Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@caroline_cari píše:
Ahoj holky, jdu si pro radu protoze jsem uz fakt zoufala. 4 leta dcera v zari nastoupila do skolky, byla tam cca tyden a hned po tydnu mi volala pani ucitelka ze ji boli brisko a ze blinkala, takhle se to opakovalo asi 3× za mesic (bylo to vzdycky treba na 3-4 dny). Byla jsem s ni u doktorky, poslala nas na ruzne vysetreni jestli to nemuze byt neco jineho, vzdy z toho zjistili ze je to strevni viroza, pry ze na to takhle muze trpet ale ja jsem z toho teda na prasky, je mala takze to nestihne na zachod, kazdou chvili vytirat, ted mi to chytla i ta starsi protoze mala vsechno opatla, pozvraci.. Momentalne jsme 2. tyden doma a krasne jsme si tim prosli cela rodina, od zari se to s malou toci porad dokola, caj, cola nic nezabira.. uz je mi z toho takya nevim co mam delat
zadne probiotika, vitaminy nepomahaji. Nevim si rady uz
je to hrozne unavujici.
Uprava gramatika
No davat ji zpet do skolky, az kdyz je uplne zdrava - dolecená. Ne dříve, aby nemela porad oslabenou imunitu a snadno to opet nechytla. No a pokud jsou ve skolce dalsi deti, ktere projevuji znamky virozy, tak zkusit poucit malou at se od takovych drzi dal.
@dreamis do skolky sla dolecena, ale deti tam bezne chdodi nakraply, zkusim ji to vysvetlit ![]()
Nejlepsi probiotika jako prevence pred strevni virozou jsou saccharomyces boulardii. Dokaze osidlit strevo a omezit rozmnozovani jinych patogenu. Nebo zkusit male pravidelne davat pit kremenec, smectu apod., co dokaze zavcas zachytit bordel. Ale to asi dcerka jeste nezvladne. Jinak ve skolkach se to toci porad a porad, viry na grackach na koberci… clovek je infekcni az deset dni, i kdyz jd mu uz davno dobre. Opravdu bude vekem lip. Mozna by pomohlo dat ji na pocatku nevolnosti (z volne prodejneho) kinedryl, aby tolik neblinkala a neroznasela kolem sebe. Pokud ho v sobe udrzi..
@mrazik6 dekuji
az ji bude spatne zkusim jeste ten Kinedryl, tasectan v sobe moc dlouho neudrží.
Proti virovým gastroenteritidám (kromě rotaviróz) neexistuje ochrana, probiotika nepomohou. Potíže jsou způsobeny cytopatickým efektem viru, nikolik dysmikrobií.
Nezbývá, než prostě věřit, že bude líp. Univerzální rada neexistuje. Některé děti trpí na střevní virózy, jiné na laryngitidy, další na záněty středouší… prostě to musí člověk „přežít“, obzvláště pak ten první rok školky…to je neustálý boj s koktejlem virů a bakterií.
Ahoj holky, jdu si pro radu protoze jsem uz fakt zoufala. 4 leta dcera v zari nastoupila do skolky, byla tam cca tyden a hned po tydnu mi volala pani ucitelka ze ji boli brisko a ze blinkala, takhle se to opakovalo asi 3× za mesic (bylo to vzdycky treba na 3-4 dny). Byla jsem s ni u doktorky, poslala nas na ruzne vysetreni jestli to nemuze byt neco jineho, vzdy z toho zjistili ze je to strevni viroza, pry ze na to takhle muze trpet ale ja jsem z toho teda na prasky, je mala takze to nestihne na zachod, kazdou chvili vytirat, ted mi to chytla i ta starsi protoze mala vsechno opatla, pozvraci.. Momentalne jsme 2. tyden doma a krasne jsme si tim prosli cela rodina, od zari se to s malou toci porad dokola, caj, cola nic nezabira.. uz je mi z toho taky
a nevim co mam delat
zadne probiotika, vitaminy nepomahaji. Nevim si rady uz
je to hrozne unavujici.
Uprava gramatika