Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ptám se na vychytávky, celej život jsem žila v baráku kde jsme měli dva obří pokoje, jeden obývák a druhej ložnice, mám dva bráchy. Takže tři děti a rodiče, opravdu hrůza! když jsme začali s přítelem jeho maminka ho dotáhla ke koupi bytu 2+1 ve kterym bydlíme, neuměla jsem si dupnout i když jsem děti chtěla
zatím máme jednoho syna kterýmu je 10m, ale už bych chtěla aby měl hlavní bordel ve svim pokoji ale kde vzít a nekrást? původní obývák je podlouhlá místnost ze který by se dala udělat mini ložnička ale bez okna, v obýváku spát nebudu ale chci soukromí. Nedělal jste někdo něco podobného nebo ještě lepšího? byt máme splácet ještě 16let takže pak si kupovat větší mi přijde zbytečná když za pár let budem zase sami… Děkuji za každej nápad
Netuším jaký máte byt, kolik m2 máte obývák? Nešla by tam udělat jen sádro příčka a udělat tedy malou ložnici? Radši bych měla pidiložnici jak píšeš stejně tam dospělý chodí jen spát ![]()
S tou podiložnicí mi zas přijde nepohodlný větrání nebo nevim jak na něj když tam není okno ![]()
My to budeme muset asi řešit podobně. Ale než to zazdít a udělat z toho černou díru se mi spíš líbí nápad s posuvnou stěnou. Je to vzdušnější a přesto se můžu z obývacího prostoru oddělit
Ahoj, mame 2+1. Vyresili jsme to tak, ze deti maji svuj pokoj a my mame v obyvaku spaci kout v podobe patrove postele se zastenou.
Nesmis si brát příklad ze svých rodičů, kteří si pořídili tři děti a oba pokoje používali pro sebe jako obyvak a ložnici. Všeobecně platí, ze čím menší dite, tím víc prostoru potřebuje. Takže tříletý většinu pokoje na to jeho poskakovani a hraní, a třeba patnactiletymu uz stačí koutek s počítačem a gaucik plus poličky na ty jeho " trofeje, samozřejmě postele. Když je tak maly byt, rodiče se bezproblému vejdou do jedný mistnosti. Pokud nechtějí dopřát dětem vlastní prostor k spravnymu vývoji, nemají si dítě plánovat. Určitě ne s tím, ze bude poletovat mezi obyvakem a ložnicí. To je čistá neredena sobeckost. Zatím se vzdejte ložnice a doprejte si ji az ve větším. Mi rodiče celý život rozkladali gauč a my teď děláme to samý. Jako malá jsem měla kamarádku co měla hračky u rodičů v loznici, už tenkrát mi jí bylo líto.
@Peafowl to se mi taky líbí, a dá se větrat, ale k tomu by se mi víc líbil obývák než dětskej pokoj, kdybych přesunula obývák vedle téhle ložnice zase mi nepokvetou kytky, takže teď se budu rozhodovat jestli obývák nebo kytky ![]()
Stěnu ze sádrokartonu nemusíte táhnout až nadoraz do stropu, ale nechat místo, kudy trochu půjde vzduch. Máme to takhle taky řešené v malém bytě. Ale je fakt, že bydlíme ve staré zástavbě, kde jsou vysoké stropy. Takže stěnu ze sádroše máme 2m a asi metr máme nic. No a nebo co to vyměnit za něco většího s doplatkem?
No, variantu rozkládacího gauče teda z dlouhodobýho hlediska moc neuznávám, i rodiče mají právo na slušný spaní. Ale zároveň souhlas s tím, že pokoj pro dítě mi přijde podstatnější než pokoj pro rodiče. Takže osobně vidím v podstatě tři možnosti (pominu-li tvé řešení):
My řešili hodně podobný problém, furt jsem spekulovala, jak se ve 2+1 poskládáme (to samo o sobě by samozřejmě šlo), aby se nám všem dlouhodobě žilo pohodlně, a dospěla jsem k názoru, že pokud dám dítěti jeden pokoj, nám dvěma se nikdy pohodlně žít nebude
Možná jsme zhýčkaní, ale když teď večer zavřu dítko v jejím pokojíku, manžel se roztáhne v naší mrňavé ložničce a já se natáhnu v obýváku, který je prostě jen a jen obývák, je to k nezaplacení
A zvlášť, pokud by měly přijít sdalší děti, musím říct, že v dceřině roce (a to máme jen jednu) už jsem se na to stěhování ve starém bytě fakt klepala ![]()
Ahoj, znamí měli v obyvaku takovou tu postel ve skrini, prislo mi to jako docela dobre reseni ![]()
Já bych to také řešila patrovou postelí v obýváku, plocha podlahy/obýváku tak zůstane defakto nevyužitá, návštěva vaše spaní nevidí.
Známá takhle upravovala byt taky.. udělali si ložnici pomocí sádrokartonu myslím a jen „místnůstku“ o velikosti matračky.. nevím, zda spali přímo jen na matraci a nebo zda pod ní měli ještě něco- byly dost nízko, spíš na zemi.. No a nad si dali poličky až nahoru..dveře měli zasouvací, udělaný na míru velikostně asi 150cm široký a buď je mohli zavírat a nebo tam měli závěs.. brali to fakt jen jako místo na spaní a to aby se děti měli líp…
Pokud plánujete další dítě, tak bych byt prodala a koupila větší, protože si neumím představit, jak byste to potom řešili s jedním dítkem v pokoji, vy dva v obýváku a novorozenec, který spí většinu dne bude kde?
Pokud další neplánujete, tak bych pořídila sklopnou postel, v dnešní době je jich opravdu velký výběr ![]()
Prijde mi dost sobecke, aby rodice meli dva pokoje a dite zadny.
Dneska se delaji rozkladaci valendy pro kazdodenni spani.
Řešili jsme to samé, záleží jak máte prostorově uspořádaný byt. My jsme chtěli - pokud to je trochu šlo, zachovat i soukromí pro nás, takže ložnici máme, ale zrušili jsme kuchyň, v obýváku jsme udělali kuchyňský kout a místo kuchyně je teď dětský pokojík. Není velký ale je to jejich:)