Byt vs Dům

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
5.8.18 22:12
@Agrion píše:
Presne tak. Problem bydleni je jen zastupny… mate mnohem vetsi problem vztahovy. Doporucuju nejdriv vyresit partnerske problemy, jinak v tom byte zustanes brzo i s mimcem sama.
Jinak nevim jestli je bydleni v byte jen pro socky… my se pro koupi bytu rozhodli vedome. Obcas me nejaky znamy/kamarad v CR co me dlouho nevidel, kdyz mu vypravim, ze jsme koupili byt polituje, ze mame „jen“ byt :lol: Ale ja jsem spokojena. Byt mame na dobre adrese v mestecku kousek id Mnichova a stal nas dvakrat tolik co by nas stala vilka v nasem okresnim meste :lol: V moji rodne vesnici bych si za tu sumu postavila palac s venkovnim i vnitrnim bazenem :lol:

A jak by se to podle vás dalo vyřešit? Napadlo mě, jestli by třeba nebyl dobrý nápad navštívit vztahového poradce ale bojím se, aby opět akorát vše neodkýval jak se po něm chce a poté se vše nevrátilo do starých kolejí. Přijde mi to celé směšné a nedokážu přijít na to, jak se tohle může vyřešit ke spokojenosti obou stran. :?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.8.18 22:17
@Vosma29 píše:
No nevím já bych do vesnice kde nic není a nemají pomalu chodníky ani nešla. Můj ex mě taky táhl do baráku a nešla sem ani omylem. Když si dnes vzpomenu co to bylo za ruinu 8o Dle ex tchýně pomalu palác a co si stěžuju. V podstatě komplet průchozí pokoje kromě posledního :mrgreen: podlaha ani nevím z čeho :mrgreen: a tak bych mohla pokračovat. Takže já bych zůstala radši v bytě a pokud tě potenciální tchýně s.re tak bych se k ní vůbec nestěhovala. Já sem třeba v bytě spokojená ale my máme chalupu, takže přes léto můžu být tam a v zimě trasách hezky do bytu :dance:Ale co by mi vadilo to, že se tě partner nezastane. To by teda slyšel co bych mu od plic řekla a za rámeček by si to rozhodně nedal.

Mluvíte mi z duše a s tou ruinou by to dopadlo podobně. :) To je těžké, jsem člověk který nenávidí hádky nebo konflikty, natož někým manipulovat takže paradoxně jako on spíše šoupu nohama; škoda že nedokážu být dominantní jako jeho maminka. :nevim: A váš ex přítel byl též pod vlivem rodiny? Nebo do toho domu vyloženě chtěl? :think:

• Citovat
  • Upravit
2950
5.8.18 22:18
@Anonymní píše:
A jak by se to podle vás dalo vyřešit? Napadlo mě, jestli by třeba nebyl dobrý nápad navštívit vztahového poradce ale bojím se, aby opět akorát vše neodkýval jak se po něm chce a poté se vše nevrátilo do starých kolejí. Přijde mi to celé směšné a nedokážu přijít na to, jak se tohle může vyřešit ke spokojenosti obou stran. :?

Hlavně nechod bydlet do jedné vesnice a už vůbec ne k nim nebo to bude konečná - pokud je ovlivnitelny na dalku vůbec si neumím predtavit ty hádky kdBy jste bydleli tam… navíc pochopila bych ze chce domek kdekoliv ale k nim domu ne… ani do vesnice - budou u vás pečený vařený a pokud se necha vydírat teď tak pakt o bude se vším a ty se z toho po…
Smir se s tím ze pro ne proste budeš ta co ho odtahla a rozhodne jim neustupuj - ustoupis jednou bude to stále tak - budou vědět ze to na nej potažmo na vás platí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
5.8.18 22:18

V pětatřiceti už by mohl mít chlap rozum, pokud spolu rodinu ještě nemáte, z příspěvku jsem to úplně nepochopila, začala bych přemýšlet, jestli jsem při výběru partnera neudělala chybu.
Jinak já jsem z domu, manžel taky, teď žijeme v bytě, a už se těšíme, jak prodáme byt a postavíme si dům. Je to už konečně na spadnutí. Ono dokud je dítě miminko, tak ty procházky po městě s kočárkem celkem stačí, člověk si všude dojde, všechno je blízko, jenže jak začne být dítěti dva roky a víc, je město peklo, já myslím konkrétně Prahu, vymyslet program na celý den, pořád svačit někde na ulici, akorát furt hledat záchodky, nakupování se synem jedno velké utrpení, …
Jediná záchrana jsou babičky na vesnici, celý den běhá syn na zahradě, má tam bazén, pískoviště, trampolínu, skluzavku, houpačku kdykoli si zajdu na záchod, uvařit kafe, nemusím mít strach, že se počůrá v tramvaji, každý den čerstvá zelenina a ovoce přímo ze zahrádky, sice je pak nutnost auto, pokud člověk nemá domek na menším městě, ale pro mě prostě jasně převažují pozitiva nad negativy, navíc vidím, jak syn je na venkově šťastnější. Pro mě jasná volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
5.8.18 22:21

Já teda, odkud jste, ale hodně mi váš uvodní odstave připoměl příhodu, kdy k nám na vesnici- menší městečko, přijel přítel sestřenice z Prahy. Přijeli k babičce a byl hodně zlamaný, protože se těšil, že přijdede, a uvidí tu klasickou náves, kde nic, neni, na dvorku, kadibudka a v sobotu rozváží pečivo a mléko.. :mrgreen:
ne vážně.. to co popisujete, je fakt už snad sci-fi.. I v menším vesnici v dnešní době najdete klasicky školku, obchod, poštu..a spoje opravdu každou hodinu..
Je to o tom, spíš, jeslti chceš zůstat na bytě, a nebo nechceš, toto mi přijdou klasické vymluvy..
Moje známá bydlí u Prahy a mají daleko míň možnosti jak třeba v mé rodném malém městečku.. Kde máme školu, školku koupaliště, lékaře ne jenom obvodáka, bankovmat poštu,..
Jde o to pohledat místo na bydlení…
Ale myslím, že spíš problém je ten, že každý asi vidíte jinak to bydlení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
5.8.18 22:26
@Vosma29 píše:
No nevím já bych do vesnice kde nic není a nemají pomalu chodníky ani nešla. Můj ex mě taky táhl do baráku a nešla sem ani omylem. Když si dnes vzpomenu co to bylo za ruinu 8o Dle ex tchýně pomalu palác a co si stěžuju. V podstatě komplet průchozí pokoje kromě posledního :mrgreen: podlaha ani nevím z čeho :mrgreen: a tak bych mohla pokračovat. Takže já bych zůstala radši v bytě a pokud tě potenciální tchýně s.re tak bych se k ní vůbec nestěhovala. Já sem třeba v bytě spokojená ale my máme chalupu, takže přes léto můžu být tam a v zimě trasách hezky do bytu :dance:Ale co by mi vadilo to, že se tě partner nezastane. To by teda slyšel co bych mu od plic řekla a za rámeček by si to rozhodně nedal.

Není přece každá vesnice zapadákov o pěti domech, sestra bydlí na větší vesnici, majoi tam toho celkem dost, včetně opravených cest a chodníků, obchody, restaurace, doktory, školku i školu, venkovní bazén, tenisové kurty, kadeřnici, řemeslníky, …, A co nemají, pro to zajedou do nedalekého města.
Taky se chystáme postavit dům na nějakém podobném místě. Už aby to bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
5.8.18 22:28
@Janasas píše:
Já teda, odkud jste, ale hodně mi váš uvodní odstave připoměl příhodu, kdy k nám na vesnici- menší městečko, přijel přítel sestřenice z Prahy. Přijeli k babičce a byl hodně zlamaný, protože se těšil, že přijdede, a uvidí tu klasickou náves, kde nic, neni, na dvorku, kadibudka a v sobotu rozváží pečivo a mléko.. :mrgreen:
ne vážně.. to co popisujete, je fakt už snad sci-fi.. I v menším vesnici v dnešní době najdete klasicky školku, obchod, poštu..a spoje opravdu každou hodinu..
Je to o tom, spíš, jeslti chceš zůstat na bytě, a nebo nechceš, toto mi přijdou klasické vymluvy..
Moje známá bydlí u Prahy a mají daleko míň možnosti jak třeba v mé rodném malém městečku.. Kde máme školu, školku koupaliště, lékaře ne jenom obvodáka, bankovmat poštu,..

Počkej, to jako fakt? Asi žiju v jiné dimenzi. Sice jsem na samotě, ale v nejbližší vsi nemají ani školu, ani obchod, ani chodník, ani autobus. To vše je nejblíž 5 km. Radiálně v dosahu 20 km je na tom stejně dalších minimálně 40 vesnic. Dokonce i jedna veliká, která má přes 250 obyvatel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
5.8.18 22:30

My teda smužem jsme vždycky řešili možnost bydlení tak, aby to bylo finančně utáhnutelné a , aby nám to nějak vyhovovalo.. Určitě se muž ani já nehnala někde blízko rodičů.. Nejdřív jsme bydleli u mých dodičů, ale to jsme byli hodně mladí, pak jsme šli na byt uplně jinde jak naše bydliště a , teď bydlímě sami na předělaném rodinném domě, rodičů.. Rozvedli se, a máma šla k příteli a táta bydlí s babičkou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
5.8.18 22:32

@Ester13 tak jako já píšu o běžných vesnicích, bydlím na Moravě- Valašsku teda a takovou mimi vensičku snad neznám, možná jednu to bych lhala a má 5 domů, tak to jako joo no :mrgreen:
Tak ale myslím, klasickou vesničku, ne někde mimo dění světa

Příspěvek upraven 05.08.18 v 22:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.8.18 22:33
@Janasas píše:

Tu vesnici vám klidně popíšu. Pokud jsou údaje aktuální k dnešnímu dni, tak je tam evidováno 45 adres, obchod, škola, lékaři tam nejsou. Do nejbližšího města - ve kterém bydlíme nyní jsou to tři kilometry. Autobus jezdí 5× denně vyjma víkendů do města a 4× zpět. Pokud si dobře pamatuji tak to ale může být kilometr a půl do další vesnice, kde je alespoň Coop, abych nebyla negativní. Což je po silnici ale, to se mi s kočárkem úplně nelíbí. Já jsem možná alibistka ale jediný argument proč na tu vesnici jít, kromě toho, že je tohle klec a je to bydlení pro „socky“ jsem neslyšela. A že je to pro mě pohodlnější, to jsem nikde nepopřela. Jen říkám, že pro přítele se nic k lepšímu nezmění, akorát pro mě k horšímu a to mi bez důvodu přijde zbytečný. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
442
5.8.18 22:34

Anonymní, já to takhle měla s manželem, do bytu šel,ale pak byl hodně neštastný. Nechci to tu psát veřejně, když tak napiš sz. Já naopak v bytě byla spokojená. Rozdíl vidím asi jen v tom, že na baráku můžu nechat děti hulákat, běhat, brečet..v paneláku moc ne. Z bytu jsme měla vše kousek, děti kamarády kolem. bydlíme v domě na periferii, vše daleko, děti mají kamarády daleko..ale zase je tu klid, žádní uřvaní sousedi, větší volnost. Já žila celé dětství na baráku a v bytě jsem byla i tak spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1208
5.8.18 22:35
@Anonymní píše:
Mluvíte mi z duše a s tou ruinou by to dopadlo podobně. :) To je těžké, jsem člověk který nenávidí hádky nebo konflikty, natož někým manipulovat takže paradoxně jako on spíše šoupu nohama; škoda že nedokážu být dominantní jako jeho maminka. :nevim: A váš ex přítel byl též pod vlivem rodiny? Nebo do toho domu vyloženě chtěl? :think:

Tohle bylo dědictví. Jako kdybych souhlasila tak asi jo ale že by se tam tlačil to zas ne. On vlastně bývá dodnes v bytě, takže asi tak. Ale fakt nejsem padlá na hlavu abych šla do nějaké díry, kde jedou teď ať nekecám 3 autobusy za den. Nepočítám ty kde se přesedá. Já auto mám ale představa že mi děcko v první třídě vstává o půl 6 je děsná.

A to ještě teď slyším jakou krásnou vilku sme zdědili a já si toho nevážím. Jasně za mega je vilka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148479
5.8.18 22:36
@Janasas píše:

Proč sci fi.Bydlím ve městě a utekla jsem z rodné vsi kvuli té možnosti mít vše po ruce.
Autobus jezdí 5× za den,obchod tam krom drahé večerky není,doktor tam dojíždí jednou týdně,pošta ano,bankomat ne,školka ano,skola do 4 třídy,takže se řeší potom kam dál,auto je nutností,nejlépe dvě v rodině…a to okolní vsi jsou na tom ještě hůř,kde ani škola,doktor nebo pošta není,v jedné například jede poslední autobus cca v 17 hodin a musí se jezdit autem pro partnera/ku po odpolední…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
5.8.18 22:37

Jak jsme psala výše, v běných vensičkách, když je schopný starosta, je opravdu všechno i když je tma pár čísel, tak se najde i obchod, školka pošta..
Já mám známou jak jsem psala U Prahy, kde se staví nové domy, a ví, že tam neni ani obchod, jenom školka a víc nic, jedno hřiště malinké.. takže toto se hodně těžko soudí, ale pokud je to běžná normální vesnice, kde se běžně žije, tak se dá..
Zkusit se domluvit na jiném místě a nebo prostě zůstat na bytě

Příspěvek upraven 05.08.18 v 22:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
5.8.18 22:38

@Anna766 no ale něco tam je, většinou lidi z města si myslí, že ve vesnicích neni nic..

Příspěvek upraven 05.08.18 v 22:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria