerančového džusu. Vypít se to dalo. A semínko prý dobře promazává porodní cesty, malý byl venku asi na páté zatlačení.
S maliníkem mám také zkušenost, strašně rychle jsem se otevřela a po odtoku plodové vody byl malý za půl hodiny na světě. Pila jsem ho taky po litrech, asi dva litry denně. Takže z vlastní zkušenosti maliník i lněné semínko doporučuji :-) :-) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
12.11.10 20:25
Gladys píše:
Pila jsem malinik, porod byl fofr, neco malo pres 2h. Kekonci jsem ho uz pila fakt po konvicich, ted do nej urcite pujdu znova.
Lnene seminko jsem si koupila drcene a davala do jogurtu, tehotenska zacpa je svina a dojit si normalne na zachod - ou je :pankac:
Jeste jsem vypila odvar ze zazvoru, hrebicku a skorice,hezky mi rozpohyboval telo k porodu.

ja nasla na emiminu v denicku od Kyticky tehotensky caj
*Tehotensky caj ktery se muze pit jiz od pocatku tehotenstvi, je velice blahodarny a to z duvodu, ktere si hned muzete precist. Mel by se ale zacit pit nejpozdeji ve tretim trimestru. Smes jednak vylepsuje krevni obraz a jednak pripravuje svaly na porod.
Sklada se z (po jednom dilu):
**kopriva list
kontryhel
malinik list
trezalka kvet (pokud neni, je mozne list)
medunka list
rebricek kvet
preslicka nat *

Příspěvek upraven 12.11.10 v 20:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
12.11.10 20:25

Jo a porod byl tak rychlý, že mi ani nestačili dát kapačku a udělat klystýr :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
12.11.10 20:27
Káťa111 píše:
Jo a porod byl tak rychlý, že mi ani nestačili dát kapačku a udělat klystýr :-P

ze by ten malinik tak fungoval? :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
12.11.10 20:32

Tak já pila maliník po litrech,ale o rychlém porodu jsem si mohla jenom zdát :nevim: Takže ted ani pít nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
12.11.10 20:42

Podle me to neni univerzalni recept, zalezi i na vlozenych dispozicich a okolnostem tehotenstvi, ale ve vetsine pripadu muze malinik alespon neco ulehcit.

Pousmivajici se doktorka by mi mohla vlizt na zada, z bylin se ziskavaji velmi silne drogy, vezmeme v uvahu treba digitalis, nektere byliny se primo pouzivaji pri ruznych problemech, treba odvar z hermanku nebo zemezluce, tak proc by mel byt malinik nejak jiny :nevim: Podle me soucasni porodnici zapominaji, ze porod je prirodni prirozeny proces a jako prvni krok k jeho ulehceni by mel vest taky z prirody a byt neinvazivni. Teprve pak by mela nastupovat lekarska veda, jen v pripade potreby, ne jako univerzalmi prostredek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
12.11.10 20:45

Tak holky já pila maliník i jedla semínko a výsledek byl 16 hodin dost krutého porodu… :nevim: Takže myslím, že spíš záleží na vrozených dispozicích k porodu… ale rozhodně si tím neublížíš :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí