Často myslím na sebevraždu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
19.12.25 16:21
@Anonymní píše: Více
Dekuji, pomohlo mi to.
  • Citovat
  • Upravit
TRG
5483
19.12.25 16:24
@stinga píše: Více

Já bych ho nevnucovala nikomu. Jen mi přišlo, že paní prostě napsala, co jí pomohlo, že nikomu nic nenutila. Čím jsem starší, tím víc oceňuju, když lidi tyhle příběhy sdílejí. Není nic jednoduššího, než ten příspěvek přeskočit. Přijde mi to citlivěji napsané, než příspěvky: „Pomůže ti jedině psychiatr a antidepresiva.“ Ale hádat se s nikým nebudu. Je to citlivé téma. Dneska jsem byla na vánočních nákupech a stihla jsem sobě i mnoha lidem v duchu vynadat tolikrát, že mám vybráno asi tak do konce roku. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76938
19.12.25 16:31
@TRG píše: Více

aha, jo, možná to tak myslela, jako radu a vlastní prožitek, já jsem totiž na církev a její ovečky po špatných zkušenostech z rodiny dost vysazená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.25 16:45

Tak když ty myšlenky jsou pro tebe prospěšné a nechceš se jich zbavit, tak proč to chceš udělat?
Tak si je nech, riskuj že to možná dopadne jednou blbě a nic neřeš.
Nebo si najdi dobrého psychologa a s pomocí AD od dobrého psychiatra ( což taky nebude hned) začni makat na změně.
Ony deprese jsou o chemii v mozku.

• Citovat
  • Upravit
bilyleknin
19.12.25 23:20

Možná ze tvoje téma je bezmoc a ze mas pocit, ze nemáš volbu. Myšlenka na sebevraždu ti možná dělá dobře, protože nad tím jediným máš moc. A nebo to může být útěk od reality, rozpustit se v nicotné smrti, někteří lidé si představují nekonečný vesmír. Bohužel na to není moc jiných rad než na sobě stále pracovat a hledat cesty transformace.

• Citovat
  • Upravit
432
20.12.25 09:04

Pokud ma depresi nebo jine psychiatricke onemocneni, tak to sama asi nezvladnes. Jednoznacne doporucuju medikaci, za zkousku nic nedas!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1988
20.12.25 09:45
@stinga píše: Více

Já jsem na katolíky vysazená na základě vlastních zkušeností z dětství a dospívání. Bohužel jsem nikde jinde nezažila tak rozsáhlou koncentraci zlých, arogantních či duševně nemocných lidí.
Ať si hledá spiritualitu každý kde potřebuje, ale ideálně ať si k takovému rozhodnutí dojde vlastní cestou bez masírek odjinud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1819
20.12.25 21:07

Myslím, že si sama odpovídáte. Správně cítíte, že se nechcete zabít, ale chcete hlubokou změnu - vlastně symbolickou smrt svého nepravého já - toho, které teď žijete. Cítíte blok. Potřebujete najít někoho, kdo vám pomůže identifikovat ten blok a postupně ho rozpustit. Hluboká proměna není o tom, co přidáme, co víc budeme dělat. Je o tom odebrat to, co nejsme my, o tom dělat méně… Sebeláska, autenticita, dělání toho, co skutečně chcete - to všechno přichází až po tom, co necháte jít to, co nejste vy. Snažit se to vrstvit přes ten blok nebude fungovat. To už jste taky zjistila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.26 23:38

@andiedvorakova jenze jak to udelat? Jak se zbavit toho, cim nejsem?

• Citovat
  • Upravit
2089
17.5.26 08:04

Nechceš o sobě něco napsat? Kolik ti je, jak žiješ, jsi spokojená v práci, co děláš ráda, jaké máš sny do budoucnosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.26 23:28

@Pučálkovic.Amina jestli to vyzni drze, tak mi to prominte… ale k cemu?

• Citovat
  • Upravit
2089
18.5.26 07:56

Tak třeba by ti mohli lidi poradit, co bys mohla změnit, abys byla spokojenější. Ale chápu, když se ti o tom nechce psát. Zkus svůj problém popsat AI, někdy má opravdu dobré rady a podpoří tě. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12628
18.5.26 08:04

A jak pomohl Jezis Zidum v plynovych komorach a umirajicim batolatum nebo tyranym?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5483
18.5.26 08:45
… nebo se může ozvat někdo, kdo byl v podobné situaci a napsat, jak se z toho dostal. Taky máš jiné možnosti, když jsi svobodná a bezdětná, nebo když máš muže a děti. Oboje má svoje „výhody“ a „nevýhody“.

Kamarádka například odjela na rok jako dobrovolnice do Afriky a skutečně se vrátila jako jiný člověk, nebo teda ne jiný, ale začala to, co je a to, co má vnímat úplně jinou optikou. To bych ale nedoporučila někomu, kdo nemá už dospělé děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová