Časté noční buzení 4měsíčního

66
29.11.13 17:47

Časté noční buzení 4měsíčního

Ahojte, prosím můžete mi někdo poradit, co s mimčem, které se začalo budit v noci co dvě hodiny a nezabírá nic než nakojit? Dřív vydržel od půl osmé do dvou, tří a pak až do rána, ale teď je to s pravidelností fakt po dvou hoďkách. Někdy pije jak o život, někdy jen tak cumlá. Myslím, že až takový hlad nemůže mít :) Prospívá pěkně. Kamarádka říká, že je to zvyk, přes den kojím co 2 - 2,5 hodiny, ale v noci to bývalo pohodovější. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8664
29.11.13 17:53

@EvaBB to tak u 4 - 6 měsíčních miminek bývá pravidlem, že najednou potřebují kojit častěji. Je to počátek separační úzkosti. Já to tak měla u všech dětí, po zavedení kaší kolem desátého měsíce jsem přestala kojit v noci - kojím až nad ránem (nejmladšího syna takto mám týden).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
29.11.13 18:03

@Lili5 Zajímavé info. Budu si pamatovat. :)

@EvaBB Mě se dítko začalo po čtvrtém měsíci víc v noci budit asi i kvůli začínajícím zoubkům. Hlad určitě neměl, jen si párkrát cucnul a zase spal, ale prso jsem musela dát. Dudlíkem se oblafnout nenechal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
29.11.13 18:06

Hele mám to podobně a kamarádky taky. Nevíme co to je, ale pomáhá jen to prso :mrgreen: beru ji k sobě

• Citovat
  • Upravit
1649
29.11.13 18:16

U nás je to tento týden co 2 hodiny. Minulý týden a asi 2-3 týdny v kuse co 1,5 hod :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
29.11.13 18:22

Děkuju za reakce, nevadí mi to, zatím to dávám :) a jsem tedy ráda, že v tom nejsem sama, jen mě zajímaly vaše postřehy a zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6870
29.11.13 18:24

@Lili5 jako jak začátek separační úzkost?? :think: A projevuje se to i u dětí na UM?? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
29.11.13 18:24

:roll: Ježiš, to mě teda čekaj věci. Mám 2 měs. chlapečka a zatim spí od půl 7-do půl 1 do rána a pak se budí každý 3 hod.na kojení - koukám že se mám za chvíli na co těšit. Potěš koště :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
29.11.13 18:34
@mahdalka píše: :roll: Ježiš, to mě teda čekaj věci. Mám 2 měs. chlapečka a zatim spí od půl 7-do půl 1 do rána a pak se budí každý 3 hod.na kojení - koukám že se mám za chvíli na co těšit. Potěš koště :roll:

jojo, taky jsem to tak měla :) ještě jsem se všude chlubila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
29.11.13 18:38

@kve-tinka nemám zkušenost, jsem laktační poradkyně, na mě se obrací většinou maminky kojící. Ono logicky by to dítě na UM nemělo potkat, neb není tak vázané tělesně na matku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
29.11.13 18:39

@mahdalka jsou vyjímky potvrzující pravidlo :-)

@EvaBB ano, tam jde o to prostě vydržet… Já jsem chvíli po tom, co to začlo nastupovala zpátky do práce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
29.11.13 18:40

@Lili5 takže to odezní samo? U nás je to ještě závislost na prsu a usínání u něj, takže pak to bude oříšek, pokud se sama neodpojí

• Citovat
  • Upravit
8664
29.11.13 18:44

@Ariadne ano, samo to časem odezní, když ne, musí maminka prostě zavřít v noci mlékomat, nejlíp ale až v době, kdy už jsou kašičky. Ideál je - pokud to jde - vzít si miminko do postele k sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
29.11.13 18:49

@Lili5 pořád si říkám, že „moudré rady“, ať si neberu dítě do postele, neberu vážně oprávněně, díky za uklidnění :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
29.11.13 18:52

@EvaBB nebrat si dítě do postele bych považovala za týrání. Dítě patří do postele k matce. Sníží se tak riziko náhlého úmrtí, prochladnutí, zlepší se i kojení a navíc - noční kojení maminku nevyčerpává tolik, jako když musí jít pro dítě do postýlky apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová