Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, mate nektera zkusenosti s uzivanim bylinek pro usnadneni porodu? napr. malinik, lnene seminko.
Přesně na to jsem se ptala mojí dr. Jen se pousmála. Lněné semínko znám spíše jako pomocníka na pročištění střev…zobneš dvě lžičky a příští den máš docela zajímavé „kakání“…pročistí dokonale ![]()
S maliníkem osobní zkušenost nemám, ale spousta žen tvrdí, že pití maliníku ulehčuje v druhé době porodní.
Těžko říct. No. Lněné semínko nepotřebuju, na to bude u porodu klystýr a maliník zkusím, rozhodně si tím neublížím ![]()
Ahoj,maliník jsem tedy pila,ale nakonec jsem rodila plán. císařem,tak říci nemohu.Tohle jsem ale koupila kamarádce k porodu:
http://zdravialeky.cz/…porodu-34534
Ahoj,
maliník jsem pila, ke konci už po litrech (strašně mi chutnal).
a těžko říct, jestli to bylo tím, ale porodila jsem během 3 hodin od příjmu a na 2 zatlačení ![]()
Leenikk píše:
Ahoj,
maliník jsem pila, ke konci už po litrech (strašně mi chutnal).
a těžko říct, jestli to bylo tím, ale porodila jsem během 3 hodin od příjmu a na 2 zatlačení
jeee, tak to chci taky. Malinik budu pit urcite.
Pila jsem malinik, porod byl fofr, neco malo pres 2h. Kekonci jsem ho uz pila fakt po konvicich, ted do nej urcite pujdu znova.
Lnene seminko jsem si koupila drcene a davala do jogurtu, tehotenska zacpa je svina a dojit si normalne na zachod - ou je ![]()
Jeste jsem vypila odvar ze zazvoru, hrebicku a skorice,hezky mi rozpohyboval telo k porodu.
Jo a to ještě musím dodat, že jsem na příjmu byla otevřená teprve na prst
Takže fakt bomba.
Moc ti přeju, abys měla taky tak krásný porod jako já ![]()
momi33 píše:
Ahoj,maliník jsem tedy pila,ale nakonec jsem rodila plán. císařem,tak říci nemohu.Tohle jsem ale koupila kamarádce k porodu:
http://zdravialeky.cz/…porodu-34534
ta rozmarynova koupel by mela urychlovat porod - taky dobre
Ahoj, doktoři moc nevěří na bylinky k porodu. Já mám ale s maliníkem a lněným semínkem skvělou zkušenost. Díky lněnému semínku jsem vůbec neměla v těhotenství zácpu, naopak zácpa se dostavila až po porodu, to až jsem lněné semínko nepila. Pila jsem vývar ze semínka, a protože to je dost husté a hnusné, přidala jsem si tam do sklenice vždycky trošku pomerančového džusu. Vypít se to dalo. A semínko prý dobře promazává porodní cesty, malý byl venku asi na páté zatlačení.
S maliníkem mám také zkušenost, strašně rychle jsem se otevřela a po odtoku plodové vody byl malý za půl hodiny na světě. Pila jsem ho taky po litrech, asi dva litry denně. Takže z vlastní zkušenosti maliník i lněné semínko doporučuji
![]()
Gladys píše:
Pila jsem malinik, porod byl fofr, neco malo pres 2h. Kekonci jsem ho uz pila fakt po konvicich, ted do nej urcite pujdu znova.
Lnene seminko jsem si koupila drcene a davala do jogurtu, tehotenska zacpa je svina a dojit si normalne na zachod - ou je
Jeste jsem vypila odvar ze zazvoru, hrebicku a skorice,hezky mi rozpohyboval telo k porodu.
ja nasla na emiminu v denicku od Kyticky tehotensky caj
*Tehotensky caj ktery se muze pit jiz od pocatku tehotenstvi, je velice blahodarny a to z duvodu, ktere si hned muzete precist. Mel by se ale zacit pit nejpozdeji ve tretim trimestru. Smes jednak vylepsuje krevni obraz a jednak pripravuje svaly na porod.
Sklada se z (po jednom dilu):
**kopriva list
kontryhel
malinik list
trezalka kvet (pokud neni, je mozne list)
medunka list
rebricek kvet
preslicka nat *
Příspěvek upraven 12.11.10 v 20:26
Jo a porod byl tak rychlý, že mi ani nestačili dát kapačku a udělat klystýr ![]()
Káťa111 píše:
Jo a porod byl tak rychlý, že mi ani nestačili dát kapačku a udělat klystýr
ze by ten malinik tak fungoval?
![]()
Tak já pila maliník po litrech,ale o rychlém porodu jsem si mohla jenom zdát
Takže ted ani pít nebudu.
Podle me to neni univerzalni recept, zalezi i na vlozenych dispozicich a okolnostem tehotenstvi, ale ve vetsine pripadu muze malinik alespon neco ulehcit.
Pousmivajici se doktorka by mi mohla vlizt na zada, z bylin se ziskavaji velmi silne drogy, vezmeme v uvahu treba digitalis, nektere byliny se primo pouzivaji pri ruznych problemech, treba odvar z hermanku nebo zemezluce, tak proc by mel byt malinik nejak jiny
Podle me soucasni porodnici zapominaji, ze porod je prirodni prirozeny proces a jako prvni krok k jeho ulehceni by mel vest taky z prirody a byt neinvazivni. Teprve pak by mela nastupovat lekarska veda, jen v pripade potreby, ne jako univerzalmi prostredek.
Tak holky já pila maliník i jedla semínko a výsledek byl 16 hodin dost krutého porodu…
Takže myslím, že spíš záleží na vrozených dispozicích k porodu… ale rozhodně si tím neublížíš ![]()