Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ja bych si ani nevzala hormony bez toho, aby se první udělal spermiogram. ![]()
Ahoj, ja taky chodila na gyndu nejdriv, kde do me doktorka rvala pul roku Clostilbegyt a po pul roce mi rekla, ze ho muzu brat klidne rok, tak jsem ji rekla at jde do haje, ze jdu jinam ![]()
Nasla jsem si noveho gynekologa a ten mi dal zadanku na kliniku. Vybrala jsem si Gennet Praha 7. Prvni konzultaci jsme meli na podzim 2018 a k IVF jsme pristoupili az v rijnu 2019, kdyz vsechny ostatni moznosti selhaly. Urcite nas nikdo do niceho netlacil a hledala se nejdriv pricina.
Nejdrive jsme zkouseli IUI, ale bohuzel neuspesne.
Ps: i presto, ze byla moje ex gyndarka fakt fusarka, tak nez mi napsala Clostilbegyt, tak poslala partnera na spermiogram, ktery dopadl skvele.
První car který jsem navštěvovala byl čistě kvůli kompletnímu vyšetření a následně 6ti pokusů IUI. Vše je o tom na čem se domluvíte. Do IVF tě nutit nemůžou.
Ja taky brala Clostil a nicemu to nejak nepomahalo. Do Caru jsem sla taky s tím, ze IVF nechci. Nastesti spermio jsme meli udelane uz davno, na gynde tam partnera hned poslali. Prvni 3cykly jsem brala Femaru a pichala si Ovitrelle, nepomohlo. Třetí IUI uz vyslo. Je to na tobě, pokud neni nejaky jiny vyraznejsi problem, zkusila bych IVF urcite i vícekrát. Držím palce ![]()
Návštěva CAR automaticky neznamená IVF. Nikdo nechce IVF, neznám ženskou, která by do sebe s velkým potěšením píchala hormony a ještě za to platila desetitisíce ![]()
Záleží, co se u vás zjistí za problém.
U mého manžela byl špatný spermiogram, taky jsem nechtěla IVF, tak jsme na naši žádost zkusili IUI, ikdyž doktor samozřejmě věděl, že je to k ničemu, ale vyhověl nám. IVF nás neminulo.
Ale můžete mít spoustu “banálních” drobných snadno řešitelných problémů, které nemusejí být řešeny skrz IVF, takže bych se návštěvy určitě nebála a neodkládala ji.
Šla jsem do CAR s tím, že chci IVF, přesvědčili mě, abychom nejdříve dali IUI. Vůbec se toho neboj, nikdy mě do ničeho netlačili. Byla jsem samoplatce, i se snažili, aby mě to nezruinovalo.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Pěkný den. S manželem se snažíme skoro rok a půl o dítě, zatím stále nic. Byla jsem již několikrát u svého gynekologa, ten mi předepsal hormony na srovnání cyklu, už ale moc neví co dál a chce nás poslat do CARu. Také mi tedy předepsal clostilbegyt, ale bez kontrolních UZ, ať si to prý vyzkouším. Obvykle lékaře nezpochybňuji, ale toto mi nepřijde moc bezpečné. Spermiogram manželovi ani předepsat nechce, prý ať to řeší CAR pak. Přemýšlíme tedy o nějakém komplexním vyšetření v CARu v Praze, abychom vůbec věděli co dál. IVF však nejsem zatím moc nakloněna…. Šli jste do CARu i s tím, ze IVF nechcete? Případně do jakého a jak k tomu přistupovali? Pokud by se na vyšetření přišlo na něco, co IVF vyloženě vyžaduje, tak to chápu, ale pokud ne, ráda bych, aby nám pomohli třeba s neinvazivními metodami, případně IUI. Také by mě zajímalo, jak často jste třeba IUI zkoušeli, než vám řekli, ze to nemá cenu? Předem moc děkuji za jakékoliv zkušenosti. Evelyn.