CAR 2018

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1280
5.1.18 15:28

@HandulkaK asi je to všude stejné, nevím, nemám s čím srovnat, ale jsem strašně zklamaná z přístuou. Oni neléčí neplodnost, oni jsou víc než doktoři hlavně obchodníci. Nechtějí odhalit příčinu problému, hned ti doporučí IVF a všechno se tím snaží obejít. Můj gyndr mi doporučil CAR, aby mi udělali imumologii, jelikož mám autoimunní nemoc s vysokými protilátkami, a že prý se to může pojit s imunitou proti vznikajícímu plodu. No, nechtěli mi to udělat a první reakce byla, že je to drahé vyšetření, a že se jen tak nedělá. Oponovali jsme tím, že na stránkách ho mají uvedeno mezi základními a mou nemocí, tak ho nakonec udělali, ale s velkou nelibostí. Dr.byla dost naštvaná, že jsme se nenechali odbýt. A je toho víc, co se mi nelíbilo.

Taky jsem četla tady na diskusích, že v Heliosu pro přesnější výsledky u ultrazvuku berou i krev, v Repromedě ne. Dokonce jedna prohlídka proběhla beze slova ze strany od dr. Pokud se naše již rozběhlé první IVF nepovede, zkusím Helios.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
5.1.18 15:44

@labelinka My chodíme s manželem porad k jednomu lékaři, když na nás občas vyšel jiný, byla to hrůza. Hned nadával na jeho práci.
Nám ani nic jiného nezbývalo, clostyl bez účinku, spermio na IUI bylo spatne, takže jsme rovnou začali IVF soft. Do toho jiná jako proč nám rovnou nedal plnou davku :zed: a vysvětlovat ji, ze důvěřujeme léčbě u dr bylo nepříjemné. :zed:
Ale zase musím říct, ze embryolog super, když jsem se ptala na AH, EG, PK, řekl, ze zbytečně vyhazujeme penize :mrgreen:
Takže asi jak který lékař :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
5.1.18 15:50

@HandulkaK U nás to je tak, že já jsem podle všech testů a vyšetření úplně v pořádku, manžel trochu pomalejší spermie (94 mln/ml z toho 32% těch rychlých) a stejně nás hned natlačili do IVF s plnou stimulací.

Doktoři se u mě střídali 3 a až ta poslední mi sedla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
5.1.18 15:57

@HandulkaK Jo a s námi žádný embryolog ani nemluvil. Do jakého centra chodíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3283
6.1.18 04:39

@labelinka Já otěhotněla i přes hybnost manželových plaváčků na 4%. Neztrácej naději. Co IUI? Ta hybnost neni tak hrozná aby to nestálo za zkoušku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
6.1.18 07:49

@Keshi už to zkoušíme 3 roky přirozeně a psychcky jsem dost na dně. Všechny kamarádky za tu dobu stihly už dvě děti, takže jsme šli do toho IVF a teď máme 4 mrazáčky a příští měsíc snad 1. KET.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3283
6.1.18 15:25

@labelinka Já to chápu, my čekali 4 roky. Navíc jsme měli „velice empatické“ příbuzenstvo. Ale nakonec se zadařilo až když jsme to přijmuli a přestali to brát jako konec světa. Ta psychika je mocná čarodějka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
6.1.18 16:56

@Keshi Taky máme dost chápavou rodinu…především můj otec, tomu pořád říkám, že ještě dítě nechci, že jsem mladá a chci si užívat (jelikož vím, že by z toho měl akorát radost) a on stejně všude kudy chodí hlásá, že jsme určitě neplodní. Kolegyně v práci taky hrůza…permanentně to schytávám za všechny ženské světa, že moje generace rodí po 30tce, a proto se rodí plno „defektních“ dětí a jen samou špínu na matky po 30. :cert:
Obdivuju, že jste se dokázali smířit s životem bez dětí, já to zatím nedokážu…hlavně při představě, že já jsem naprosto zdravá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3283
6.1.18 17:59

@labelinka Emapatie je poslední dobou sprostý slovo, no. Ale ona je dožene karma. Neber si to osobně, to je jejich pokřivenej pohled na svět. Já si vždycky říkam, že lidi, co mají potřebu někoho soudit, nebo do něj rýpat jsou vlastně nešťastní lidé, co si tím něco kompenzují. Vždycky otočím a zeptám se, jestli je něco trápí, když mají potřebu soudit. Bere jim to vítr z plachet. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
7.1.18 17:17

@Keshi Díky, snažím se nad to povznést, někdy se mi to úspěšně daří, jindy mě to složí a jsem úplně na dně a brečím hodiny. Ale tyhle pocity zná asi každá dlouhodobá snažilka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3283
7.1.18 17:37

@labelinka Zná. A je dobré si občas zaplakat, vypsat se z toho, klidně si i nahlas zařvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3283
7.1.18 17:39

@HandulkaK Zkus si domluvit informativní schůzku v jiném CARu. Třeba tě nadchne jiný postup, nebo se jen utvrdíš v tom setrvat na stávajcí klinice. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
7.1.18 21:48

@Keshi Tak jsem si dneska zase pořádně pobrečela…přitom jsem brala IVF jako novou naději, a že jsme se 4 mrazáčky zase o kus blíže ke splnění naší touhy, ale nějak mě s přicházející MS přepadly zase chmury, že to nevyjde, když vidím kolik mají některé holky za sebou IVF a nic. Je to všechno tak psychicky vysilující… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3283
8.1.18 12:58

@labelinka Ale znám i plno holek kterým to vyšlo na první - druhý pokus. Věř tomu a ono to vyjde. ???? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
845
25.1.18 13:34

Zdravím všechny, co podstupují to martyrium a doufám, že se všechny brzy dočkáme. My se snažíme už víc jak 2,5 roku. Teď nás čeká návštěva CAR. Přemýšlím o Gennetu nebo Iscare v Praze. Nemáte někdo zkušenost? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.