Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
K tem manzelcinym detem nema vyzivovaci povinnost.
No z 35 tis to nebude zadna slava. Kolik dava ted?
Z ceho se synem zijete?
@unuděná píše:
To si můžeš hodit do nějaký kalkulačky. A kolik ti dává by huba?
5000Kč
@sgtr2022 píše:
Taky bych ho chtěla vidět. Řekl by že nemůže, že chodí do práce přece![]()
Tak to k tomu soudu dej
@sgtr2022 píše:
Je to nespravedlnost…Vyšší alimenty nehrozí, našel si pamí s 2 kluky, řekne že nemuze, že musí zabezpecit i je, když jsou manželé..
A když jsem mu řekla, že dobře, že zažádát o střídavou péči.(To bych neudělala)Tak mi řekl v žádném případě, že nemá čas, že chodí do práce. Já do práce teda podle něj nemusím, být doma bez příjmu…
A ta paní nepracuje? To že má ona dvě děti soud nezajímá. On má vyživovací povinnost jedině k nové manželce.
A pokud ona pracuje tak se bude posuzovat i její příjem.
@sgtr2022 píše:
Dobrý den, moc by mě zajímal nestranný názor. Máme syna 4,5 roku. S bývalým partnerem, máme mezi sebou jen dohodu. Soudu se brání. Syna mám tedy ve výhradní péči já. Syna si bere 1× týdně na 4hodiny. Synovi byl ve 3 letech diagnostikována lehčí forma autismu, teď po roku dysfázie s rysy autismu, do toho má hodně potravinnových alergií a astma.Do práce díky tomu chodit nemůžu. Chodí do školky na 3h. Víc momentálně není možné, nosíme své jídlo, ale odmítá tam jíst. Taky je často nemocný, takže tam věčně není. Teď k věci, chodím s ním na 2 logopedie, k psychologovi, psychiatrovi, alergologovi, kazdy tyden v pátek na terapii, vse mame 60-70km daleko.Je to finančně i psychicky náročné. Syn nikde nechce moc spolupracovat.
Když ho mám v péči, mám nárok na to, aby se ex nějak angažoval? Řekne mi že chodí do práce a že já to s ním zvládnu lepší…
Další věc, chtěla bych aby si ho bral častěji. Když bych to dala k soudu, můžou mu nařídit častější návštevy, než 4h týdně?
On mi řekl, že chodí do práce, že nemá čas. Že ho mám v péči že nemá čas. Když jsem mu řekla, ať si ho tedy vezme o víkendu třeba od 9-16h, nechce chce mít taky volno a odpočinout si..
Já nemám volno žádné, nemá mi ho kdo pohlídat..Byla bych ráda, kdybych se dozvěděla, jak je to v jiných rodinách. Děkuji.
Bohužel, donutit ho nemůžeš, když nechce, tak nechce ![]()
@veria píše:
K tem manzelcinym detem nema vyzivovaci povinnost.
No z 35 tis to nebude zadna slava. Kolik dava ted?
Z ceho se synem zijete?
Příspěvek na bydlení, na péči a pomáhá mi mamka finančně. Jen za terapii dám 6000Kč měsíčně, plus jídlo, dojíždění po lékařích, léky atd
@sgtr2022 píše:
5000Kč
5k z 35 je málo, to mu soud dá víc. K těm jejím dětem totiž žádnou vyživovací povinnost nemá, ty si živí jejich rodiče a soud zajímat nebudou.
@JancaS84 píše:
A ta paní nepracuje? To že má ona dvě děti soud nezajímá. On má vyživovací povinnost jedině k nové manželce.
A pokud ona pracuje tak se bude posuzovat i její příjem.
Ano pracuje
Nejspíš ho nedonutiš. My máme skoro šestiletého syna, podobné diagnózy… těžká dysfazie, lehký autismus. Naštěstí po fyzické stránce je zdravý…do školky na tři a půl hodiny denně, víc nezvládá. Lítám s ním na logopedie, foniatrii, neurologii, psycholožka, SPC, oční, teď často zubní. Každý týden je něco…je to horor, syn taky nic moc spolupráce nikde… všeho se bojí, ječí…už se to naštěstí zlepšuje. Já do práce chodím, na tři čtvrtě úvazku, víc bych nezvládla, pomáhají i moji rodiče.
A tatínek? On přece chodí do práce, má povinnosti doma, v práci mu nedají propustku ani dovolenou ![]()
Ovšem jen na syna…pro sebe, svou mámu mu volno dají.
Bere si syna jen na jeden den o víkendu, ne každý víkend. Syn k němu nechce…on se stále diví proč ![]()
Pořád jen výmluvy proč něco nejde, proč nemůže. Vzdala jsem to a zařizuji si vše sama…
A pokud se bude u soudu kroutit, že nechce/nemůže o své dítě pečovat, tak mu klidně dají alíky i mnohem vyšší, než vychází kalkulačkou na netu.
@unuděná píše:
A pokud se bude u soudu kroutit, že nechce/nemůže o své dítě pečovat, tak mu klidně dají alíky i mnohem vyšší, než vychází kalkulačkou na netu.
Myslíte🤔?
@sgtr2022 píše:
To mi nikdy nedá
Bude muset, pokud to bude mít stanoveno soudně. Já myslím, že on moc dobře ví, proč se s tebou raději domlouvá, než by to šlo oficiální cestou. Ví, že by mu soud nařídil mnohem vyšší výživné. Styk nařídit nelze, ale pokud bys trochu postrašila s tou střídavkou (sama víš, že na to nikdy nepřistoupí, ale i kdyby ano, byla by to výhra) - tak budeš někde úplně jinde. Nenech se takhle drbat, jsou to peníze pro syna!