Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Čauky, to mě moc mrzí, teď už to chce hlavně nabrat novou sílu a chuť do života.
Já v srpnu měla čtvrté ivf a po týdnu bylo stopnute, vaječníky nereagovali, to už bylo druhé ivf které bylo stopnuto. V car už mluvili o darovaných vajíčkách, ale ty s manželem odmítáme. Chceme buď svoje dítě nebo žádné, prostě to tak máme ![]()
Já mám endometriozu která mě zničila vaječníky a docela dost mi ničila život neustálou bolesti a depresí. Byla jsem na kurzu jedné úžasné ženy která má taky endo a předala mi své zkušenosti. Můj cíl je ted zatočit s endomrchou a o CAR a Dr nechci teď ani slyšet. Mám ještě jeden pokus IVF na pojišťovnu a někdy ho možná vyuziju, ale teď určitě neee.par věcí jsem změnila a ještě chci změnit a hlavně v tom pokračovat a mít pevnou vůli.
Hlavně se řid svymi pocity a dělej věci pro to aby si se hlavně cítila ty dobře ![]()
Ahoj holky můžu se přidat? Minulý týden jsme byli právě na této klinice konkrétně u pana doktora Štelcla a první dojem víceméně super. Navrhl mi krátký protokol a chci se zeptat máte s ním nějaké zkušenosti? Přecházím totiž z jiného car z Olomouce a tam jsem vždycky měla jen dlouhý protokol. Případně je tu některá, kterou čeká stimulace na ivf? A taky by mě zajímalo jak je to tam s úhradou léčiv, jestli se tam něco doplácí za gonal? Právě v předešlém car jsem neplatila nikdy nic, protože pojišťovna proplácí 2550 jednotek, ale nemám ponětí jak je to tady na soukromé klinice. Děkuji za vaše odezvy.
@delee ahoj, my tam jdeme pristi tyden poprve, taky za dr. Steclem, ma vyborne reference, tak se tam celkem tesim
my jdem zatim na spermio, tak doufam, ze to dopadne dobre a jen si proste budeme muset trochu pockat na mimco ![]()
@keirinka ahoj, tak to se opravdu těš, skvělý doktor. Takže to je Vaše první návštěva reprodukčního centra? Tak ať spermio dobře dopadne a dej vědět, jak se Ti líbilo
akorát škoda, že ty diskuze jsou takové mrtvé ![]()
@delee ano, bude to nase prvni navsteva… dnes sem dostala MS, takze zas nic:( ale tak nejak sem s tim pocitala, ze to prijde… nesnazime se zatim nejak silene dlouho, ale chceme vedet jestli je spermio ok, abychom zbytecne neztraceli cas… zacali sme se snazit v dubnu, jenze mi hned v tom mesici lekar objevil dve obrovske cysty a rekl, ze jednak s timto nalezem nemam sanci otehotnet a podruhe je to nebezpecne velke, tak sem hned v kvetnu sla na laparo a pote jsme se zacali opet snazit v cervenci… a nejak to nejde…
@Merieta @pavli79 ahoj holky, pridavam se do diskuse. myslim ze s vami dvema jsem v podobne situaci. Dochazim do reprogenesis uz rok k mudr. Vitouskove,,nejdriv jen odbery krve (amh 0,7, malo progesteronu, spermio v pohode). Pak 2× neuspesne inseminace, ted v rijnu prvni ivf (nativ stimulace 12 dnu gonalem, nejdriv 225 jednotek, posledni tri dny 250. Ale skoro jsem nereagovala, jeden folikul, bez vajicka. Bohuzel pani doktorka dela jen par dni v tydnu, takze cele ivf jsme absolvovali s uplne jinou, mudr. Sochorovou. Ta byla taky moc prijemna, ale na druhou stranu me vlastne vubec neznala. Po tom odberu nam rekla, ze vlastne i dalsi pokus by dopadl stejne a rovnou doporucila darkyni nebo adopci. Coz mi prislo zvlastni, vzhledem k tomu, ze posledni testy probehly rok predtim a vlastne nevedeli, v cem je problem. nechala jsem si je delat znovu - amh se snizilo na 0,36, stoupl stresovy hormon. Premyslim ze prejdu do heliosu - nejake zkusenosti s timto? Pripadne nejake zkusenosti se zmenou protokolu v reprogenesis, pri tak nizkem amh a male reakci na stimulaci? Diky
@Cookie22 ahojky,já měla AMH 0,34 už před rokem a půl, teď to vědět radši ani nechci ![]()
Já jsem teda v Reprogenesis ještě nebyla, chodila jsem do Reprofitu. Mám ještě jeden pokus a to jsem chtěla přejít právě do Reprogenesis, teď jsi mě trochu zarazila teda. Po prvním pokusu a hned te ženou do darovaných? Mohu se zeptat na věk? Já bych v tvem případě zkusila minimalku. Helios nedoporučuji, takové holky jako jsme mi akorát prestimuluji, dávají strašně vysoké dávky hormonů zbytečně a nedělají minimalku.
34 let. Jako nemuzu o nich rict moc spatneho, mudr. Vitouskova naopak rekla, ze by to urcite jeste zkusila. Jedine co se mi nelibilo a co se mi libi na pristupu Heliosu je, ze mi prijde ze udelaji jen vstupni hormonalni profil a pak uz vsechno podle ultrazvuku. Musela jsem si po tom neuspesnem ivf rict o dalsi vysetreni, ale pani Vitouskova opet velmi napomocna. Chci prave porovnat, jaky prubeh by mi nabidli na ten druhy pokus a pak vybrat bud reprogenesis nebo helios. Clovek proste doufa. Na druhou stranu si nekdy rikam, jestli ta doktorka proste jen nebyla realistka a nechce vyvolavat plane nadeje a tahat z lidi penize, je to vlastne taky nejaky pristup. Kazdopadne opravdu bych o reprogenesis nemohla rict spatne - krasne prostredi, prijemny personal, kratke cekaci doby, dostupni i o vikendu
@keirinka ahojky, tak co už ste tam byli? Su zvědavá tak dej potom vědět ju ![]()
@delee ahoj, byli, vsichni moc fajn, vysledky sme dostali ted a neni to dobre… pocet fajn - 44mil/ml, pohyblivych jen 45% a morfologie jen 1% ok… tak su z toho spatna ale pred muzem to skryvam… premyslim, jestli za to mohlo intenzivni saunovani minuly tyden na dovolene… no proste jdeme do vitaminu, zadne teplo, sauna… a za 3 mesice kontrolni spermio… nadeji neztracim, aspon si ted na 3 mesice odpocnu od snazeni a ovulacnich testu…
a pote budu verit v zazrak a upravu kluku ![]()
@keirinka tak to mě mrzí, ale tak za 3 měsíce to může být úplně jinak
a snažit se můžete i tak, třebas se zadaří
my tam jedeme 12.prosince, čekám právě ještě na výsledky z imunologie. Tak kdyby něco tak dej vědět ju ![]()
Ahoj holky, prosím Vy co chodíte do Reprogenesis, dělají tam i minimální stimulaci?? A nativ? Nativ myslím dělají snad všude, ale vím že minimalku ne.
Děkuji ![]()
@Merieta Ahoj, jdu tam zrovna pristi tyden na konzultace ohledne druheho pokusu a chci se prave ptat na to, jestli nabizi minimalku a jak to u nich probiha, resp. jake jine moznosti stimulaci nabizeji. Tak dam pak vedet
@Merieta ahoj, robia aj minimalky…prave ju v reprogenesis podstupujem…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.