Častější návštěvy

41
13.4.23 13:31

Častější návštěvy

Dobrý den, moc by mě zajímal nestranný názor. Máme syna 4,5 roku. S bývalým partnerem, máme mezi sebou jen dohodu. Soudu se brání. Syna mám tedy ve výhradní péči já. Syna si bere 1× týdně na 4hodiny. Synovi byl ve 3 letech diagnostikována lehčí forma autismu, teď po roku dysfázie s rysy autismu, do toho má hodně potravinnových alergií a astma.Do práce díky tomu chodit nemůžu. Chodí do školky na 3h. Víc momentálně není možné, nosíme své jídlo, ale odmítá tam jíst. Taky je často nemocný, takže tam věčně není. Teď k věci, chodím s ním na 2 logopedie, k psychologovi, psychiatrovi, alergologovi, kazdy tyden v pátek na terapii, vse mame 60-70km daleko.Je to finančně i psychicky náročné. Syn nikde nechce moc spolupracovat.
Když ho mám v péči, mám nárok na to, aby se ex nějak angažoval? Řekne mi že chodí do práce a že já to s ním zvládnu lepší…
Další věc, chtěla bych aby si ho bral častěji. Když bych to dala k soudu, můžou mu nařídit častější návštevy, než 4h týdně?
On mi řekl, že chodí do práce, že nemá čas. Že ho mám v péči že nemá čas. Když jsem mu řekla, ať si ho tedy vezme o víkendu třeba od 9-16h, nechce chce mít taky volno a odpočinout si..
Já nemám volno žádné, nemá mi ho kdo pohlídat..

Byla bych ráda, kdybych se dozvěděla, jak je to v jiných rodinách. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35974
13.4.23 13:35

Když nechce tak ho nijak nedonutis, ani soud mu to nemůže dát příkazem. Může mu stanovit častější styk, ale není to nijak vymahazelny. Bohužel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1596
13.4.23 13:39

@JancaS84 jaktože ne? Povinnost se starat o dítě mají snad oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45717
13.4.23 13:40

Bohuzel, styk s ditetem neni povinny. Nedonuti ho ani soud. Muze ti to jen kompenzovat vyssimi alimenty z duvodu vyssich nakladu na syna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101775
13.4.23 13:40

@sgtr2022 No, chtít můžeš, ale jediné, čeho se máš šanci domoci, jsou vyšší alimenty, pokud on má nějaký rozumný příjem. Jinak nic, pečovat o dítě není povinné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
13.4.23 13:46

@asddsa a jak ho donutíš aby si dítě vzal a statal se o něj?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
13.4.23 13:47

Muzes zadat o stridavou peci u soudu.
Chtela bych byt mala muska a slyset tveho ex u soudu vysvetlovat, proc se nemuze starat o sve nemocne dite.
Vzhledem k tomu, ze on nebude chtit, bych zadala vyzivne aspon dvacet tisic, na potreby chuvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
13.4.23 13:47
@j.a.n.i1 píše:
@sgtr2022 No, chtít můžeš, ale jediné, čeho se máš šanci domoci, jsou vyšší alimenty, pokud on má nějaký rozumný příjem. Jinak nic, pečovat o dítě není povinné.

Je to nespravedlnost…Vyšší alimenty nehrozí, našel si pamí s 2 kluky, řekne že nemuze, že musí zabezpecit i je, když jsou manželé..
A když jsem mu řekla, že dobře, že zažádát o střídavou péči.(To bych neudělala)Tak mi řekl v žádném případě, že nemá čas, že chodí do práce. Já do práce teda podle něj nemusím, být doma bez příjmu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
13.4.23 13:49

Ne, soud nebude zvyšovat styk otce s dítětem, pokud on o to nestojí. Jediné, co můžeš, je nechat si zvýšit výživné, aby alespoň ta finanční zátěž pro tebe nebyla tak velká a mohla sis třeba občas dopřát hlídání a oddech. Bohužel, rodiče jsou oba, ale když on si ho chtít vzít nebude, těžko mu ho postavíš s batůžkem za dveře a starej se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
13.4.23 13:49
@VitaminC píše:
Muzes zadat o stridavou peci u soudu.
Chtela bych byt mala muska a slyset tveho ex u soudu vysvetlovat, proc se nemuze starat o sve nemocne dite.
Vzhledem k tomu, ze on nebude chtit, bych zadala vyzivne aspon dvacet tisic, na potreby chuvy.

Taky bych ho chtěla vidět. Řekl by že nemůže, že chodí do práce přece :D :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
13.4.23 13:50
@sgtr2022 píše:
Je to nespravedlnost…Vyšší alimenty nehrozí, našel si pamí s 2 kluky, řekne že nemuze, že musí zabezpecit i je, když jsou manželé..
A když jsem mu řekla, že dobře, že zažádát o střídavou péči.(To bych neudělala)Tak mi řekl v žádném případě, že nemá čas, že chodí do práce. Já do práce teda podle něj nemusím, být doma bez příjmu…

Kočko, soud na něj. Vypočítavej hajzlík to je. Pokud ti nedává aspoň desítku na ruku, tak si soudem můžeš jedině polepšit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
13.4.23 13:51

Ty alimenty zkus zazadat vyssi tak, jako tak. Soud by mel prihlendout k tomu, ze dite je postizene a tim padem mas na nej vyssi naklady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
13.4.23 13:51
@unuděná píše:
Ne, soud nebude zvyšovat styk otce s dítětem, pokud on o to nestojí. Jediné, co můžeš, je nechat si zvýšit výživné, aby alespoň ta finanční zátěž pro tebe nebyla tak velká a mohla sis třeba občas dopřát hlídání a oddech. Bohužel, rodiče jsou oba, ale když on si ho chtít vzít nebude, těžko mu ho postavíš s batůžkem za dveře a starej se.

Jaká častka by byla adektvátní? Když si vydělá 35 000Kč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
13.4.23 13:53
@sgtr2022 píše:
Jaká častka by byla adektvátní? Když si vydělá 35 000Kč?

To si můžeš hodit do nějaký kalkulačky. A kolik ti dává by huba?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
13.4.23 13:53
@unuděná píše:
Kočko, soud na něj. Vypočítavej hajzlík to je. Pokud ti nedává aspoň desítku na ruku, tak si soudem můžeš jedině polepšit.

Dává 5 000Kč a řekl by, že je to podle propočtů vyšší než by mohl dávat, ale že z dobré vůli mi dá 5000Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí