Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zakladatelko - já bych se skutečně na realitku vybodla - i ten byt a zahrádku si prodejte sami - normálně dáš inzerát na bezrealitky.cz mají celkem vysokou návštěvnost a mám s nimi jen dobrou zkušenost: na smlouvy a právní úschovu peněz si najdeš právníka - zaplatíš tak 10tisíc a máš všechno v pododě ochráněné. Realitka ti vezme tak 100 tisíc z částky za prodej nemovitostí a dalších 100trisíc za nakoupený domeček - beriou si obyvykle 3% navíc jejich smlouvy a právníci nebývají vždycky ti nejlepší - mluvím z vlastní zkušenosti ![]()
Taky doporucuji bezrealitky. pokud uz s RK, nedavajete rezervacni poplatek! solidni RK s vámi bude spolupracovat i bez rezervaci…
my například prodavali byt 2+1 a měli vyhlidnuty 3+1, realitka nam zajistovala prodej mensiho bytu a zaroven nam držela vetsi byt tim, ze ho jakoby stahla z nabídky. rekli jsme jim, ze mame o vetsi byt skutecne zajem, lae ze jim rez. poplatek nedáme, ptz nevime, za jak dlouho se proda mensi byt…a musim rict, ze se skutecne snazili, aby nas maly byt prodali. měli totiž zajistene dve provize - z našeho bytu a z toho většího…
jinak teda ted se casem chystáme i na prodej většího bytu a presun do domecku ![]()
Jojo, obepsala jsem teda tři realitky a zkusím odpoledne inzerovat naše nemovitosti na tom bezrealitky.cz a uvidíme. ![]()
Už máme vyhlídlej kráááásnej…
![]()
Ak držím palce
my jsem se přestěhovali do domečku letos a jsme spokojení, je to jiný život, nedá se to srovnat ![]()
@Anonymní píše:
Určitě dám vědětZítra obvolám, obepíšu, obejdu realitky a uvidíme, co se dá dělat
Za mě - neuspěchej to, pročti si hodně diskuzí, promluv si s lidma, kteří mají zkušenosti. Chápu, že teď jsi nadšená, navíc ti tady každá napíše, jak je super bydlet v domku. Já mám třeba jinou zkušenost, před 5 lety jsme se nastěhovali do domku na vetší vesnici, relativně blízko od velkého města. Lituju toho a nejsem tu spokojená. Všechny kamarády a známé máme ve městě, dojíždění mě nebaví, máme jen jedno auto, takže odkázaná na manžela. Několik let jsme rekonstruovali a v baráku utopili tolik peněz, že jsme za to mohli mít novostavbu. Neexistovala dovolená, veškerý volný čas strávený prací na baráku. Malá zahrádka, sousedé ze všech stran, navíc velice hluční, to jsme si naivně mysleli, jaký bude na vesnici klid. Já bych nejradši utekla zpátky do města do bytu. Pokud máte byt, ve kterém jste spokojeni, fajn sousedy, se kterýma si rozumíte, je tam klid atd, neměnila bych. Zvlášť, pokud máte zahradu, houpačka, bazén, trampolína, vše se dá udělat tam.
Mandarinko - máš pravdu - to je to o čem jsem psala hned na začátku - na lokalitě záleží nejvíc - jaké je dojíždějí, dostupnost služeb a školek, možnost mít dvě auta…
- u řadovek může být hodně velký problém se sousedama - my třeba máme velký pozemek, takže máme soukromí, ale pokud ve vedlejší řadovce bude bydlet debil, může to být i noční můra…
no a ta technická stránka - určitě nechat dům zhodnotit nějakým znalcem - některé novostavby jsou skoro na zbourání…
ale když člověk koupí dobře, je to radost ![]()
Určitě to nechceme uspěchat, také jsme uvažovali o postavení domku na naši zahradě, ale jde o to, že vedle je Vltava
a jedině domek na kuří nožce, abych byla klidná..ale pořád bychom si udělali domek podle svého, svůj počet ložnic apod. o tom jsme také uvažovali…
Tak jsme opět debatovali a vymysleli jsme, že možná bude nejlepší nechat si pozemek (naši zahradu) - nechat ji zapsat do územního plánu aby se zde dalo stavět, soused tam má od dvě zahrady taky domek - do města je to přes park coby 10minut. Těžko budeme shánět lepší..MHD tam jezdí taky. Vymysleli jsme, že stejně bychom stavěli zídku kolem zahrady, je to nějakých 845m2 s velkými dřevěnými vraty, vše obeženeme zídkou (kvůli povodni) a dopředu dáme normální vjezd a vchod
voda tam byla jen r.2002.
Kolem tůje pěkně…a ted jen najít nějakou firmu, co by nám postavila… ![]()
No pokud uz tobylo jednou pod vodou, mozna bude problém tam postavit, zajdete si na stavebni urad, nebo spis asi na mestsky urad, jestli je mozna změna uzmeniho planu…a pocitejte s tim, ze vam to pravdepodobne pojistovna nepojisti na povodne, nebo za velky peníze…
Rozumím rozumím… stále přemýšlíme a momentálně hledáme nějaký domek okolo milionu… ![]()
Jinak bráno jako zátopová oblast to není ![]()