Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Silverine247 píše:
@Tala20 Vetsinou mam ke starsim uctu, ale tady premyslim, ze mi snad reakce stoji za to, abych kvuli tobe dostala ban. Empatie na bodu mrazu, fakt.![]()
jak víš, že je straší?
@Silverine247 píše:
Vetsinou mam ke starsim uctu, ale tady premyslim, ze mi snad reakce stoji za to, abych kvuli tobe dostala ban. Empatie na bodu mrazu, fakt.
Ale ona nepotřebuje empatii! Je to rozmazlený fracek, který stále nechápe že je dospělá ženská, a že svět se netočí okolo ní. Měl by jí někdo přetáhnout přes zadek rákoskou, aby se probrala a ujasnila si jaké kraviny vyvádí.
Takové šokové probuzení by jí pomohlo stokrát víc než nějaká růžová empatie.
Příspěvek upraven 13.04.23 v 12:14
@Tala20 píše:
Ale ona nepotřebuje empatii. Je to rozmazlený fracek, který stále nchápe že je dospělá ženská. Měl by jí někdo přetáhnout přes zadek rákoskou, aby se probrala a ujasnila si jaké kraviny vyvádí.Takové šokové probuzení by jí pomohlo stokrát víc než nějaká růžová empatie.
a ty zřejmě budeš zapšklý jako staré trenky, když máš potřebu takhle urážet ![]()
Tak tohle mi udělat reaguju úplně stejně. Co na tom nechápeš? Víš, že má na tu tvoji hlášku alergii a pořád to děláš, ještě mu jdeš říct, že se ti nelíbí jeho reakce. To bys jela. Chápu, že to myslíš dobře, ale jemu to vadí a to je třeba respektovat.
Ve výsledku si ty myslíš, že on může za hádku. Ale můžeš za ní ty.
@Tala20 píše:
Ale ona nepotřebuje empatii. Je to rozmazlený fracek, který stále nchápe že je dospělá ženská. Měl by jí někdo přetáhnout přes zadek rákoskou, aby se probrala a ujasnila si jaké kraviny vyvádí.Takové šokové probuzení by jí pomohlo stokrát víc než nějaká růžová empatie.
Protiřečíš si.
Za mě, je ta otázka, pokud je podána normálním tónem, zcela v pořádku.
@alejandra píše:
jak víš, že je straší?
Tak strasi tady kazdopadne.
Jestli je starsi na 100% vedet nemohu, ale nekde to tu psal, ze je v duchodovem veku, ja ho do te doby mela za nejakeho pubertalniho trolla.
Ty jsi neuvěřitelný bl*ec.
@Tala20 píše:
Neboj se. Při Tvé skvělé strategii neuděláš státnice, a ten rozchod taky zvládneš. Směřuješ k tomu. A budeš si moci gratulovat, že tohle sis zařídila úplně sama.
@alejandra píše:
a ty zřejmě budeš zapšklý jako staré trenky, když máš potřebu takhle urážet
@alejandra, prosím cituj jak jsem zakladatelku urazil. Chová se ovšemže jako kráva.
Jen jsem ji jemně upozornil, aby se - alespoň na ten týden - přestala chovat jako nezodpovědná kráva, no.
Příspěvek upraven 13.04.23 v 12:32
@LiduNe píše:
Tak tohle mi udělat reaguju úplně stejně. Co na tom nechápeš? Víš, že má na tu tvoji hlášku alergii a pořád to děláš, ještě mu jdeš říct, že se ti nelíbí jeho reakce. To bys jela. Chápu, že to myslíš dobře, ale jemu to vadí a to je třeba respektovat.
Ve výsledku si ty myslíš, že on může za hádku. Ale můžeš za ní ty.
Taky bys udelala temer rozchodovou scenu partnerovi tyden pred statnicema kvuli svoji alergii?
Pises tu o respektu, kde je jeho respekt vuci ni? Nebo si ho ve vypjatem obdobi nezaslouzi?
@Silverine247 píše:
Pokud vis, ze kdyz je z neceho otraveny a nechce se mu to resit (jinak by s tim zacal sam), tak ho nechej byt. Mela jsem kdysi davno kolegyni, kdykoliv jsem mela spatny den, chodila za mnou, jestli jsem v poradku, jestli me necim nenastvala… a po nejake dobe je to strasny opruz, to ti povim. Ty to treba myslis dobre, ale pokud uz ti nekolikrat rekl, ze kdyz se tvari jako papuc, tak ho mas nechat na pokoji, tak se toho drz. Nicmene kdyby mi pred statnicema chlap udelal z takove pitomosti scenu, tak bych se ho nedoprosovala. Ty mas ted svych problemu dost a on by ti mel byt oporou, ne se urazet jak male decko. Mej nejakou hrdost, tys neudelala nic tak spatneho, aby sis zaslouzila takovou prestrelenou reakci. Pokud se mu ted ozves a budes to zase chtit resit, tak se v jeho ocich strasne ponizis. Micek je na jeho strane hriste. Soustred se na statnice, drzim ti palce. Ono si to nejak sedne. A pokud nesedne, tak jsi o nic extra neprisla.![]()
No vidíš, a já to mám tak, že „neptá se, nemá zájem“. Když bude mít zájem, zeptá se. ![]()
@Silverine247 píše:
Tak strasi tady kazdopadne.![]()
![]()
Jestli je starsi na 100% vedet nemohu, ale nekde to tu psal, ze je v duchodovem veku, ja ho do te doby mela za nejakeho pubertalniho trolla.
jejda
tak to byl hezký překlep
troll to bude… ostatně jako většina mužského osazenstva na webu emimino, které je primárně určeno ženám, kteří si sem přijdou vybít frustraci když jinak nemohou ![]()
samozřejmě jsou zde i výjimky, ale těch je málo
@opulus píše:
No vidíš, a já to mám tak, že „neptá se, nemá zájem“. Když bude mít zájem, zeptá se.
No tak ze ty to tak mas. On to ma naopak a rekl ji to. ![]()
Je o dva roky starší. Vím, že je hodně naladový. To už nějak vždycky ustojim. Ale když ví, že mám takový stres a není schopný být v klidu, když já přijdu a mile mu řeknu, že nemusel takhle reagovat? Kde je podpora. Kde je, když i kdyby na krásně já neměla položit zakázanou otázku. Byl úplně chladný. A teď je taky. Vůbec se neozval.
@Tala20 píše:
@alejandra, prosím cituj jak jsem zakladatelku urazil. Chová se ovšemže jakokráva.Příspěvek upraven 13.04.23 v 12:26
- Týden před státnicemi ztrácí čas i energii na řešení mileneckých hádek (které sama zavinila).
- Týden před státnicemi žhaví telefony kámoškám, a vykecává se o dalším postupu vůči milenci.
- Týden před státnicemi ztrácí čas i energii vypisováním na eMimino.
kráva - urážka
takhle se žádný normální muž o ženě nevyjadřuje
anebo teda já jsem minimálně zvyklá ná normální muže
Týden před státnicema je zakladatelka vystresovaná, takže ji nesmyslná hádka jen rozhodí a snaží se ji urovnat.
Prostě se chtěla zeptat někoho blízkého na názor a tak se třeba v průběhu hovoru se spolužačkou/kamarádkou zmínila i o tom, co ji trápí v partnerském životě.
à propos neučíš se 24 hodin denně, taky si dáš třeba hodinu pauzu a mezitím můžeš napsat na emimino. Nebo se třeba podívat na seriál, nebo udělat cokoliv jiného.
@Anonymní píše:
@Lexter Když přijde z práce, chápu, je rozlítaný a má spoustu myšlenek, ale vždycky se ho zeptám, jestli je vše v pořádku, že mi zdá třeba smutný nebo naštvaný. Asi před dvěma týdny mi řekl, že ho štve, když se ho takhle vždycky zeptám, ať to nedělám. A predevcirem teda přišel a já tím přece nemyslím nic špatného a zeptala jsem se tak. Udělal na mě obličej jak vrah. Nechala jsem to chvíli být, ale mrzelo mě to. Tak jsem za ním šla a v klidu mu řekla, že se mi tohle nelíbí. A on hned úplně vypěnil a začalo to.
autorko, tak myslim, ze za hadku nemuze on, ale ty! chovas se k nemu jako matka, ktera ho peskuje i za spatny vyraz v obliceji. asi se k nemu takto chovas i v jinych situacich (neustale poucovani a vysvetlovani, co se ti na jeho chovani nelibi) a tohle uz byla posledni kapka… on te prosil, at se takto k nemu nechovas, a co jsi udelala?… kamosky maji pravdu - ty se ted vyprdni na chlapa, a uc se na statnice, to je ted mnohem dulezitejsi… mezitim se to nejak vykristalizuje, emoce opadnou a bude zase dobre