Čekání

winnitka
2.9.10 10:03

čekání

Ahojky všem snažilkám. Dlouho si čtu deníčky a raduji se s každým narozeným miminkem.
I my se s přítelem snažíme půl roku o miminko. Nyní je to 6 den od vynechání pravidelné MS. Nikdy - od 14 let kdy beru antikoncepci(8 let pravidelně) se mi nestalo, že by se mi MS spozdila o jediný den. Teď už je to 6 den, druhý den jsem si dělala test a bohužel jen jedna /
Bylo to pro mě zklamání ale dočetla jsem se tu,že se // můžou objevit až po delší době, takže naděje že už jsem těhu pořád je. Nemám žádné nevolnosti, jen občasné píchnutí v podbříšku.
Zítra máme odlétat na odpočinkovou dovolenou do Tunisu, nevadí to pokud bych byla těhu?
Moc Vás prosím o rady, děkuji předem
Tak nám držte palečky aby se brzy objevily //.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
269
2.9.10 11:37

Ahoj winnitko, já si myslím, že let samotný ti nemůže (ani mimču) nijak ublížit.
Zde ti zkopíruju hlavní fakta, proč nebo kdy se létat nedoporučuje a také co dělat pro větší pohodlí v letadle (i když váš let bude trvat chvilku):

Let v těhotenství
Cesta letadlem, ani na větší vzdálenosti, není až do 36. týdne žádný problém, pokud těhotenství probíhá normálně. Nastávající maminky by ale neměly létat příliš často. Od 28. týdne těhotenství by měly mít s sebou lékařskou zprávu obsahující i předpokládané datum porodu, případně se informovat o podmínkách přepravy u dané letecké společnosti.

Hlavním argumentem proti létání letadlem v těhotenství je nedostatek kyslíku v kabině letadla. Lékařská vyšetření však prokázala, že srdíčko nenarozeného dítěte bije během letu, při startu i přistání letadla stejně rychle jako v klidu na pevné zemi. To potvrzuje, že je dítě zásobeno kyslíkem dostatečně. Také hluk, vibrace a zrychlení v letadle nejsou pro dítě nebezpečné. Nebyl zaznamenán jediný případ předčasného porodu vyvolaného turbulencemi, není dokázána příčinná souvislost mezi mechanickými vlivy a předčasným započetím kontrakcí.
Ani záření nedosahuje nebezpečných hodnot, pokud člověk nenalétá více než 120 000 letových kilometrů za rok. Proto například nesmějí na palubách letadel pracovat těhotné letušky.
Výzkumy, které se provádějí již od 70. let 20. století, prokázaly, že neexistuje žádná souvislost mezi počtem potratů nebo poškození dítěte a létáním letadlem. Pokud máte ale rizikové těhotenství, poruchy krevního oběhu nebo silný strach z létání, pro vlastní bezpečnost se o cestě letadlem poraďte se svým gynekologem.

Rady pro klidný a bezpečný let:
Dostatečně pijte, je to dobré pro prokrvování.
Vzduch v kabině je suchý, proto si do příručního zavazadla přibalte i hydratační krém na pleť a ruce a tyčinku na rty, případně rozprašovač s minerální vodou na osvěžení obličeje.
Oblékněte si volný prodyšný oděv a pohodlné boty, počítejte s lehkým svetříkem navíc, aby vám v klimatizované kabině nebylo chladno.
Vyberte si místo u uličky, abyste mohla kdykoliv vstát, projít se a protáhnout si nohy. Dělejte to nejlépe každou půlhodinu.
Vsedě střídavě kružte chodidly jedné a druhé nohy a přitahujte a opět propínejte špičky. Při dálkových letech najdete často brožurku s vhodnými cviky na oživení krevního oběhu v kapse sedadla před vámi, nebo se vhodné cviky a další zdravotní doporučení promítají na obrazovku. Vzhledem ke zvýšenému riziku trombózy je vhodné obléci si do letadla zdravotní punčochy. Bezpečnostní pás si zapněte pod bříškem, aby nebylo utlačené.

Ale u tebe by bylo těhotenství úplně v počátku, takže pokud nemáš nějaké problémy, tak bych se toho nebála.
Druhá otázka je dostupná lékařská péče v místě pobytu… kdyby se nedejbože třeba vyskytly nějaké problémy atd. Ale to už je malování čerta na zeď.
Určitě bude vše OK, ty se zbytečně nestresuj, hezky si to užijte a třeba bude miminko nakonec Tunisové :srdce: :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
2.9.10 11:43

To ma byt prvni ms, ktera neni vyvolana vysazenim HA na 7 dnu? Po tolika letech brani HA?
Nechci nejak zlamat tve ocekavani, ale po 4letech brani HA byl prvni cyklus nehormonovy dlouhy 50dnu, druhy „jen“ 40dnu, no a dalsi 9m :mrgreen:
Urcite jsou holky, ktere otehotni okamzite po vysazeni HA, ale jsou to spis vyjimky, beznejsi je, ze to nejakou dobu trva, nez telo pochopi, co ma delat, ze by melo ovulovat, samostatne menstruovat a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
2.9.10 11:49

ad letani, prvniho slabouckeho ducha jsem mela 24.7., 2.9. jsme leteli do Amsterdamu. Nicemu to neuskodilo, jeste mi ani nebylo nejak nevolno ani nic jineho, jen jsem jeste ani nebyla na utz, nic by stejne nebylo videt, a mela jsem trochu strch, ze kdyby to bylo mimodelozni, coz je zivot ohrozujici stav, ze kdyby se to projevilo tam, ze bych tam musela do nemocnice, takze jsme byli pripojisteni s tim, ze ja „nevim“, ze jsem tehu a ti padem jsem v pripade nejakych obtizi mohla bez nejakych obav z vysokych uctu naklusat na pohotovost.
Nebylo to potreba. Letela jsem pak jeste v 2.trimestru do Benatek a pak jeste temer v pulce tehu do Londyna. Let zpatky z Londyna byl posledni, protoze mi bylo strasne, nekde nad Nemeckem mi spadnul tlak, ze jsem byla na hranici mdloby, nebyla jsem ani schopna to rict manzelovi, v podstate neslo ani mluvit, zkratka sileny, kazda koncetina vazila tunu… Takze pak uz jsem nikam neletela, neco takoveho uz jsem fakt zazit nechtela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
2.9.10 12:12

Já brala HA 10let. Po vysazení jsme si „dávali pozor“, ale hned, jak jsme to zkusili naostro, tak to napoprvé vyšlo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
2.9.10 12:27

Ahoj.pokud těhu jsi tak to neublíží,ale raději bych šla nejdříve k dr aby potvrdil těhtenství na tom správném místě.problém by nastal kdyby bylo těhu mimoděložní.
Po vysazení antiko bych to ale spíše na 99% viděla na rozhození ms.
Já brala antiko jen pár měsícu a ms jsem dostala až po vyvolávačce a další asi po 35 dnech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20807
5.9.10 17:19

já jsem po vysazení HA dostala MS až 50 DC. Dokonce jsem pak měla další 3 cykly aovulační. až teď byl první kdy jsem ovulovala. ale ovulka došla až 20. nebo 21. DC (dle ultrazvuku)… ted čekám jestli se tam „něco“ děje… MS bych měla mít kolem 10.9.
držte mi prosím palce, ať je tam mimísek :-)
 díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
5.9.10 17:25
Moc bych Ti (stejně jako ostatním snažilkám) přála dvě //. Tak to jsem zvědavá, jak to bude u mě. Já jsem první měsíc po vysazení HA…a kdysi dávno než jsem začla brát antikoncepci, tak jsem to měla hodně nepravidelné…
Pak napiš, budu napnutá…budu moc držet palečky, aby se mimísek podařil! :palec:
Mína13 píše:
já jsem po vysazení HA dostala MS až 50 DC. Dokonce jsem pak měla další 3 cykly aovulační. až teď byl první kdy jsem ovulovala. ale ovulka došla až 20. nebo 21. DC (dle ultrazvuku)… ted čekám jestli se tam „něco“ děje… MS bych měla mít kolem 10.9.
díky
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20807
5.9.10 18:11

Hamilos, díky a taky držím palečky ať jsou tam brzo //!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
18.9.10 20:28

Ahoj, tak jsem na tom takhle: ja mam ted 1 MS po vysazení HA…asi 6 dnu jsem jen slabe spinila a 7. den se to rozjelo…bricho me desne bolelo, ted uz je to lepsi, ale prijdu si jak darce krve, kolik toho ze me vytece…s HA jsem mela MS dlouhou tak 8 dnu, to jsem zvedava co z toho bude ted…ach jo. A to jsme se pristi tyden tak od ctvrtka meli snazit. Mam z toho vseho pekne spatnou naladu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
18.9.10 20:31
Míno, tak co, dorazila MS nebo se to povedlo?
Mína13 píše:
díky
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
winnitka
21.9.10 09:56

ahojky moc Vám všem děkuji za ohlasy, úplně mě to zahřálo u srdíčka. Bohužel jsem to pár dní po návratu z dovolené dostala, takže ani Tunisánek to nebude, ale doufám že brzy se zadaří. Pořád si říkam, že jsem mladá a máme dost času, ale stejně, komu by se chtělo čekat. S každou další MS je mé zklamání větší a větší

• Citovat
  • Upravit
1342
22.9.10 19:10

Ahoj winnitko a kolipak Ti je, jestli se můžu zeptat? Mně je 25 a mimčo chci už přes rok, snažit jsme se ale začli až teď…první zkoušení se nepovedlo, tak jsme zvědavá na druhé…no, kéž by :-) Byl by to další velký životní krok :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí