Čekání na těhotenství

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
600
18.9.22 18:22

Čekání na těhotenství

Ahoj,
tenhle příspěvek píšu spíš jako formu nějaké sebeterapie. Nemám žádnou blízkou kamarádku, která by tohle téma řešila a všechny těhotné kolem zase nejsou moc blízké, abych to s nimi řešila.

S manželem se snažíme už 10.mesic, vím, že to není až tak moc. Ale přitom to je tak neuvěřitelně dlouho. Nikdy mě nenapadlo, že do takové diskuse budu vůbec psát, nikdy jsem nebyla ten typ, který se na dítě nemohl dočkat. Spíš naopak, dlouho jsem děti vůbec nechtěla.
Když jsme se po novém roce rozhodli, že si nebudeme dávat pozor, tak jsme oba čekali, samozřejmě zcela naivně, že to půjde na lusknuti prstů. Po třech měsících jsem to začala trošku víc studovat, dělám si ovulační testy, suplementuju vitamíny a listovku, pak jsem pridala Gynex. Minulý měsíc jsem se o tom zmínila na gynde, udělali mi testy na všechno možné a jsem v pořádku. Napsali mi ještě Grav-in a manželovi fertilan. Pokud nám to nevyjde do února, tak nás čekají podrobnější testy a muže spermiogram.

Teď mám před plodnými dny a pomalu upadam do chmur, že to opět nevyjde. Jak to zvládáte vy, když se snažíte rok, dva? Mám pocit, že žiju od ovulace po menstruaci. Dělám spoustu věcí, učím se cizí jazyk, sportuju, máme koníčky. Ale stejně se mi ty myšlenky pořád točí kolem dětí…bude mi 30 a manželovi 38, tak si říkám, že nejsme úplně nejmladší na první dítě.

Jak jste překonaly tohle období, kdy se na vás na sociální sítich hrnou fotky miminek a reklamy na kočárky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1046
18.9.22 18:28
@Ulrike píše:
Ahoj,
tenhle příspěvek píšu spíš jako formu nějaké sebeterapie. Nemám žádnou blízkou kamarádku, která by tohle téma řešila a všechny těhotné kolem zase nejsou moc blízké, abych to s nimi řešila.

S manželem se snažíme už 10.mesic, vím, že to není až tak moc. Ale přitom to je tak neuvěřitelně dlouho. Nikdy mě nenapadlo, že do takové diskuse budu vůbec psát, nikdy jsem nebyla ten typ, který se na dítě nemohl dočkat. Spíš naopak, dlouho jsem děti vůbec nechtěla.
Když jsme se po novém roce rozhodli, že si nebudeme dávat pozor, tak jsme oba čekali, samozřejmě zcela naivně, že to půjde na lusknuti prstů. Po třech měsících jsem to začala trošku víc studovat, dělám si ovulační testy, suplementuju vitamíny a listovku, pak jsem pridala Gynex. Minulý měsíc jsem se o tom zmínila na gynde, udělali mi testy na všechno možné a jsem v pořádku. Napsali mi ještě Grav-in a manželovi fertilan. Pokud nám to nevyjde do února, tak nás čekají podrobnější testy a muže spermiogram.

Teď mám před plodnými dny a pomalu upadam do chmur, že to opět nevyjde. Jak to zvládáte vy, když se snažíte rok, dva? Mám pocit, že žiju od ovulace po menstruaci. Dělám spoustu věcí, učím se cizí jazyk, sportuju, máme koníčky. Ale stejně se mi ty myšlenky pořád točí kolem dětí…bude mi 30 a manželovi 38, tak si říkám, že nejsme úplně nejmladší na první dítě.

Jak jste překonaly tohle období, kdy se na vás na sociální sítich hrnou fotky miminek a reklamy na kočárky?

My se snazime pres rok o druhy. Po cca 9 mesicich snazeni jsem se tim trapila. Ted uz mi to tak neprijde. Prvni dite vyslo hned a to jsme se ani uplne nesnazili. Tenhle mesic uz to zacinam ale resit. CAR furt odsouvam. Zatim se mi do toho moc nechce. Vice mene jsem ted ve fazi, ze uz je mi to asi i jedno. I kdyz podvedomi a stejne doufam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1366
18.9.22 18:40

My se snažili 13 měsíců. Už jsme chodili i do CAR ale po první konzultaci to nakonec vyšlo přirozeně. Jsem teď v 8tt ale mám zase obří hematom s nejistou diagnózou. Takže poloviční radost :(
Nakonec mi pomohlo to klasické nemyslet na to. Začala jsem hubnout, cvičit, hormonální jóga a užívala si dovolenou a vše kolem. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andromeda81
18.9.22 18:43

@Ulrike
No, já to nešla hodně blbě. Ale mě tlačil. cas. Já už teda jedno dítě měla, ale dospělý a mě najednou bylo 40 a byla jsem taková bezprizorni. Měla jsem depky, vyprdla se i na práci, nic jiného mě nezajímalo. Holt dokud mi nebylo 39 a půl, tak jsem si myslela, že mi bude pořád 20.
Jo, naivně jsem si myslela, že když to správně vypočítá, tak to bude hned a ono prd. Pak jsem si precetla statistiky a byla psychicky v háji. Po 3 měsících jsem šla do CAR, ale to spíš díky tomu, že tam pracuje kámoška no a po Cca 9 měsících IVF. Povedlo se téměř hned. A ještě mám zamrazenou menší skolku :D

Akorát mě teď štvou ty blbosti co jsem nadělal, když jsem měla depku. Zejména teda, že jsem dala výpověď v práci. No co už. Největší přání se mi splnilo a třeba bude i bonus navíc :)

• Citovat
  • Upravit
600
18.9.22 18:43

@Shen držím palce ať všechno dobře dopadne.
Hormonální jógu taky zvazuji, chodila jsi někam nebo jenom podle YouTube?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
18.9.22 18:49

https://www.emimino.cz/…lovi-475542/ Řekni si o kontakt na tohoto maséra! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1366
18.9.22 18:51
@Ulrike píše:
@Shen držím palce ať všechno dobře dopadne.
Hormonální jógu taky zvazuji, chodila jsi někam nebo jenom podle YouTube?

Děkuji moc.
Z YouTube jsem dělala :). Našla jsem si jednu dvě sestavy a třikrát do týdne. Spíš to bylo hodně o dýchání a zklidnění mysli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12587
18.9.22 18:57

Teď v září to byl rok, co jsme se přestali chránit, v listopadu by to byl rok, co bychom se snažili jakože fakt snažili. Já jsem na to ale teď po tom roce docela rezignovala, navíc jsem dala výpověď v práci, takže nevím co mi teď život přinese. Já ale děti už mám, takže jsem v jiné situaci než někdo, kdo chce první.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
18.9.22 19:05

Snažili jsme se 13 let a ty první měsíce a roky byly nejhorší… Myslím, že to zvládáš dobře :srdce: a že to na Tebe každý den na chvíli padne? To je normální ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
600
18.9.22 19:08

@wobludka a jak jste dopadli? 13 let zní opravdu neuvěřitelně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
18.9.22 19:12
@Ulrike píše:
@wobludka a jak jste dopadli? 13 let zní opravdu neuvěřitelně

Moji rodiče se taky snažili 13 let, a jsem tu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
18.9.22 23:07

Ahoj,

co vím od kamarádek, tak opravdu pomohlo - přestat nad tím přemýšlet. Jenže to se lehce řekne, je mi to jasné.

Potom vím, že užívaly dlouho dopředu kyselinu listovou + železo, nějaký přípravek, co doporučili na gynekologii (bylinný extrakt, název snad Gynex?) a největší zázrak - drmek (tinktura k vnitřnímu užití).

Pak chodily na jógu, i,,klasickou", což dává smysl (uvolnění, posílení i pánevní oblasti).

Zkus. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andromeda81
18.9.22 23:54

@wobludka @Ruth A.

Tak 13 let teda obdivuji. To já už bych asi byla v Bohnicích a asi bych ani s partnerem nevydržela a asi ani on se mnou.

• Citovat
  • Upravit
188
19.9.22 00:05
@Andromeda81 píše:
@wobludka @Ruth A.Tak 13 let teda obdivuji. To já už bych asi byla v Bohnicích a asi bych ani s partnerem nevydržela a asi ani on se mnou.

Ten vztah měli fakt hrozný… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
19.9.22 04:15

My se snažili rok, pak gynda ok a muž na spermio a odkázáni na CAR. Kdybych to věděla dřív, tak muže bych na spermio poslala hned. Takhle se můžeš stavět na hlavu a je ti to prd platný, když chyba je u partnera…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí