Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No, pokud už jedno dítko máš, tak teda nevím co jsi dělala do těďka, když si nevíš rady. Věta, že ve třetím měsíci přemýšlíš, zda jo, ale asi teda jo. ![]()
Tak hlavně si od začátku užívej celé těhotenství, protože to uteče neskutečně rychle! Rozmazluj se, odpočívej ![]()
Co se týká výbavičky, já už si rozmýšlela a sepisovala co koupit/nekoupit už od začátku, protože jsem čekala taky svoje první mimi a strašně jsem se těšila
A nakupovala jsem si vše postupně…Jednak to nebyl takový zásah do peněženky a aspoň jsem se zabavila
Zastávala jsem to heslo:Raději mít nachystané vše dřív, než to pak dohánět na poslední chvíli
(a vyplatilo se, rodila jsem ve 35 týdnu
).
A k tvým dotazům:Bez monitoru dechu si to nedokážu představit! Byla jsem na něho zvyklá už od porodnice a pak doma je k nezaplacení! Vyspíš se s klidným pocitem aspoň a nemáš takový strach
.
Za mě přebalovací pult rozhodně ano! Rozhodně lepší, než se ohýbat nad stolem nebo postelí…My to vyřešili tak, že jsme koupili komodu s pultem dohromady a ten jde pak odmontovat ![]()
A jinak co určitě koupit a co je úplně zbytečné, na internetu si pročti různé diskuze a sepiš si to a uvidíš, do čeho chceš investovat a do čeho ne ![]()
A co se týká předporodních kurzů? Já jsem chodila a jako prvorodička jsem se dozvěděla spoustu nových věcí, takže za mě taky ano ![]()
Tak ať máš klidné celé těhotenství a ať jste zdravý ![]()
My dítě plánovali, podařilo se a stejně jsem byla „na vážkách“
Neuměla jsem si to představit, byla jsem z toho nervozní. Asi takhle - co se týká oblečení, nepřeháněj to, dokoupíš vždy a navíc, miminko tolik věcí neunosí. Rychle z toho poroste, budeš mít velikost třeba jen měsíc. Nejlíp by bylo, kdyby ses zeptala nějaké kámošky s dítětem, jakou pořizovala kosmetiku atd. Budeš potřebovat plenky, látkové plenky na ublinkávání, kočárek
, autosedačku, postýlku (někdo nemá
), jídelní židličku (až bude umět sedět) a hračky
(to až tak od 2-3 měsíců - moje zkušenost). Přebalovací pult jsem neměla, měla jsem přebalovací desku na postýlku, využila jsem hodně při přebalování, po koupání, při oblékání atd. Komodu jsem měla vedle postýlky, tam jsem měla v košíkách plenky a kosmetiku a v komodě oblečení a deky atd. Takže já bych přebalovací pult využila. No a vaničku na koupání, někdo též nemá, já v ní koupu malou ještě teď, je jí 1,5 roku ![]()
Monitor dechu jsme měli, já bych bez něj špatně spala
Na předporodní kurzy jsem nechodila, ani na žádné cvičení pro těhotné apod. a porodila jsem ![]()
Holky moc dekuju za rady. Zítra to proctu. Chlap konecne přijel tak jdu spat.