Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky ještě mám jeden dotaz…uvažujeme o jednom CARu, jenže problém je, že to mám přes celou republiku..manžel má možnost v tom místě pracovat, ale pro mě je nepraktické dojíždět kvůli každé návštěvě..Myslíte, že je možné být na neschopence celou dobu od první návštěvy centra až do IVF? Měla jste to nékterá takhle? Nechce se mi moc měnit práce když chci co nejdřív na ivf..:( Děkuji za info ![]()
@Beruska.tucnacek55 no já se od první návštěvy cAR k IVF dostala až za rok… ![]()
testy, odběry krve, genetika…
Já byla až po odběru vajíček. Vyber si CAR poblíž. Nemá smysl dojíždět takhle daleko. Při stimulaci tam budeš obden na kontrolách. A navíc vám to pěkně prodraží.
@Petra Z píše:
@Beruska.tucnacek55 no já se od první návštěvy cAR k IVF dostala až za rok…
testy, odběry krve, genetika…
No právě já přes rok navštěvuji jeden car a vůbec jsme se nikam neposunuli..Už mi z toho hrabe akorát ![]()
@Beruska.tucnacek55
Nevím, ale nepřijde mně košer takhle zneužívat neschopenku. Spíš bych to řešila dovolenou a nebo neplaceným volnem.
@Beruska.tucnacek55 a co jste za tu dobu teda vyřešili???
Já jezdila cca 100 km jedna cesta…
@P4ja píše:
@Beruska.tucnacek55
Nevím, ale nepřijde mně košer takhle zneužívat neschopenku. Spíš bych to řešila dovolenou a nebo neplaceným volnem.
Jo že taky si říkám, že to tak půjde..
Zvolila bych něco blíž. Ono to taky nemusí klapnout napoprvé a jak už bylo řečeno, i kdybys tam naklusala s papírem v ruce, že, dejme tomu, máš odstraněné oba vejcovody (zcela jasná indikace na IVF), než se provedou nezbytné testy, cyklus bude ve správné fázi… to jsou minimálně týdny, ale klidně i měsíce. A pak co, vrátíte se zase zpět? Neznám vaši indikaci k IVF, ale opravdu málokterý CAR ho provede hned teď na příní. Jestli po tom hodně toužíš, objednala bych se na první konzultaci, vzala si na to den-dva volna a poradila se s nimi, ale opravdu netuším, na co by dokázali napsat neschopenku „od první návštěvy po IVF“. Ještě tak možná od začátku stimulace, ale i to je hodně na hraně a ne každý je ochoten.
@Petra Z píše:
@Beruska.tucnacek55 a co jste za tu dobu teda vyřešili???
Já jezdila cca 100 km jedna cesta…
Vůbec nic..přišlo mi, že paní doktorka není moc zapálená..mám za sebou laparku a drilling, šest cyklů s clostilem a vůbec jsem nereagovala tak jsme při poslední návštěvě zažádali o IVF, jenže po dvou měsících ještě neměli vyjádření pojišťovny tak nevim ![]()
@ugluk píše:
Zvolila bych něco blíž. Ono to taky nemusí klapnout napoprvé a jak už bylo řečeno, i kdybys tam naklusala s papírem v ruce, že, dejme tomu, máš odstraněné oba vejcovody (zcela jasná indikace na IVF), než se provedou nezbytné testy, cyklus bude ve správné fázi… to jsou minimálně týdny, ale klidně i měsíce. A pak co, vrátíte se zase zpět? Neznám vaši indikaci k IVF, ale opravdu málokterý CAR ho provede hned teď na příní. Jestli po tom hodně toužíš, objednala bych se na první konzultaci, vzala si na to den-dva volna a poradila se s nimi, ale opravdu netuším, na co by dokázali napsat neschopenku „od první návštěvy po IVF“. Ještě tak možná od začátku stimulace, ale i to je hodně na hraně a ne každý je ochoten.
Jo to je fakt..děkuji za příspěvek ![]()
To ti nikdo neschopenku od prvni navstevy car nenapise. nejdriv pri stimulaci, ale spis az po odberu vajicek.
@Beruska.tucnacek55 to ti žádný CAR nenapíše, většinou až po odběru oocytů
Dobře, děkuji vám za názory holky..za celý život jsem marodila jen jednou při lapárce tak jinak nemám zkušenosti ![]()