Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Pomohlo. Už nechceš páchat sebevraždu a chceš žít. Nechceš v tom blázinci zase skončit
!
Dělat nějaké změny, když se na ně necítíš je strašně těžké. Srovnej si v sobě 1. myšlenky a a pocity, i to, že násilým se mněnit nebudeš 2. Začni úplně malými krůčky, najdi si jednu věc která bude změnou, ale udělá ti radost, např, vyždy jsem ráda plavala, začnu každý čtvrtek chodit na bazén a půjdu i když mně bude blbě, nebo začnu malovat…atd záleží jen na tobě co si vybereš, ale vytrvej v tom, i když nebude zrovna ten den nejlíp, tak se pomalu ale jistě začneš měnit, Později k tomu můžeš přidávat další a další ativity. U myšlenek na sebevraždu si udělej jasnou čáru za kterou nesmíš jít. Také bych úplně nezavrhovala terapie, ale ty hlavní kroky v sobě musíš udělat ty, s tém ti žádný terapeut nepomůže.
@Bytsamsebou píše: Více
Paní potřebuje pomoct, ne kecat nesmysly. Není to v tomto případě moc z vaší strany zábavné.
@Bytsamsebou píše: Více
Terapie pomáhá hodně, ale zakladatelce by velmi pomohl psychiatr a medikamenty na zklidnění. Pak by z terapie dokázala čerpat mnohem víc. A taky je potřeba mít někoho, s kým si sednu, ke komu dokážu mít důvěru.
Vím o tom dost, o sebevraždu jsem se pokusila víckrát, ale mám C-PTSD a těžké deprese. Vyhovující terapeutku mám posledních několik let a vyhovující psychiatričku až na čtvrtý pokus. Terapeuta jedině profesionálního a ideálně, aby byl zároveň psycholog.
Na místě zakladatelky bych se nechala i diagnostikovat.
Nezlob se, ale víra se nemá nikomu vnucovat. Takto se nechovají ani řádové sestry, se kterými mám osobní zkušenosti. Naopak plně respektují, pokud člověk čerpá spiritualitu odjinud.
@krecik.dzungarsky píše: Více
Ano vím, říkáš to v každé diskuzi
.
Jestli tuhle pozitivní životní zkušenost, kterou anonymní sdílela, bereš jako vnucování víry, tak nevím, jak zvládáš běžné reklamy. ![]()
@Bytsamsebou Jo, ale terapie funguje za určitých podmínek dobře. Možná je to někdy i o štěstí, záleží na koho narazíš.
@TRG píše: Více
Nemám doma přes dvacet let televizi a jinde si stačí reklamy zablokovat.
jsi silný člověk, a zvládla jsi to obdivuhodně, za mě je tohle většinou jediné řešení všech problémů - zmobilizovat své vlastní síly a vyhrabat se z toho sama - máš můj obdiv ![]()
No tak to zvládneš i nečíst některé příspěvky na Emiminu.
Vždyť paní sdílela svojí zkušenost, které je plná a která jí prakticky zachránila život. Dala nejlepší radu od srdce, jakou uměla. To není vnucování. Jestli to zakladatelka zkusí a pomůže jí to, tak jedině dobře. Jestli něco prokazatelně umí obrátit život lepším směrem, tak tohle určitě. Anonymní není jediná, od které jsem to slyšela. Dobře, že to napsala. Lékařskou pomoc bych ale taky doporučila vyhledat. U terapeuta asi záleží hodně na výběru, ale ani to bych v žádném případě nezavrhovala.
@TRG píše: Více
no já na to mám názor jako @krecik.dzungarsky vnucovat Ježíše někomu, kdo je nevěřící je nesmysl