Byt vs Dům

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9880
5.8.18 22:38

@Anna766 no ale něco tam je, většinou lidi z města si myslí, že ve vesnicích neni nic..

Příspěvek upraven 05.08.18 v 22:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1208
5.8.18 22:39
@Anonymní píše:
Tu vesnici vám klidně popíšu. Pokud jsou údaje aktuální k dnešnímu dni, tak je tam evidováno 45 adres, obchod, škola, lékaři tam nejsou. Do nejbližšího města - ve kterém bydlíme nyní jsou to tři kilometry. Autobus jezdí 5× denně vyjma víkendů do města a 4× zpět. Pokud si dobře pamatuji tak to ale může být kilometr a půl do další vesnice, kde je alespoň Coop, abych nebyla negativní. Což je po silnici ale, to se mi s kočárkem úplně nelíbí. Já jsem možná alibistka ale jediný argument proč na tu vesnici jít, kromě toho, že je tohle klec a je to bydlení pro „socky“ jsem neslyšela. A že je to pro mě pohodlnější, to jsem nikde nepopřela. Jen říkám, že pro přítele se nic k lepšímu nezmění, akorát pro mě k horšímu a to mi bez důvodu přijde zbytečný. :nevim:

Takže díra. Osobně bych tam nešla. Když už na vesnici tak ať to má aspoň večerku, školku a poštu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148380
5.8.18 22:43
@Janasas píše:
@Anna766 no ale něco tam je, většinou lidi z města si myslí, že ve vesnicích neni nic..Příspěvek upraven 05.08.18 v 22:40

To asi ano.Ale žít někde,kde poslední autobus projede v 5 odpoledne a musíš jezdit všude autem-do práce,nakoupit,k doktoru,do práce…to taky každý nedá a nechce.
Prostě zakladatelce rozumím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
5.8.18 22:44
@Janasas píše:
@Ester13 tak jako já píšu o běžných vesnicích, bydlím na Moravě- Valašsku teda a takovou mimi vensičku snad neznám, možná jednu to bych lhala a má 5 domů, tak to jako joo no :mrgreen:
Tak ale myslím, klasickou vesničku, ne někde mimo dění světaPříspěvek upraven 05.08.18 v 22:33

Tady v okolí je to fakt standard. :) Vesnice od sebe vzdálené minimálně 2 kilometry a všechny mají kolem 2O obyvatel. Ty veliké přes 100, max 250. :nevim: A ano, jsme v ČR. :D . Ale jezdí sem kožkař a Family Frost. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1208
5.8.18 22:45
@Beata.xy píše:
Není přece každá vesnice zapadákov o pěti domech, sestra bydlí na větší vesnici, majoi tam toho celkem dost, včetně opravených cest a chodníků, obchody, restaurace, doktory, školku i školu, venkovní bazén, tenisové kurty, kadeřnici, řemeslníky, …, A co nemají, pro to zajedou do nedalekého města.
Taky se chystáme postavit dům na nějakém podobném místě. Už aby to bylo.

Však já to netvrdím, že vesnice rovná se zapadákov. Ale zakladatelka píše že tam nemají pomalu chodníky a v podstatě nic, takže to je pro mě díra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.8.18 22:47

Každopádně souhlasím s názorem který zde padl; že pro odrostlejší dítě je vesnice ideální. Díky babičce jsem též trávila nejvíce času jako malá na zahradě a mám díky tomu krásné vzpomínky. Tak nadhodím aby se počkalo alespoň tři roky a poté se začal řešit dům. V nějaké větší vesnici ale. Řidičák si bohužel dělat nemohu kvůli epilepsii. Tak snad se konečně přestane omílat to samé dokola chvíli. :think:

• Citovat
  • Upravit
lolink
5.8.18 22:52

Typek chce mít dobře na všechny strany a klid. :mrgreen: Každý bydlení má svoje. Než jsme měli děti, bydleli jsme na vsi dva roky. Grilovacky, pohodička, na akce jsem jezdila do Prahy. Teď, co máme dítě, je dům absolutně k nezaplacení. Otevřu ráno dveře na terasu, večer zavřu. Malý je venku od jara do podzimu vesměs nonstop. Za barákem louky a lesy. Máme tu školku. Obchod a doktor 3 km. Bez řidičáku a auta bych chcipla. S dítětem nereálný jezdit porad busem, zvláště s touto frekvenci busu, co popisujes. Autem jsem do hodky zpět, busem za 4 hodiny :mrgreen:. topime dřevem. Ta sezonu odtaham 14 kubíků. Ale hele, ty bicaky :mrgreen:. Já bych ale za nic neměnila. Jsme tu šťastný. Ale u tebe bych zůstala v bytě. Já myslím, ze ono ve finále bude u jeho rodiny spatne úplně všechno. Nechci strašit, ale když tak vyvadi kvůli blbostem jako je kočár z druhé ruky (taky mam, proč ne), tak jsem zvědavá, co bude až se to narodi…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.8.18 23:08

@lolink Děkuji za moc pěkný názor. Tak já si myslím, že nebude nic moc. Přítel bude stále celé dny v práci, maminka do bytu nevkročí takže bude maximálně příteli blokovat telefon a rozdávat rozumy. Na malou možná nebude chtít sahat když bude mít oblečky ze sekáče :think: . Se mnou nemluví naštěstí. Jedna rozmluva proběhla a když jsem se zeptala, proč za svého dospělého syna mluví jako za nesvéprávné batole tak řekla, že jsem husa, že mu zničím život a bylo. Proto to beru v rámci možností sportovně, jelikož její dosah není až tak veliký aby mi přímo zasahoval do života. A přítel je takový jaký je ale nás by neopustil, alespoň v tom vím, že má jasno. :) Jak říkáte, baráček má spoustu výhod, to nepopírám a určitě na něho dojde, akorát ne teď. Jen je na palici místo miminka a porodu řešit bydlení neustále. Kolikrát mám pocit, že nás ještě v porodnici zabalí do krabice a naloží stěhováci rovnou do náklaďáku. :)

• Citovat
  • Upravit
lolink
5.8.18 23:19

To ti řekne, ze jsi husa? Mas můj obdiv, já bych tohle fakt nedávala. On je jedinacek? zastane se te? Ona te tak shazuje před nim? Ty jo, tak přeji hodně štěstí a pevný nervy. Brát sportovně to asi musíš, jinak se zblázníš. Ale ono kvůli dětem jsou pak generačně velké střety. Teď se dělají veci dost jinak a ne každý ze starší generace to přijme a pobere bez kecu a s toleranci. Možná bych přemýšlela o stěhování někam dal, když už… :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
1830
5.8.18 23:25

Napsala jsi to vtipně o výstižně. Myslím si, že radit ti netřeba. Někdo má rád přírodu a barák a jiný zase město a civilizaci. Já jsem štastná v přírode, ty jsi štastná asi ve městě. (Tím asi myslím to, že teď to může být město později venkov, nikdy nevíš-já to tak měla. Nejdřív jsem byla štastná ve městě, teď bych byla nejraději v divočině a kompromis jsme našli v krásné přírodě s šikovnou dostupností do města). Teď co tvůj chlap/kde ten je štastný? Bude štastný tam kde jste nebo bude potřeba kompromis? Štěstí jeho rodičů je teda zbytečné řešit. Netuším jak by se jich to mohlo týkat. Ale ať už budete bydlet kdekoliv, nebydlete poblíž jeho rodičů- to zavání průšvihem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
5.8.18 23:26

Podle mě, Když jsou lidé „mladí“ je nejlepší bydlet na bytě ve městě. Je tam vše po ruce, obchody, nemocnice, zábava, práce… Domy jsou pak dobré na důchod, protože je tam větší klid a člověk už má také čas se o ten dům a zahradu starat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148380
5.8.18 23:30
@Nechaputo píše:
Podle mě, Když jsou lidé „mladí“ je nejlepší bydlet na bytě ve městě. Je tam vše po ruce, obchody, nemocnice, zábava, práce… Domy jsou pak dobré na důchod, protože je tam větší klid a člověk už má také čas se o ten dům a zahradu starat.

A je tam dobře vnoučatům. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.8.18 23:51
@lolink píše:
To ti řekne, ze jsi husa? Mas můj obdiv, já bych tohle fakt nedávala. On je jedinacek? zastane se te? Ona te tak shazuje před nim? Ty jo, tak přeji hodně štěstí a pevný nervy. Brát sportovně to asi musíš, jinak se zblázníš. Ale ono kvůli dětem jsou pak generačně velké střety. Teď se dělají veci dost jinak a ne každý ze starší generace to přijme a pobere bez kecu a s toleranci. Možná bych přemýšlela o stěhování někam dal, když už… :mrgreen:.

Jedináček právě že není ale je poslední, kdo se z RD odstěhoval tak mi přijde, že to mámu hodně zasáhlo. Moje máma dělala něco podobného když se odstěhoval brácha. Takže dokážu i trochu pochopit, proč je taková. Před ním přímo vůči mě nic špatného neřekla, spíše se snaží shazovat moje názory, postoje a jak co dělám pouze když mluví s ním. Asi se bojí, že se na ní vykašle tak si snaží upevnit své postavení a ukázat kdo je tu nejdůležitější, bůh ví. Já se naštěstí ze svého rodinného šílenství dostala, tak se snažím držet maximálně zpátky abych v tom nelítala zase ale zároveň chci aby se svou rodinou v kontaktu byl; do toho právo zasahovat nemám i když mi přijde, že mu to akorát ubližuje protože by chtěl mít na obou stranách klid a jaksi nedokáže vyhovět všem. Ať udělá cokoliv, tak to je na některé straně špatně, tudíž i jeho v rámci možností chápu. :) Ale je to škoda, mám pocit, že jsem v pohodě člověk tak bysme mohli mít pěkné vztahy ale s něčím člověk holt nepohne tak je kolikrát lepší raději nedělat nic. :nevim: :)

• Citovat
  • Upravit
6445
6.8.18 04:36

Tohle je hlavne partnersky problem, ne byt vs. dum. On chce mit predevsim klid, tobe odkyve byt, mamince bydleni u nich na vsi, priste to bude neco jineho. Dulezite je, co chce on a co je pro to ochotny udelat. Pokud je jeho hlavnim cilem byt s kazdym zadobre a nikoho si nerozhadat, hlavne maminku, tak vas ceka hodne prace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
6.8.18 07:16
@Ester13 píše:
Počkej, to jako fakt? Asi žiju v jiné dimenzi. Sice jsem na samotě, ale v nejbližší vsi nemají ani školu, ani obchod, ani chodník, ani autobus. To vše je nejblíž 5 km. Radiálně v dosahu 20 km je na tom stejně dalších minimálně 40 vesnic. Dokonce i jedna veliká, která má přes 250 obyvatel.

Já žiju ve vesnici (500 obyvatel) a máme 2 obchody, hospodu, fotbalové a multifunkční sportovní hřiště, detske hřiště, školku, první stupeň ZŠ, sokolovnu, 3 sportovní oddíly, muzeum, kostel, kadeřnictví, jezdecký oddíl, SDH, lékaře, poštu, autobusové spojení vcelku ok (většinou nevyužíváme, jezdíme každý svým autem)…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky