Byt vs Dům

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1137
6.8.18 08:21

Máte problém úplně někde jinde. Každopádně je dobře, že s ním nechcete jít do 30ti leté hypotéky, protože chlap, který nestojí za svojí ženou, nestojí za nic. A k tématu - byt, nebo dům? V zásadě je to úplně jedno, oboje má řadu výhod i nevýhod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
6.8.18 08:51

Jinak souhlasím s tím, že tady je problém někde jinde, než byt versus dům…
Já osobně bych hodně těžko zkousávala to, že mě přítel za mými zády pomlouvá u rodiny a že mě jeho matka tituluje zde popsanými výrazy a partner se mě nikterak nezastane. Přiznám se, že pro mě by tohle bylo asi nezkousnutelné.

• Citovat
  • Upravit
1481
6.8.18 09:35

Chlapa - mamánka ti nezávidím. Můj ex byl téměř to samý a nakonec nám na tom ztroskotal vztah, protože jsem si ho úplně přestala vážit. S jeho matkou jsem po asi 3 letech vztahu ukončila jakýkoliv kontakt, takže další 4 roky jsem ji znala jenom z doslechu. Nevím, co poradit, když už spolu čekáte dítě, protože on svou povahu těžko změní a jeho matka se svého vlivu na synáčka také nebude chtít jen tak vzdát. Pokud nemáš zas tak zásadní problém s domem, tak bych klidně vyhověla chlapovi, ale jako podmínku bych si dala, že to musí být minimálně 30, 50 (dosaď si kolik chceš) km od jeho máti. :mrgreen: S tchyní bych se ani nesnažila navázat nějaký hezký vztah, pro ni nikdy nebudeš dost dobrá, takže bych si ji držela co nejdál od těla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2033
6.8.18 10:16

Ano, taky jsme poslouchali pindy o tom, proč raději nejdeme do domečku. Naštěstí jsme se na tom shodli a koupili jsme nádherný byt v centru města a jsme moc spokojení. Na vesnici bychom se zbláznili. Naše dítě je prý chudák, když nebude mít vlastní bazén, trampolínu, zahradu, vlastní houpačku a prolejzačky..... Když vidím, jak na sebe lidi, co bydlí v domečku věčně nemají čas… sekání zahrady, věčně se musí něco natírat, opravovat, švagrová musí uklízet 250m2??? to je děs :D… my chodíme hodně na výlety a trávíme volný čas jako rodina a ne jako údržbáři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
6.8.18 10:18
@Anonymní píše:
Jedináček právě že není ale je poslední, kdo se z RD odstěhoval tak mi přijde, že to mámu hodně zasáhlo. Moje máma dělala něco podobného když se odstěhoval brácha. Takže dokážu i trochu pochopit, proč je taková. Před ním přímo vůči mě nic špatného neřekla, spíše se snaží shazovat moje názory, postoje a jak co dělám pouze když mluví s ním. Asi se bojí, že se na ní vykašle tak si snaží upevnit své postavení a ukázat kdo je tu nejdůležitější, bůh ví. Já se naštěstí ze svého rodinného šílenství dostala, tak se snažím držet maximálně zpátky abych v tom nelítala zase ale zároveň chci aby se svou rodinou v kontaktu byl; do toho právo zasahovat nemám i když mi přijde, že mu to akorát ubližuje protože by chtěl mít na obou stranách klid a jaksi nedokáže vyhovět všem. Ať udělá cokoliv, tak to je na některé straně špatně, tudíž i jeho v rámci možností chápu. :) Ale je to škoda, mám pocit, že jsem v pohodě člověk tak bysme mohli mít pěkné vztahy ale s něčím člověk holt nepohne tak je kolikrát lepší raději nedělat nic. :nevim: :)

Jo, mne to prijde rozumny. Pro ni to musi byt tezky, bohuzel si vybrala cestu, ze bude kopat do tebe. Ono ne kazdy chlap ma koule na to, se svym rodicum postavit. Nekdo v tom vidi slabost, nekdo slusnost. Dle meho na to jdes rozumne, bude to hodny chlap. Ja si ani nemsslim, ze by te pomlouval. Me ted hodit nekam do bytu, tak to chvilku davam. Uzivam si, ze neni tolik prace kolem zahrady a baraku. Ale po chvilce by me to stvat zacalo. Uplne i vidim, jak se zmini, ze jsi koupila kocar z druhe ruky, myslel to dobre. A tchynka se najednou muze zvencnout a on kouka. Vztahovy problem to mozna jednou bude, ale hodni chlapi nerostou na stromech a vsude je neco. Takze toho vyuzij a fakt bezte nekam dal. Kde nebude takovy tlak a vliv. Pro nej to je taky blby. Nejde se zavdecit vsem a on je v podstate mezi dvema kameny, i kdyz tlak z tve strany je minimalni nebo zadny, casem to tak byt nemusi. A tohle ne kazdy psychicky ustoji.

• Citovat
  • Upravit
312
6.8.18 10:31
@káťa píše:
Já žiju ve vesnici (500 obyvatel) a máme 2 obchody, hospodu, fotbalové a multifunkční sportovní hřiště, detske hřiště, školku, první stupeň ZŠ, sokolovnu, 3 sportovní oddíly, muzeum, kostel, kadeřnictví, jezdecký oddíl, SDH, lékaře, poštu, autobusové spojení vcelku ok (většinou nevyužíváme, jezdíme každý svým autem)…

Když to tak počítám, tak to k vám musí jezdit lidé z okolních měst za prací :mrgreen: Můžete napsat jak se ta vesnička jmenuje? Bude to asi celorepublikový unikát.
Moji rodiče bydlí také na vesnici 500 obyvatel. Je tam jeden obchod (musí se dopředu nahlásit i chleba když někdo chce) hospoda je na kulturáku (kdysi tam byla samostatná, ale zkrachvala), fotbalové hřiště tam je, ale nikdo na něm nehraje (to jen nechal postavit starosta aby měl provizi do kapsy) zš tam je, ale zavřená (chybí děti), muzeum tam jakési je, v něm je staré haraburdí co bylo lidem líto naházet do popelnice, kostel je tam nový (na takové kraviny je vždy nejvíc peněz), kadeřnictví není, jezdecký odíl není (pokud teda nechcete jezdit na kravách), lékař není, pošta není, autobus 4× za den. Prostě konec světa, i muchy se tam otáčejí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
6.8.18 10:31

Myslím, že tady ani není tak problém v bydlení v bytě, jako spíš v tom, že Tvůj chlap se neumí oprostit od vlivu rodiny a říct rázné ne. Na bydlení v bytě není nic špatného, zkrátka 10 milionů Čechů nemůže bydlet v domě, než ty králikárny na šířku s pozemkem jak klícka někde na okraji vesnice v satelitu, nebo nepěkné bungalovy jeden jak druhý ohnané tujemi, tak to raději pěkný byt. Bydlení v domě není přece statusová záležitost, plno bohatých lidí bydlí v bytech. Nemusíte přece dělat věci tak, jak po Vás chce rodina, to byste si s partnerem měli uvědomit jako první. Taky se nemusíte cítit trapně, že na barák prostě nemáte, nebo máte, ale na dřeň, to je pak spíš takové směšné, jako socky, co si kupují drahé mobily a značkové hadry a zbytek měsíce třou bídu s nouzí, ale HLAVNĚ že ostatní vidí, že na to mají. :? Pokud už dům, tak rozhodně ne v blízkosti rodiny a vesnic, kde je slušná občanská vybavenost je plno. Musela by sis akorát udělat papíry, to je zkrátka nutnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
6.8.18 10:37

Dokud Tvůj chlap neprestřihne pupeční šňůru, budou Tvé názory poslední v řadě… A je potřeba mu to říct natvrdo a také i to že nehodláš o jeho pupeční šňůru každý den zakopávat ve vaší vlastní domácnosti. Takového chlapa si žena přestane vážit a konec vztahu je na světě. Bohužel dost záleží na něm, jestli přestřihne nebo né. U nás to dopadlo že né, a letěl zpět k rodičům do jeho dětského pokoje letos před Velikonocemi, kdy malé nebyl ještě rok.
Takže mu to řekni, co se v Tobě odehrává a řekni mu, že za takové situace, kdy poslouchá rodiče a nezastane se Tě s ním žít nebudeš. Mamánek není použitelný pro vytvoření nové rodiny a pro jakýkoliv posun v partnerském životě. S takovým člověkem stojíš na bodu mrazu, popř se suneš zpět.
Jestli dům nebo byt je těžké, každý je zvyklý na něco jiného. Já jsem od mala v domě se zahradou, a v činžáku jsem žila kdysi rok a půl a nezvykla jsem si, zahrada a takový ten volný výběh mi chyběl. Měla jsem tam depky a pocit vězení. Každý tohle má jinak a nelze nikoho odsuzovat, že má radši byt nebo dům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
6.8.18 10:40
@Zabatko píše:
Myslím, že tady ani není tak problém v bydlení v bytě, jako spíš v tom, že Tvůj chlap se neumí oprostit od vlivu rodiny a říct rázné ne. Na bydlení v bytě není nic špatného, zkrátka 10 milionů Čechů nemůže bydlet v domě, než ty králikárny na šířku s pozemkem jak klícka někde na okraji vesnice v satelitu, nebo nepěkné bungalovy jeden jak druhý ohnané tujemi, tak to raději pěkný byt. Bydlení v domě není přece statusová záležitost, plno bohatých lidí bydlí v bytech. Nemusíte přece dělat věci tak, jak po Vás chce rodina, to byste si s partnerem měli uvědomit jako první. Taky se nemusíte cítit trapně, že na barák prostě nemáte, nebo máte, ale na dřeň, to je pak spíš takové směšné, jako socky, co si kupují drahé mobily a značkové hadry a zbytek měsíce třou bídu s nouzí, ale HLAVNĚ že ostatní vidí, že na to mají. :? Pokud už dům, tak rozhodně ne v blízkosti rodiny a vesnic, kde je slušná občanská vybavenost je plno. Musela by sis akorát udělat papíry, to je zkrátka nutnost.

Bože, to je maloměstský mor mít „domeček“ a do příští výplaty jíst suché z nosu.Mít to a to jen proto, co by tomu řekli lidé, tzv.kamarádky,příbuzní, okolí.Být otrokem nechtěných složenek na desetiletí, drobnohledu lidí, kterým do vašeho unikátního života nic není.Ztratit svobodu, vlastní názor, vlastní život.Holky, vys..rte se na to, co si myslí a doporučují jiní, dejte jen a jen na sebe,je to velmi osvobozující.Jinak budete nešťastné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
6.8.18 11:28
@Nechaputo píše:
Když to tak počítám, tak to k vám musí jezdit lidé z okolních měst za prací :mrgreen: Můžete napsat jak se ta vesnička jmenuje? Bude to asi celorepublikový unikát.
Moji rodiče bydlí také na vesnici 500 obyvatel. Je tam jeden obchod (musí se dopředu nahlásit i chleba když někdo chce) hospoda je na kulturáku (kdysi tam byla samostatná, ale zkrachvala), fotbalové hřiště tam je, ale nikdo na něm nehraje (to jen nechal postavit starosta aby měl provizi do kapsy) zš tam je, ale zavřená (chybí děti), muzeum tam jakési je, v něm je staré haraburdí co bylo lidem líto naházet do popelnice, kostel je tam nový (na takové kraviny je vždy nejvíc peněz), kadeřnictví není, jezdecký odíl není (pokud teda nechcete jezdit na kravách), lékař není, pošta není, autobus 4× za den. Prostě konec světa, i muchy se tam otáčejí :nevim:

Jméno vesnice pochopitelně z osobních důvodů nenapíšu, ale vše, co jsem napsala, je pravda…
Za zaměstnáním sem lidé opravdu nedojíždějí (pouze učitelky do školy a lékař), v obchodech, na poště, v jezdečáku, ve školce i trénování ve sportovních oddílech dělají místní lidé. Já jezdím do práce do města 10 km daleko. Jinak celorepublikový unikát to určitě nebude, hodně holek tu píše obdobné vybavenosti ze svých vesnic, jen napíšu, že nejsme v blízkosti Prahy ani satelitem žádného většího města, ležíme v přírodním parku a není tu nová výstavba.

• Citovat
  • Upravit
1208
6.8.18 13:25

@Nechaputo

Ono ve spoustě vesnic okolo těch 500 obyvatel aspoň ten obchod, pošta a hospoda je. Když jezdím za kamarádkou tak oni to mají v pohodě cca 650 obyvatel 2 obchody, pošta, koupaliště a teď nevím myslím 2 hospody. No a málem bych zapomněla sou tam nějací farmáři a ti mají v určitý dny otevřeno a koupit si od vajíček, mléčných výrobků až po maso. Autobus tam přes týden jezdí snad co hodinu a v určitých časech i častěji. O víkendu cca 2 max.

Ale třeba můj ex mě táhl prostě do díry kde cca 3 autobusy přímý a zbytek aby přesadal. Ve vesnici lautr nic a tehdy i starosta na houby. Do nejbližší vesnice kde je otevřená aspoň ta hospoda tak 5 km.

Jinak zakladatelko příteli bych řekla, že nemáš problém z barákem ale chceš někam odkud se dostaneš normálně ať už do obchodu k lékaři atd. Jako popravdě jestli máš epilepsie tak nechápu, že ho to napadlo chtít někam kde není normální spojení. Třeba u nás sou vesnice a jezdí tam autobusy cca 2 do hodiny v týdnu někdy častěji a o víkendu jednou za hodinu to bych i šla. Bylo by fajn aby nemyslel jen na sebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2950
6.8.18 13:34
@K92 píše:
Ano, taky jsme poslouchali pindy o tom, proč raději nejdeme do domečku. Naštěstí jsme se na tom shodli a koupili jsme nádherný byt v centru města a jsme moc spokojení. Na vesnici bychom se zbláznili. Naše dítě je prý chudák, když nebude mít vlastní bazén, trampolínu, zahradu, vlastní houpačku a prolejzačky..... Když vidím, jak na sebe lidi, co bydlí v domečku věčně nemají čas… sekání zahrady, věčně se musí něco natírat, opravovat, švagrová musí uklízet 250m2??? to je děs :D… my chodíme hodně na výlety a trávíme volný čas jako rodina a ne jako údržbáři.

Nekomu vyhovuje byt nekomu dům… js si ale nemyslím ze je timco mají dům na sebe nemají čas, domnívám se, ze problém je spis to, ze si nespocitaji na co mají… dnes každý by chtěl stavit nebo dům nový protože starší v něm nejsou ty nove technologie… jenže pak prave dochází k tomu ze jsou oba jako otroci neustále v práci a doma dusno. Nenapadne je ze to jen koupim dům starší ale nemusím mít tak velkou hypotéku a holt si posetrim a něco zrekonstruuji. Nebo koupit menší…
Ale to ne… dnes je moderní jít takzvane na krev a pak se z toho můžou zblaznit…
Za mě hlavně ať jsou sami - zadní rodiče a být nekomu vděčný …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1734
6.8.18 13:51

Lisite se v pohledu na zasadni vec. Nekdo proste ma rad vesnici, klid, domecek, zahradu. A nekdo ruch velkomesta, dostuponost vseho po ruce.
To nebude mit reseni, jeden z vas bude nestastny. :nevim:

Jinak chlapek ma samozrejme i nezdrave vztahy s rodici. V 35 si chlap nema nechat kecat do zivota od maminky. :zed: Mel by je srovnat a vydobit si respekt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
6.8.18 17:30
@Anonymní píše:
Každopádně souhlasím s názorem který zde padl; že pro odrostlejší dítě je vesnice ideální. Díky babičce jsem též trávila nejvíce času jako malá na zahradě a mám díky tomu krásné vzpomínky. Tak nadhodím aby se počkalo alespoň tři roky a poté se začal řešit dům. V nějaké větší vesnici ale. Řidičák si bohužel dělat nemohu kvůli epilepsii. Tak snad se konečně přestane omílat to samé dokola chvíli. :think:

Bez řidičáku bych do nějaké opuštěné vesnice fakt nešla. Poslední autobus v pět? Nikoho tam neznáš ani k té vesnici nemáš vztah, nic tam nevlastníte. A vzít si na to hypotéku na 30 let? No to ani omylem bez auta a řidičáku! Ani autobus v zimě není 100 % spolehlivý jestli přijede kvůli sněhu, ideálně mít jako jistotu ještě vlak. Kdyby to bylo místo, kde bydlí celá rodina a jsou dobré vztahy. Či by šlo o skvělou koupi a byli byste bez dluhů… Leda bych šla na nějaké menší město bez řidičáku do domu, kde je občanská vybavenost či zůstala ve městě v bytě. Jak bys to tam měla dělat, kdybys potřebovala s dětmi k lékaři? Párkrát tě třeba někdo odveze, ale spoléhat se na to pravidelně? Do toho bych nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
6.8.18 22:56
@Vosma29 píše:
@Nechaputo

Ono ve spoustě vesnic okolo těch 500 obyvatel aspoň ten obchod, pošta a hospoda je. Když jezdím za kamarádkou tak oni to mají v pohodě cca 650 obyvatel 2 obchody, pošta, koupaliště a teď nevím myslím 2 hospody. No a málem bych zapomněla sou tam nějací farmáři a ti mají v určitý dny otevřeno a koupit si od vajíček, mléčných výrobků až po maso. Autobus tam přes týden jezdí snad co hodinu a v určitých časech i častěji. O víkendu cca 2 max.

Ale třeba můj ex mě táhl prostě do díry kde cca 3 autobusy přímý a zbytek aby přesadal. Ve vesnici lautr nic a tehdy i starosta na houby. Do nejbližší vesnice kde je otevřená aspoň ta hospoda tak 5 km.

Jinak zakladatelko příteli bych řekla, že nemáš problém z barákem ale chceš někam odkud se dostaneš normálně ať už do obchodu k lékaři atd. Jako popravdě jestli máš epilepsie tak nechápu, že ho to napadlo chtít někam kde není normální spojení. Třeba u nás sou vesnice a jezdí tam autobusy cca 2 do hodiny v týdnu někdy častěji a o víkendu jednou za hodinu to bych i šla. Bylo by fajn aby nemyslel jen na sebe

Podle popisu je to vysoce Inteligentní a zdravý jedinec :mrgreen: Tak teď už se jen zbývá pochlubit, kde jsi o něho zakopla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí