Čas pro sebe

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1085
29.9.24 23:02

@Petra0009 kdyz u toho co pises to neni tak, ze cas pro sebe si umis zaridit. To je tak, ze cas pro tebe ti tvuj manzel umi zaridit. Kdyz neni hlidani, neni mozny mit lekce anglictiny a cvicit. Ja mam k tomu jeste teda taky toho odpurce kocarku 😂 a ja si teda svuj cas pro sebe najdu kdyz maly spi, zasadne kazdy den aspon pul hodiny o jeho spanek nedelam nic kolem neho a domacnosti, ale delam to kdyz je vzhuru…jop trva to dyl a je to casto o nervy, prcka je do toho nutny zapojit, jinak to nikdy nedodelas ale 🤷🏼‍♀️ 😊 je dulezity mit aspon tech 30 minut mentalni pauzu a kdyz ma manzel kecy ze je nekdy bordel, proste ho ignoruju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
771
30.9.24 05:51
@Ernais píše: Více

Jo, ale nastřídačku. Nikdy obě najednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12905
30.9.24 06:05

Ano, i s velmi náročným dítětem a domem v rekonstrukci máme manžel i já nějaký čas pro sebe. S jedním ročním dítětem je to absolutně možné, i když to někdy chce trochu plánování. V rodině má (i ze zákona) každý právo na stejný přístup ke zdrojům, a volný čas je jeden z nich. Zjednodušeně řečeno, pokud on má po práci hodinu na relax, měl by si pal vzít dítě, a ty bys měla mít taky hodinu. A nemělo by se čekat, že jí strávíš vařením, uklízení a nákupy pro domácnost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12905
30.9.24 06:06
@Ernais píše: Více

Moje dítě na tebe 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
587
30.9.24 06:24

V tomhle veku dítěte ma každý tenhle pocit, ze člověk nemá moc casu na sebe. Ale, co ti mužů poradit, jsi na mateřské. Udělej si celodenní výlety s dítětem. Vezmi kočárek, hračky, obed a vyprav se kdekoliv. Mas cely den na to. Jestli se budes na to cítit, bez i na hory. Moje kamosky si vezmou nosítka a slapou do kopce. Tam rozlozi deku a udělají si pohodu.. Nejhorší je, když člověk je doma a v momente, kdy dítě usne, tak se snazi dohnat všechny domácí práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
30.9.24 14:51

@njn19999 vsak jsem i psala, ze musim vypqdnout pryc. jinak ten cas pro sebe nemam. Vecer u telky nepocitam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
30.9.24 14:59

@Petra0009 to je ale stale zarizeny cas od nekoho…nebo do toho ze des ven pocitas, ze mas deti sebou? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
30.9.24 16:01

@njn19999 ano to je.😀nevim co chces slyset.
Kdyz jsem doma s dcerou, tak cas pro sebe moc nemam no😀.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
30.9.24 16:16

@Petra0009 asi nejak nic, jen ze kdyz pani psala jako dotaz - jak si zaridit cas pro sebe, bohuzel mam manzela co mi to neumozni, je tva odpoved ja si ho zaridim umim tak ze je dam manzelovi a koukni co vsechno muzu delat a to ani vecerni koukani na telku nepocitam jako cas pro sebe, zni spis jako vychloubani a minimalne je to rada k prdu, pani bohuzel tyto moznosti podle prispevku nema…ale to je jedno, asi to nema cenu rozpitvavat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
30.9.24 17:01

@njn19999 urcite jsem se nechtela vychloubat nebo tak.
:roll: Radsi budu mlcet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1131
30.9.24 20:02

Ja jezdim tak od roka deti na vikendy pryc (tak jednou za tri mesice), jedno nam hlidala babicka, ted dve uz nechce. Od roka deti taky pracuju, nezvladam byt jen s ditetem. A kdyz manzel zrovna nechce vzit deti ven, tak jdu sama. Treba ted. Sedim na lavicce venku a je mi blaze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6551
2.10.24 20:34

Ahoj, čas na sebe nemám žádný, teda na čtení jedině, když mimi spí (ale hnout se od něj nemůžu, to je okamžitě vzhůru). Jinak dělám vše s ní. Jakože vařím s ní, uklízím s ní, když se dá, na WC ji mám na klíně nebo za ruku, u sprchy mi visí za vanu a hází dovnitř věci, při jídle ji držím za ruku jelikož stojí v židli nebo leze na stůl nebo balancuje na zemi, když už ji sundám, a drží se mě za tepláky. Když spím, tulí se ke mně případně se kojí. Usnout moc nechce, protože co kdyby něco zajímavého prošvihla :D Takže vlastně můj nejlepší odpočinek je dát dítě do autosedačky v době spaní, zajet si na drive -in pro kafe, někam jet a u toho si pít to kafe a poslouchat rádio. To mám jedině klid. Když mám hlídání, buď se snažím se dospat po špatné noci, věnuju se starší na kroužku nebo uklízím a vařím, jinak bychom tu umřeli hlady ve špíně. Teď je to takový období. Až bude dítě pořádně chodit, bude to taky lepší. A nebude neustále vylejzat z kočárku, židličky, nosítka, a snažit se zabít se pádem z výšky. Moje starší má povahu, že nenechá člověka na pokoji, ale už právě díky věku může být u babičky přes noc, ve školce nebo na kroužku přes den a tak. Ale s roční to je zatím scifi. Má teď separační úzkost a opravdu je to naprostý závislák na mojí přítomnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ruzzicka
5.10.24 22:33

Úplně chápu, najít čas na sebe je náročné, když máš maličkou a partner pracuje dlouho. Mně pomáhá si naplánovat malé úkoly jen pro sebe i během dnů. Třeba když malá usne, tak si dám rychlou kávu a prolistuju inspirace na dekorace nebo něco na nová místa, kam bychom mohli s malou zajet. Držím palce, at´ se Ti podaří najít ten numer pro sebe.

• Citovat
  • Upravit
Kralovnal
7.10.24 14:53

Jasně, je to náročné, ale dát si čas na tvoje zájmy je důležité. 😊 Můj trik byl plánovat menší relax chvilky během dne, třeba když malá jí nebo si hraje. Tvoje zdraví taky potřebuje péči. Mohla bys taky zapojit tatínka, když je doma, bude to lepší pro vás všechny. 🚶‍♀️

• Citovat
  • Upravit
287
7.10.24 19:32

Rozumím vaší situaci, protože to může být opravdu náročné. Možná by pomohlo, pokud by přítel alespoň občas mohl převzít péči o malou, abyste získala pár chvil pro sebe. Zkuste alespoň malé koníčky, které nevyžadují mnoho času nebo energie, jako třeba poslech audioknih během domácích prací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí