Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@berua13 píše:
Nejspíš ho nedonutiš. My máme skoro šestiletého syna, podobné diagnózy… těžká dysfazie, lehký autismus. Naštěstí po fyzické stránce je zdravý…do školky na tři a půl hodiny denně, víc nezvládá. Lítám s ním na logopedie, foniatrii, neurologii, psycholožka, SPC, oční, teď často zubní. Každý týden je něco…je to horor, syn taky nic moc spolupráce nikde… všeho se bojí, ječí…už se to naštěstí zlepšuje. Já do práce chodím, na tři čtvrtě úvazku, víc bych nezvládla, pomáhají i moji rodiče.
A tatínek? On přece chodí do práce, má povinnosti doma, v práci mu nedají propustku ani dovolenou
Ovšem jen na syna…pro sebe, svou mámu mu volno dají.
Bere si syna jen na jeden den o víkendu, ne každý víkend. Syn k němu nechce…on se stále diví proč
Pořád jen výmluvy proč něco nejde, proč nemůže. Vzdala jsem to a zařizuji si vše sama…
Ano je to náročné, vy máte aspoň rodiče, kteří pohlídají. U mě to bohužel nejde..Babička už není nejmladší a neporadila by si s ním…
Jo uz to vidim, 5 tis.
Chtela bych minimalne 8.
Bude se posuzovat i prijem jeho nove manzelky.
@sgtr2022 píše:
Je to nespravedlnost…Vyšší alimenty nehrozí, našel si pamí s 2 kluky, řekne že nemuze, že musí zabezpecit i je, když jsou manželé..
A když jsem mu řekla, že dobře, že zažádát o střídavou péči.(To bych neudělala)Tak mi řekl v žádném případě, že nemá čas, že chodí do práce. Já do práce teda podle něj nemusím, být doma bez příjmu…
K jejím dětem nemá žádnou vyživovací povinnost, tu má snad jejich otec. To je dobrej zmetek teda. Dej to k soudu, zažádej o střídavou péči. Co na to řekne u soudu? Že nemůže, protože chodí do práce? A ty tam snad chodit nepotřebuješ? Nechápu z čeho teda žiješ ![]()
@sgtr2022 píše:
To mi nikdy nedá
Tak to dej na soud a bude muset. Vůbec bych se o tom s ním nebavila. Máte dítě se speciálními potřebami, tomu odpovídají náklady a tvoje snížené uplatnění v práci. Klidně bych chtěla i vic než těch 10 a myslím že máš velkou šanci že to soud schválí.
@unuděná píše:
5k z 35 je málo, to mu soud dá víc. K těm jejím dětem totiž žádnou vyživovací povinnost nemá, ty si živí jejich rodiče a soud zajímat nebudou.
I když pobírá příspěvek na péči?
@sgtr2022
Naším už je taky přes sedmdesát, ale zatím to zvládají. Desim se co bude do budoucna.
A ex mi taky platí 5000…i plat má podobný jako váš. A taky si myslí jak mi dává hodně… podle něj by mi měl platit dva tisíce, takže mám být ráda jak je velkorysý
![]()
Taky pořád uvažuji zda to dát k soudu… Byla bych radši kdyby se o syna více staral, zajistil školku, doktory… jenže to ho nedonutiš.
@sgtr2022 píše:
Budou se posuzovat jeji celkovy prijmy, to je jedno z ceho.
@sgtr2022 píše:
Najdi si dobreho pravnika..hezky si sepis, kolik das mesicne za lecbu syna, vcetne toho, proc jezdis tak daleko (on se bude snazit napadnout vsechno, co uvedes jako naklad..jenom abys vypadala jako zenska,.co nechce do prace a hleda problemy)
Sepis vse kam s ditetem dojizdis, kolik casu to bere. Ze prakticky jedes nonstop a on se nesnazi ani nema o dite zajem. Hezky uved vsechny primy a hlavne, ze ti musi pomahat financne i matka, která supluje péči za tveho byvaleho.
A dej to k soudu.
Soud deti jeho nove zeny nebudou zajimat.
Ty si objektivne zasloužis vyrazne vic. Vyrazne
@andrasteia Presne ![]()
Akorat toho dobreho pravnika asi nezaplati…
Naklady s dojizdenim za léčbou, potravinové alergie- cili zvysene naklady za dietni stravovani, nemožnost vlastního výdělku v soucasne době…pokud nemas na pravnika, sepíše vse pani na OSPODu, maji zkusenost.
@veria píše:
@andrasteia Presne
Akorat toho dobreho pravnika asi nezaplati…
Jo, to tipuju, ale určitě bude nejaka dalsi moznost. Myslim,.ze kdyz ji pomaha maminka, tak by ji s timhle pomohla jednorazove taky. Vždyť to neni mozny, ten chlap je proste linejnsran
@andrasteia píše:
Jo, to tipuju, ale určitě bude nejaka dalsi moznost. Myslim,.ze kdyz ji pomaha maminka, tak by ji s timhle pomohla jednorazove taky. Vždyť to neni mozny, ten chlap je proste linejnsran
Ano s tím právníkem se to nějak udělá.
@veria píše:
Jo uz to vidim, 5 tis.
Chtela bych minimalne 8.
Bude se posuzovat i prijem jeho nove manzelky.
No, příjem manželky se nijak výrazně posuzovat nebude, pokud ona nebere 200 tis.
5 tisíc je málo a soud její děti zajímat nebudou. Tvůj ex k nim nema žádnou vyživovací povinnost
A to se skutečně u soudu nepočítá, že třeba on se oženil a má novou rodinu? I když děti vyženil? Co když by doložil, dejme tomu, že měsíčně těm dětem platí léky, platí bydlení, a normální provoz rodiny? Hypoteticky - jeho nová žena může mít třeba invalidní důchod, nic víc. A k tomu dvě děti, na které pobírá pár korun. A on je živí.