Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím holky, najde se někdo kdo se o své první dítě snaží přirozeně po neúspěšném IVF ve vyšším věku, co pro to děláte, nějaké bylinky, akupunktura apod?
Já v takovém věku otěhotněla, snažila jsem se o dítě od pětadvaceti a IVF proběhlo mnoho. Jedno z nich teda spěšné bylo, z ostatních buď nic nebo potraty. Takže první přirozené otěhotnění až v tomhle věku. Ale asi moc neporadím, nedělali jsme pro to absolutně nic, prostě to přišlo.
@ugluk to je krasne završení tech všech neúspěchu
mozna, ze jsi to pustila z hlavy.Asi budu muset nejak vypnout.
Moje známá otěhotněla v tomto věku v superovulaci. Těhotenství naprosto bezproblémové.
@Klopotkova to je super slyšet takové zprávy
dnes sem si delala test po KET tak přišlo zklamaní
První dítě po IVF, druhý přirozeně před čtyřicítkou. A víš, co jsem udělala? Vypila jsem flašku Jégra, zmazala se jak zákon káže a počala jsem dítě na počátku předčasnýho přechodu.
@Janli holky to jdou samy pozitivní zprávy, na klinikach tvrdí, jak je ženská pomale ve 30 stará a jak čtu vaše příběhy, tak mam z toho hned lepsi náladu. Nekdy je to fakt nejlepsi lék, proste vypnout, neco do sebe kopnout….
Je mi 41 a uz sice resim spis prechod (mame to v rodine), ale dite mame jen 1, tak se vlastne stale nebranime pripadnemu sourozenci a pravdou je, ze se zadari az prekvapive casto, ale je z toho vzdy biochemko (mam ale problem v imunite, ktery to zpusobuje), takze vyloucene to urcite neni, ze by se jeste zadarilo
Na podporu beru Fertipronu, k tomu jeste navic cisty inositol, sem tam nejake bylinkove caje - dle Mojzisove, do ovulace kontryhel, od ovulace drmek. Beru jeste vit. D, ale to ma souvislost tez s tou imunitou. Sem tam cvicim dle Mojzisove a posiluji panevni dno, drive jsem jela i hormonalni jogu, ale na tu ted nemam moc cas. Drzim palce, at se zadari, ta hlava urcite dela hodne ![]()
Znám jenom případy, kdy o to dotyčná neusilovala. Případ, že by se někdo aktivně snažil po čtyřicítce a šlo to přirozeně, neznám. Buď IVF, nebo omylem.
Ahoj všem, já jsem otěhotněla přirozeně ve 43 letech. Žádné plánování, čistá hlava
. Byla jsem přesvědčena, že již neotehotnim. Naše krásná holčička, již 6 měsíců, prostě tady chtěla být.
Já výrazně po 40 a během jednoho roku snažení se zadařilo dvakrát. Poprvé bohužel špatná genetika, podruhé zdravé miminko. Říká se, že low carb a silový trénink udržují optimální hormonální hladiny. To já zrovna obojí už nějaký rok dělám.
Držím palce.
@Platanka nastesti mi po čtyřiceti jeste neni
a nezacali jsme se bohuzel snažit ted, ale uz několik let to trvá. a tak pokud to jde omylem, tak to pujde i plánované ![]()
@Anonymní píše:
Já výrazně po 40 a během jednoho roku snažení se zadařilo dvakrát. Poprvé bohužel špatná genetika, podruhé zdravé miminko. Říká se, že low carb a silový trénink udržují optimální hormonální hladiny. To já zrovna obojí už nějaký rok dělám.
Držím palce.
Ja to urcite nebudu vzdávat, budem se pokoušet jak jen to pujde. U me je jediný problem nízká děložní sliznice. Jinak jsme oba v poradku.tak je asi zakopany pes tam.
Taky se nám zadařilo po 40, vůbec jsme s tím nepočítali, v 38 nám na klinice oznámili, že není prakticky šance, leda s darovanymi vajíčky, což jsme nechtěli. Tak jsme to pustili z hlavy a ejhle ![]()