Čeká mě mateřství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3030
21.5.16 09:27

No, pokud už jedno dítko máš, tak teda nevím co jsi dělala do těďka, když si nevíš rady. Věta, že ve třetím měsíci přemýšlíš, zda jo, ale asi teda jo. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zuzaniee
21.5.16 12:35

Tak hlavně si od začátku užívej celé těhotenství, protože to uteče neskutečně rychle! Rozmazluj se, odpočívej :oops:
Co se týká výbavičky, já už si rozmýšlela a sepisovala co koupit/nekoupit už od začátku, protože jsem čekala taky svoje první mimi a strašně jsem se těšila :P A nakupovala jsem si vše postupně…Jednak to nebyl takový zásah do peněženky a aspoň jsem se zabavila :) Zastávala jsem to heslo:Raději mít nachystané vše dřív, než to pak dohánět na poslední chvíli ;) (a vyplatilo se, rodila jsem ve 35 týdnu :mrgreen: ).
A k tvým dotazům:Bez monitoru dechu si to nedokážu představit! Byla jsem na něho zvyklá už od porodnice a pak doma je k nezaplacení! Vyspíš se s klidným pocitem aspoň a nemáš takový strach :roll:.
Za mě přebalovací pult rozhodně ano! Rozhodně lepší, než se ohýbat nad stolem nebo postelí…My to vyřešili tak, že jsme koupili komodu s pultem dohromady a ten jde pak odmontovat ;)
A jinak co určitě koupit a co je úplně zbytečné, na internetu si pročti různé diskuze a sepiš si to a uvidíš, do čeho chceš investovat a do čeho ne ;)
A co se týká předporodních kurzů? Já jsem chodila a jako prvorodička jsem se dozvěděla spoustu nových věcí, takže za mě taky ano :potlesk:
Tak ať máš klidné celé těhotenství a ať jste zdravý :mavam:

• Citovat
  • Upravit
7323
21.5.16 13:25

My dítě plánovali, podařilo se a stejně jsem byla „na vážkách“ :-D Neuměla jsem si to představit, byla jsem z toho nervozní. Asi takhle - co se týká oblečení, nepřeháněj to, dokoupíš vždy a navíc, miminko tolik věcí neunosí. Rychle z toho poroste, budeš mít velikost třeba jen měsíc. Nejlíp by bylo, kdyby ses zeptala nějaké kámošky s dítětem, jakou pořizovala kosmetiku atd. Budeš potřebovat plenky, látkové plenky na ublinkávání, kočárek :-), autosedačku, postýlku (někdo nemá :-) ), jídelní židličku (až bude umět sedět) a hračky :-) (to až tak od 2-3 měsíců - moje zkušenost). Přebalovací pult jsem neměla, měla jsem přebalovací desku na postýlku, využila jsem hodně při přebalování, po koupání, při oblékání atd. Komodu jsem měla vedle postýlky, tam jsem měla v košíkách plenky a kosmetiku a v komodě oblečení a deky atd. Takže já bych přebalovací pult využila. No a vaničku na koupání, někdo též nemá, já v ní koupu malou ještě teď, je jí 1,5 roku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
21.5.16 13:27

Monitor dechu jsme měli, já bych bez něj špatně spala :-) Na předporodní kurzy jsem nechodila, ani na žádné cvičení pro těhotné apod. a porodila jsem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
6.6.16 03:12

Holky moc dekuju za rady. Zítra to proctu. Chlap konecne přijel tak jdu spat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí