Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Končím diskuzi a nahlasuji správkyni. S vámi se nedá jednat v klidu a normálně. Člověk má dotaz, slušně se zeptá a vy jedinne co umíte je rýpat, na to kolik vám je. Já jsem mladá a blbá, prostě nevím, co můžu a nemůžu. Aby mě třeba nezačal zbytečné vyhrožovat.. mě se prostě nelíbí to, že vystavuje mého syna, přitom mu nic hezkého nedopreje. Toť vše.
Proč se hned vztekáš? Tak si zamkni profil na FB, a nic neuvidí ne? A hlavně, je to i jeho dítě, ne jen tvoje. Ty fotky syna taky vystavuješ a to je ok? Až proběhne soud, a bude zapsaný v RL, tak tě asi klepne, to už bude mít na syna i právo a i když od něj neuvidíš třebaani korunu, stejně mu ho budeš muset dávat.
No, ale mě o peníze nejde, já mám přítele, se kterým už nějakou dobu jsem i když jsem byla teprve těhotná. Nezajímal se, až když se malý narodil, tak mu to cvaklo tak na 3mesice a pak zas nic. Kdyby mi o peníze šlo, mám advokatku a jdu to řešit. Ale já ho k životu nepotřebují a malý taky ne. A tu fotku si tam nedal hned, ale po nějaké době. Jak jsem již psala. Štve mě, že si dává mého syna na profil, když se o něj nijak nezajímá.. a nechce to nijak řešit.
nezajímá se, tak na co by mu tam byla? Vždyť je to cizí dite v tuhle chvíli. A starám se je s přítelem, obstaravame léky, vybavicku a aby měl vše potřebné. On ne.. tak čím se chlubí? ![]()
No nevím jak se tohle resi, žije opravdu dost daleko od nás. A dávat mu ho na víkend takovou dálku…
Od toho „jsou“ sociální sítě. Lidi se tam chlubí něčím co je ve skutečnosti úplně jinak, aby jim ostatní dávali like a placali je po ramenou jak jsou super. Vítej v realitě.
Nedávej fotky syna veřejně, aby si je nemohl stahovat z tvého profilu. K těm stávajícím bych mu klidně napsala proč je tam má, když jinak na syna kašle a můžeš je i nahlásit. A to zapsání do RL bych zvážila, pokud on o to sám zájem nemá a ty ho k ničemu nepotřebuješ, tak je to asi úplně zbytečná iniciativa. Mimochodem může být i hůř, kamarádka řeší že fotky jejich syna veřejně na FB vystavuje nová přítelkyně jejího manžela. ![]()
@Anonymní píše:
No nevím jak se tohle resi, žije opravdu dost daleko od nás. A dávat mu ho na víkend takovou dálku…
Hele nevím co přesně znamená dost deko, ale ano i tak si o syna může zažádat. A za nějaký rok si ho vzít třeba i na týden, dva o prázdninách. Kamarád si takhle jezdí každý druhý víkend pro dcery 300 km ![]()
@Kriss Tina píše:
To je jedno kolik mu je, to porodne budes muset nejspis vracet kdyz se otec zapise dodatecne do rl, jinak by to takhle obejit mohl kazdy. Jak budes mit urcene alimenty, tak je muzes pozadovat i zpetne, ale otazka je čeho se dočkáš když je v insolvenci
Nebude. Znam jednu podobnou, co otce zapsala skoro po 2 letech, a nemusela vracet nic.
@Anonymní píše:
No, ale mě o peníze nejde, já mám přítele, se kterým už nějakou dobu jsem i když jsem byla teprve těhotná. Nezajímal se, až když se malý narodil, tak mu to cvaklo tak na 3mesice a pak zas nic. Kdyby mi o peníze šlo, mám advokatku a jdu to řešit. Ale já ho k životu nepotřebují a malý taky ne. A tu fotku si tam nedal hned, ale po nějaké době. Jak jsem již psala. Štve mě, že si dává mého syna na profil, když se o něj nijak nezajímá.. a nechce to nijak řešit.nezajímá se, tak na co by mu tam byla? Vždyť je to cizí dite v tuhle chvíli. A starám se je s přítelem, obstaravame léky, vybavicku a aby měl vše potřebné. On ne.. tak čím se chlubí?
Tak mu totam natri, ne? Nepis to sem, ale pod tu fotku!
@PaníBovaryová tak to mela kliku, mozna v tom pak uz nikdo nestoural, ale kdyby jo, tak by ho vracela.
@Anonymní píše:
No, ale mě o peníze nejde, já mám přítele, se kterým už nějakou dobu jsem i když jsem byla teprve těhotná. Nezajímal se, až když se malý narodil, tak mu to cvaklo tak na 3mesice a pak zas nic. Kdyby mi o peníze šlo, mám advokatku a jdu to řešit. Ale já ho k životu nepotřebují a malý taky ne. A tu fotku si tam nedal hned, ale po nějaké době. Jak jsem již psala. Štve mě, že si dává mého syna na profil, když se o něj nijak nezajímá.. a nechce to nijak řešit.nezajímá se, tak na co by mu tam byla? Vždyť je to cizí dite v tuhle chvíli. A starám se je s přítelem, obstaravame léky, vybavicku a aby měl vše potřebné. On ne.. tak čím se chlubí?
A on chce být zapsaný v RL? Kdybys tam nechala zapsat přítele, tak by to bylo vyřešené ![]()
@Anonymní píše:
Tak když ti nejde o peníze, tak proč ten soud?
podávala jsi to ty? dost možná budeš muset vrátit porodné a pak se s ním podělit o péči -) návštěvy atd. Takže se bude moct umisťovat fotky, kam bude chtít
tak jestli to stojí za to ![]()
@Anonymní píše:
blbý, ale tak to je. Když bude mít otec zájem, tak dítko bude trávit víkendy na cestách
kdo se odstěhoval z původního bydliště?
@Kriss Tina píše:
@PaníBovaryová tak to mela kliku, mozna v tom pak uz nikdo nestoural, ale kdyby jo, tak by ho vracela.
neměla kliku, protože všeobecně v tom nikdo pak už nešťourá. Jak by mohl?
@PaníBovaryová třeba na udání, nebo kdyby zadala o jine davky a proklepli ji minulost?
@Kriss Tina píše:
@PaníBovaryová třeba na udání, nebo kdyby zadala o jine davky a proklepli ji minulost?
jakou minulost, prosím tě?
Tam se přece dokládají jenom příjmy, případně majetky u hmotné nouze.
Ve chvíli, kdy úřad vydá stanovisko, že přiznává dávku třeba porodné, tak ji přiznává a promlčecí doba je myslím 3 roky. Možná to udání by šlo, ale kdo to všechno ví, že někdo bral porodné a neměl otce v RL, přitom o otci věděl? Minimální šance tohle zmařit.