Čekání na výsledky po IUI

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18551
28.1.11 13:37
Ejva píše:
a proč máš jít jen na jedno IUI a pak hned na IVF? Pokud se dá využít zdarma těch 6 pokusů IUI, tak proč je nevyužít? Je pravda, že když má někdo opravdu špatné výsledky spermiogramu, tak se rovnou jde na IVF, IUI je ztráta času. Ale pokud ten problém nemáš, tak bych ti doporučila udělat co nejvíce IUI, co to jde. Je to přece jen menší zlo jak pro tělo, tak hlavně na psychiku a taky pro peněženku :mrgreen:
No ale nicméně na IVF můžeš jít přímo po IUI, já tento měsít byla na IUI, čekala jsem MS. Ta dorazila a 17DC jdu na vyšetření a pro hormony a asi 20DC začnu stimulovat. Záleží také na tom, jestli budeš mít dlouhý nebo krátký protokol na stimulaci. Kratší začíná 2DC a delší až 20DC, pak se počká na další MS a pak se teprve berou vajíčka.

No …mám PCO s opakovaně nízkou sliznicí, folikuly se vytvořily - resp. jeden jen po injekční stimulaci, a ještě má přítel nic moc spg, takže s lékama nás IUI vyšlo na 4tisíceč, takže už z tohohle důvodu, že mi nic moc nezrají vajíčka, že si musím píchat a stejně to stojí dost peněz by byl další krok IVF a nejspíš i s ICSI. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18551
28.1.11 13:38
angelaZ7 píše:
Předem se omlouvám,že se přidávám až tak pozdě,ale právě jsem se vrátila z Artu.V sobotu jsem byla na IUI a s nevědomím jak působí injekce Pregnyl mi padla krapet nálada na bod mrazu.Byla jsem přesvědčená,že když mám testy těhu pozitivní,tak že jsem těhu a už vlastně budu čekat jestli ho udržím a ouha,sestřička mě usadila,že je to důsledek působení Pregnylu.Tak jsem brouzdala na netu a hledám pár odpovědí,které jsem tam nedostala.Na tomto blogu jsem zaregistrovaná,ale bohužel nováček,tak nevím jak hledat nebo kam se přidat.Tak jestli bych se mohla na pár věcí co mě trápí optat budu vděčná za odpovědi. :huban: díky

Ahoj vítám Tě :kytka: ptej se :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
28.1.11 13:42

Loko,
aha, tak to chápu. To je jasné, že by se ti v tomto případě IUI nevyplatily finančně a taky je to horší, když si i na IUI musíš pro stimulku píchat hormony. To tě plně chápu, že už chceš jít rovnou na IVF. Já si nechám ICSI nechat určitě, i když to třeba nebude zas tak potřeba. Co bych ušetřila teď, tak bych třeba zaplatila při další pokusu, kdyby to poprvé nedejbože nevyšlo.
Tento měsíc máš tedy po poslední IUI a čekáš na výsledek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18551
28.1.11 13:48

No mám to vlastně první IUI :-) a v pondělí budu 10den. Tak budu testovat…ofiko říkaly až za 14 dní, ale asi málokterá ženská to vydrží :oops: A ani ne snad že bych IVF chtěla, ale dr říkala že by IUI další asi u nás nemělo význam, že se rozhodne podle toho jak jsem reagovala na stimulaci a jak dopadne spg před IUI. Sice byl lepší, ale sestřička říkala že spíš dál asi IVF, pokud to teď nevyjde…a nevím…necítím že by to vyšlo. :zed: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
28.1.11 13:53

neztrácej naději :palec: , třeba to vyšlo, uvidíš. Já netestuju nikdy, prostě počkám, až mi dorazí MS, jen když třeba nedorazí do 32DC, tak jsem testovala, ale stejně pak odpoledne mrcha červená přišla :-? Ale každý je jiný a jinak to snáší.
Nám už teď na předposlední IUI taky říkali, že je to spíš na IVF, ale při poslední IUI nám zase říkalo, že by to teoreticky mohlo stačit, ale stejně to nevyšlo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18551
28.1.11 14:01

no…uvidíme, nechci být sklamaná, tak třrochu počítám s tím, že by to nemuselo vyjít. Ale zase bych byla šťastná jako blecha, kdyby byly //. uvidíme. Vydržela jsme to týden, těch prá dní už přečkám. Jinak Tě teda obdivuju, že vydržíš netestovat, to klobouk dolů :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
28.1.11 14:14

na obdiv na tom nic není, prostě jsem taková :mrgreen: , snažím se na to zas tak moc nemyslet, i když na to samozřejmě myslím každý den. Teď už se začínám psychicky připravovat na IVF a taky mám pěkný strach, ale zvládnout to musím, tak, jako ostatní holky. Všichni se toho vytouženého mimi nakonec dočkáme :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18551
28.1.11 14:45

no to snad ano, to je taky jediné co mě drží v pozitivní náladě :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
angelaZ7
28.1.11 15:10

Jedna z otázek co mám je jestli je možné abych měla 6a7 den od IUI BT 37,1,má na to vliv Pregnil a nebo těhtenství?Ta teplota šla pozvolna nahoru. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
angelaZ7
28.1.11 15:28

pak jsem se chtěla zeptat ohledně těhu testu.Jak jsem psala prve z mé nevědomosti o Pregnilu jsem si udělala test už 3den a vyšel pozitivně a pak následovně každý den až do čtvrtka a pořád stejně dvě čárky.Dneska mi testy došli a na netu jsem se lehce dočetla,že vliv injekce postupně mizí a stejně tak 2čárka na testu a pokud těhotenství je zase se objeví.Tak kdy tedy testovat,aby to bylo pravdivé?Je to třeba už 10 den od IUI?Byla jsem na tom ted poprvé a moc infa bohužel nemám.Sestra mi jen řekla počkat 14dní než dělat test a ještě jestli nepříde MS. :nevim: Děkuju za rady a to moc

• Citovat
  • Upravit
643
28.1.11 15:34

no já osobně si myslím, že těch 14 dní je adekvátních. Dřív si myslím, že to nemá cenu, ale je to jen můj názor. Hlavně je hloupost dělat si test hned po IUI po píchnutí Pregnylu. S bazální teplotou bohužel zkušenosti nemám, jelikož si ji neměřím, takže nevím. Zkus ještě pár dní počkat a pokud budeš mít i za 14 dní dvě čárky, tak počkej do doby, než bys měla mít MS a pokud to pořád nedostaneš, tak bude mimi :potlesk: No a pak bys šla na krev

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jennie
28.1.11 15:49

Taky čekám...

Ahoj všem spolučekatelkám,říkala jsem si,že budu jen číst,ale nedá mi to,protože to čekání je fakt šílené.Hlavou se honí tolik věcí,navíc jsem si vzala dovču,protože mám stresovou práci,tak přemýšlím až moc…Stimulovala jsem Puregonem,vytvořila se dvě vajíčka,pak Pregnyl v pondělí,středa IUI s dobrým SPG,ode dneška ráno a večer utrogestan…dovčera mě dost bolelo břicho,dnes už pohoda,napsala jsem si do diáře tt ve čtvrtek,přemýšlím,že zajedu do práce a vezmu si hcg z krve…Přeju všem,ať se zadaří!!!

• Citovat
  • Upravit
18551
28.1.11 16:11
angelaZ7 píše:
pak jsem se chtěla zeptat ohledně těhu testu.Jak jsem psala prve z mé nevědomosti o Pregnilu jsem si udělala test už 3den a vyšel pozitivně a pak následovně každý den až do čtvrtka a pořád stejně dvě čárky.Dneska mi testy došli a na netu jsem se lehce dočetla,že vliv injekce postupně mizí a stejně tak 2čárka na testu a pokud těhotenství je zase se objeví.Tak kdy tedy testovat,aby to bylo pravdivé?Je to třeba už 10 den od IUI?Byla jsem na tom ted poprvé a moc infa bohužel nemám.Sestra mi jen řekla počkat 14dní než dělat test a ještě jestli nepříde MS. :nevim: Děkuju za rady a to moc

Tak pregnyl bohužel teplotu ovlivňuje, nevím přesně jak moc, ale ovlivňuje, takže na tu nemůžeš spoléhat. Co se týče testu…pokud jsi dostala pregnylu 10tisíc jednotek, tak se vylučuje přibližně deset dní…to znamená, že i ten desátý den se Ti může objevit falešně pozitivní test. Proto je v tomto případě lepší testovat až třeba 12tý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18551
28.1.11 16:14
Jennie píše:
Ahoj všem spolučekatelkám,říkala jsem si,že budu jen číst,ale nedá mi to,protože to čekání je fakt šílené.Hlavou se honí tolik věcí,navíc jsem si vzala dovču,protože mám stresovou práci,tak přemýšlím až moc…Stimulovala jsem Puregonem,vytvořila se dvě vajíčka,pak Pregnyl v pondělí,středa IUI s dobrým SPG,ode dneška ráno a večer utrogestan…dovčera mě dost bolelo břicho,dnes už pohoda,napsala jsem si do diáře tt ve čtvrtek,přemýšlím,že zajedu do práce a vezmu si hcg z krve…Přeju všem,ať se zadaří!!!

Ahoj Jennie…taky mám volno, patrně máme stejnou práci, když jsi psala že si zajedeš do práce vzít hcg :lol: Myslím že ale dřív jak za těch deset dní to nebude mít smysl, a otázka zda to není po IUI zbytečné a nestačil by Ti ten test? Třeba Báře32 to test ukázal už 11tý den // :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jennie
28.1.11 16:24

No,uvidím…test doma má výhodu v intimitě okamžiku,krev je přesnější a rychlejší,navíc se to dá domluvit s laborkou,aby to neposílali na odd,ať to neví všichni.Vydržet to tolik dní bude ale hrůza.Proto jsem zabrousila taky sem,protože otravovat netěhotné a nesnažilky mezi svýma kamarádkama řečma o testech…tady vím,že se cítíme zhruba podobně.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex