Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Merieta
Tak to vypada ze minimalka postupuje dobre, po peti dnech tamoxifenu mam 3 15-16mm folikuly, ve ctvrtek jdu na pukci. Byla jsem na kontrole u Stecla, ale jinak chodim k pani Vitouskove. Tak drzte pesti, at tam tentokrat v tech folikulech je nejake vajicko, byl by to ten nejlepsi darek k vanocum
@Cookie22 tak super, hezké zprávy
3 folici jsou úžasní. Držím palce aby byla i krásná vajíčka ![]()
Tak mam za sebou opu po minimalce. Odebrali 3 folikuly, z toho byly dve vajicka a nakonec jedno zrale, tak snad vsechno bude v poradku. Mam velkou radost, po prvnim ivf, kdy vajo nebylo zadny, uz doktorka rikala, ze i pristi asi probehnou podobne a ze doporucuje bud darovany nebo adopci. Ale prece jen jsem neco schopna vyprodukovat. Mela jsem to bez anestezie, nic prijemnyho teda. Hned mi to i nauctovali, zmenili to papirove na nativ, ze to pry vyjde asi o tri tisice levneji, ale i tak to bylo skoro 17tisic. Ale jsem moc rada za dukaz, ze neco vytvorit muzu
@Cookie22 paráda, já bych byla taky šťastná aspoň za jedno vajíčko. Je mazec jak si hned dokážou říct o peníze, v RF bylo docela sympatické, že zaplatit chtěli až po et a když nebyl Et jako u mě, že byla stimulace stopnuta tak poslali do týdne na email fakturu. By mě zajímalo za co byli ušetřené ty tři tisíce, spíš sis ušetřila sama peníze, že jsi to měla bez narkózy, na to já jsem sragora ![]()
Každopádně krásná zpráva, hlavně ať se vajíčku daří a je z toho krásná Blastocysta ![]()
Ahoj, přidávám se do diskuze, protože chodíme také do Reprogenesis a když jsme hledali kam půjdeme a sbírali si reference tak nám na RG vyšlo to nejlepší a ráda se podělím o vlastní zkušenosti. Chodíme k doktoru Koukalovi a i když není zrovna moc ukecaný tak mám s ním zkušenost, že je velmi pečlivý, naslouchá a hledá možnosti. Nejdříve mi nechal udělat test AMH a poté navrhl postup. Vyšlo mi docela vysoké 2,7 tak mi navrhl minimální stimulaci nicméně vzhledem k tomu, že partnerův kontrolní spermiogram vyšel nečekaně výborně (předtím měl úplně špatnou morfologii, ale spermio si nechal dělat 3 týdny po nemoci kdy bral 14 dní antibiotika což na to asi mělo velký vliv) tak jsme nejdříve zkusili řízenou ovulaci pouze s Ovitrelle což se nepovedlo a následně jsme se rozhodli pro IUI což ale taky nevyšlo. Při IVF jsme pak postupovali s Elonva 150 (1 injekce na týden) a pak dopich několika Menopurů po kontrole. Zabralo to výborně, vytvořilo se mi 15 vajíček, z toho 10 zralých a 7 se jich podařilo oplodnit ISCI. 4 embrya nakonec přežila do 5tého dne - z toho 3 v AA kvalitě. Bohužel první transfer se nepodařil, ale šli jsme dál do KET, kde jsem brala a stále vlastně beru Estrofem a Utrogestan (přirozená ovulace byla záměrně zastavena) a zadařilo se. Nutno ještě dodat, že jsem se doktorovi svěřila s problémy v průběhu všech řízených cyklů (vždy určitý den po transferu nebo cyklu) kdy jsem prodělala silnou zimnici a asi 2denní náběh na chřipku. Hypotéza byla a je, že moje tělo mohlo přehnaně imunitně reagovat na zárodek, nicméně mě doktor nehnal na imunologii, ale navrhl mi zkusit naslepo infuzi intralipidů, které deaktivují buňky přehnaně reagující na zárodek. Nevím co vše zafungovalo, ale každopádně jsem těhotná. Takže musím říct, že jsem opravdu s přístupem velmi spokojená, sestry jsou zlaté a líbilo se mi i že hledaly varianty jak trochu ušetřit, protože je mi 39 a vše jsme si platili sami. Taky musím říct, že jet k nim na embryotransfer byl moc hezký zážitek pro mě i pro partnera. Jsou velmi citliví, pustí vám k tomu hudbu, dají fotku. Jsou to drobnosti, ale i to je důležité. Kdybych mohla tak v jejich péči zůstanu i nadále. Kdyby někdo potřeboval nějaké info ráda odpovím. Každopádně jsem si po přečtení některých vašich příspěvků uvědomila, že mám ve svém věku velké štěstí, že se zadařilo a že zásoba vajíček není o věku a není to samozřejmost. O to víc si toho, že jsem těhotná vážím a moc sobě i miminku dál držím pěsti a vám ženy také!!! ![]()
Tak po vcerejsim odberu a oplodneni bohuzek nic, doslo k zaniku embryjka.mela jsem po minimalni stimulaci pouze jedno zrale vajicko, takze vsechno zase od zacatku, achjo. Ale aspon jsem rada, ze tam vubec nejake bylo, bala jsem se potvrzeni, ze vajicka vubec netvorim
@Cookie22 to mě mrzí
ale je to zase opravdu dobrý impuls nevzdávat to ![]()
Můžu se zeptat jestli tě v Reprogenesis ženou do darovaných vajíček nebo spíš pozitivně nabíjí zkoušet to s vlastními? Já darovaná nechci a nechci aby mě do nich někdo nutil.
@Viktorka08 ahoj,jsem ráda za pozitivní názor na Reprogenesis
já chodila do jiného car, mám ještě jeden pokus na pojišťovnu tak ho vyuziju v Reprogenesis. Chtěla bych k Dr Štelclovi tak snad udělám dobře. Já mám zase strašně nízké AMH a na poslední dvě stimulace jsem vůbec nereagovala
měj se hezky a gratuluji ![]()
Asi zalezi na doktorovi.mam taky nizke amh, mam 0.3, na predchozi stimulaci gonalem jsem nereagovala vubec. Doktorka, se kterou jsem mela vysledne sezeni po odberu prazdneho folikulu.mi rekla ze dalsi pokus bude podobny, takze spis darovana. Ale jina rekla, ze si to nemysli a ze by to jeste zkusila, a jedno vajicko tam ted bylo, takze uplne ztracene to snad neni. Jinak je mi to v reprogenesis celkove prijemne, citim se tam dobre. Helios na me pusobi vic neosobne, zatim do stimulace u nich nejdu, ale kdo vi, treba by to u nich slo lepe, je to vzdy sazka do loterie.
Jinak stelcl super, pusobil na me hrozne pratelsky a pozitivne. Chodim predevsim k Vitouskove, ta je mila, chapava, prijemna, jen dela jen par dnu v tydnu, takze pak kdyz mam stimulaci, tak tam neni a jsem u nekoho jineho. Byla jsem i u sochorove, ta mi prave doporucovala spis darovana, ale ani o ni bych nemohla rict nic spatneho
@Merieta souhlasím, teď jsem byla v Heliosu kdy při špatném spermiogramu zvolili metodu icsi ani se nesnažili vybrat nejakou jinou metodou dobré spermie a s 3 pokusu ivf sešlo geneticky špatnými embryi. je to tam jak na běžícím pásu, na co se nezeptáš to nevíš..Mám poslední pokus Ivf uvažuji o darovanýcj vajčkách, máte někdo zkušenosti..?
@Pátková já na Helios neslyšela dobrou chválu, zvlášť od holek třeba s nízkým AMH.
Zkušenosti nemám s darovanymi, ale bylo to to poslední co mě v mém car řekli, nezajímala jsem se o to, protože mi darovaná nechceme.
![]()
@keirinka ahojky, tak co něco nového? Nejsi ještě těhulka? Já se omlouvám, že píšu po sto letech… v pátek jsem byla na punkci měla jsem 16 vajíček, z toho 10 zralých a 7 se jich oplodnilo, tak teď čekám jak to dopadne, kolik bude blastocyst a potom vyšetření PGS. Tak doufám, že bude co zavádět a klapne to
a Ty dej vědět co u Vás nového ![]()
@Viktorka08 ahojky moc gratuluji k těhotenství. Já jsem tam právě podstoupila 4.ivf, ale chodím k Mudr. Štelclovi. v pátek jsem byla na punkci bylo 16 vajíček, z toho 10 zralých a 7 se oplodnilo a teď trnu, aby bylo co nejvíc blastocyst a čeká nás vyšetření pgs. Takže transfer je tam takový zážitek jo? Tak to už se začínám těšit, též mě čeká KET, ale chtěla bych to v cyklu bez estrofemu, tak snad to vše dobře dopadne. A i ten transfer Ti dělal Mudr. Koukal? Já u něj byla jednou na utz. No moc gratuluji a v kterém týdnu si? A byla jsi i někde jinde nebo jen v reprogenesis? Doufám, že nám to teda klapne taky
tak hlavně ať je vše v pořádku ![]()
Ahoj holky, uvažuju přejít do reprogenesis. Bohužel jsem moc recenzí na ně nenašla. Jak to u nich chodí a jaký jsou čekací doby a ceny?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.