Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Když nám neřekneš proč jste se tak poštěkali tak budeme jen vařit z vody a ty se nedozvíš zda se ozvat nebo ne. A HLAVNĚ, nebude to tady žádné šťavnaté drama.
@Lexter Když přijde z práce, chápu, je rozlítaný a má spoustu myšlenek, ale vždycky se ho zeptám, jestli je vše v pořádku, že mi zdá třeba smutný nebo naštvaný. Asi před dvěma týdny mi řekl, že ho štve, když se ho takhle vždycky zeptám, ať to nedělám. A predevcirem teda přišel a já tím přece nemyslím nic špatného a zeptala jsem se tak. Udělal na mě obličej jak vrah. Nechala jsem to chvíli být, ale mrzelo mě to. Tak jsem za ním šla a v klidu mu řekla, že se mi tohle nelíbí. A on hned úplně vypěnil a začalo to.
Asi jsem stará škola, ale…
chlap by se měl ozývat, dobývat a žena by měla být dobývána, obletována
mě to sedí do životní filozofie i do toho, jakého může bych chtěla / mám za partnera.
Přeber si to sama
asi není dobře chodit kolem chlapa po špičkách a přemýšlet, co by mu udělalo / neudělalo radost atd.
Inu, jasně ti řekl, že ho podobné dotazy obtěžují a just mu to musíš udělat. Tak vypěnil. Za mě je to přemrštěná reakce. Drama se nekoná. On se časem uklidní a ty mu slib že budeš srát na to jak se má.
Další!
Nech ho byt kdyz prijde domu.. chce klid.
Asi si moc otravna.
Ahoj,
a jak cítíš, že by to bylo správně?
V první řadě bych se soustředil na zkoušky. Pokud ta věc, kterou udělal, představuje opravdu vážný problém, překážku ve vztahu, tak bych mu třeba napsal obsáhleji proč to tak vnímáš a že budeš ráda, když na věc dá on svůj pohled a proč ho to tak rozčílilo. Tzn. nečekal bych omluvu, ústupky, prostě chtěl bych pochopit proč a tak bych tu konverzaci vedl. Abys ty pochopila proč on se naštval, a on chápal, co přesně vadí tobě.
@Anonymní píše:
@Lexter Když přijde z práce, chápu, je rozlítaný a má spoustu myšlenek, ale vždycky se ho zeptám, jestli je vše v pořádku, že mi zdá třeba smutný nebo naštvaný. Asi před dvěma týdny mi řekl, že ho štve, když se ho takhle vždycky zeptám, ať to nedělám. A predevcirem teda přišel a já tím přece nemyslím nic špatného a zeptala jsem se tak. Udělal na mě obličej jak vrah. Nechala jsem to chvíli být, ale mrzelo mě to. Tak jsem za ním šla a v klidu mu řekla, že se mi tohle nelíbí. A on hned úplně vypěnil a začalo to.
Tak evidentně tě má plné zuby a ty ještě musíš přilívat olej do ohně, co na to říct, můžeš si za tu situaci sama.
@Anonymní píše:
Ano, toto my chlapi máme moc rádi, když nám žena přijde zkritizovat naše chování. Hned každý chlap řekne „ano miláčku, dokud jsi mi to nevysvětlila, neuvědomoval jsem si, že se chovám špatně. Děkuji ti za to, od teď se změním“ ![]()
@rmot píše:
Ano, toto my chlapi máme moc rádi, když nám žena přijde zkritizovat naše chování. Hned každý chlap řekne „ano miláčku, dokud jsi mi to nevysvětlila, neuvědomoval jsem si, že se chovám špatně. Děkuji ti za to, od teď se změním“
asi tak ![]()
Kamarádi mají pravdu. Neozyvej se soustřed se na školu. Pokud váš vztah za něco stojí, vyresite to. Pokud ne, nepokazí si tím zbytek budoucnosti.
@rmot píše:
Ano, toto my chlapi máme moc rádi, když nám žena přijde zkritizovat naše chování. Hned každý chlap řekne „ano miláčku, dokud jsi mi to nevysvětlila, neuvědomoval jsem si, že se chovám špatně. Děkuji ti za to, od teď se změním“
No tak já taky dělám věci, co manžela někdy naštvou, ale že by takhle reagoval to teda ne. Jako jasně, každý má jinou povahu, ale i tak… Ta reakce se mi zdá trochu vyhrocená, zvlášť když má zakladatelka sama stres ze státnic.
@Anonymní píše:
Takže jsi takzvaná „řešička“ a plno věcí tě „mrzánkuje“…ne, s takovou se nedá vydržet moc dlouho ![]()
Teď se soustřeď na státnice, pak budeš řešit váš vztah. Akorát jsi v nervech, stejně nic pořádného nevyřešíte.
@alejandra píše:
No tak já taky dělám věci, co manžela někdy naštvou, ale že by takhle reagoval to teda ne. Jako jasně, každý má jinou povahu, ale i tak… Ta reakce se mi zdá trochu vyhrocená, zvlášť když má zakladatelka sama stres ze státnic.
Pokud to není zas nějaké trolení, tak vidím hlavní problém v tom, že chlap přijde z práce a chce si na chvíli sednout a vypnout, což mu nejen že není umožněno, ale ještě si za to vyslechne výčitky, když si po přichodu z práce nechce hned povídat. Možná by stačilo dát mu půl hodinu klidu a byl by z něj jiný člověk, což nejspíš zakladatelku ani nenapadlo vyzkoušet.
Ahoj, potřebuji radu. S přítelem jsme spolu přes rok. Plánujeme spolu budoucnost. Teď za týden mám státnici. Predevcirem jsme se pohádali, byla to jeho chyba. Udělal něco, co se mi nelíbilo, v klidu jsem to s ním chtěla probrat a on se začal vztekat. Včera ráno jsem udělala vstřícný krok a přišla. Potřebuji se teď hlavně učit a soustředit. A zase byla hádka jenom. Řekla jsem, že tedy pojedu domů - na kolej v jiném městě (jinak spolu bydlíme). Řekl mi, že mě hned neodveze, že mužů jet busem nebo taxi. Takže jsem si musela zaplatit taxi a jela jsem. To se stalo poprvé. A od té doby se mi neozval. Čekala jsem, že ho to bude mrzet, že mu dojde, jak se zachoval. Tak tu sedím, jsem úplně na dně a statnice za pár dní. Všichni mi říkají, že bych se tím jen shodila, kdybych se ozvala první. Mám kolem sebe jen černo. Je mi hrozně. Vždycky se bojím, že to bude rozchod.