Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, roční dcerka už 2. noc celou proplakala. Něco jí trápí, snaží se usnou a nemůže a tak pláče a pláče. Chvílema nešla ani utišit, zkoušela jsem všechno. Dnes spala 2× 1 hodinu a pak až 2 hodiny nad ránem a to poplakávala ze spaní. Napadli mě zuby, ale dostala léky na bolest a nepomohlo to. Přes den mi přijde normální. Minule, když takto plakala, měla i rýmu a pak mi doktor říkal, že noční pláč je často příznakem zánětu oušek, ouška jí pak píchali, brala ATB a já si vyčítala, že jsem nešla k doktorovi dřív. Rýmu teď ale nemá, teplotu nic…Jo a nechtěla v noci pít mlíko, to normálně pije, to při tom zánětu oušek také nechtěla.
Co myslíte, asi plaším? Nebo kdy byste se ozvali doktorovi? Díky moc.
@Erwinka tak jako kontrolou u dr nic nezkazíš. Nešahá si na ouška? ![]()
@Erwinka Taky si myslím, že ouško, chudinka. Určitě bych šla k doktorovi.
@Melody 4 @fialína @martina.se
Díky moc a myslíte, že to může být ouško i když není rýma a teplota? Já myslela, že k ouškům je alespoň ta rýma. Nepřijde mi, že by si šahala na ouška. Díky moc.
@Erwinka píše:
Díky moc a myslíte, že to může být ouško i když není rýma a teplota? Já myslela, že k ouškům je alespoň ta rýma. Nepřijde mi, že by si šahala na ouška. Díky moc.
určitě, syn taky mívá zánět ucha bez rýmy a teplot
Tak buď je to opravdu ouško nebo zoubky. Co vím, tak kamarádky malá taky rýmu neměla, na ouška si nesahala a zánět středního ucha měla jak vyšitej. Takže radši šupky dupky k doktoru. Držím palce, ať je malé brzy lépe.
@Erwinka píše:
@Melody 4 @fialína @martina.se
já měla ucho jako malá tolikrát a rýma u toho vůbec nebyla
zajdi s dítkem k dr, oni ji prohlídnou a uvidí, jestli je to ouško.
Tak Dr. na ní nic neviděl, upozornil, že jí asi porostou zoubky (v roce žádný nemá) a to, že děti, nesou různě. Ještě nás poslal na ORL a tam taky vše OK, jen taky zmínili ty zoubky. Máme dávat nurofen a/nebo paralen a kdyby se dělo cokoli dalšího, tak hned přijít…
Dnes v noci zase vyváděla i když měla nurofen, ale dala jsem pak po 6ti hodinách dalších a to usla na 4 hodiny.
První dceři jsem dávala na zuby i nějaká homeopatika, tak je zkusím doma někde najít a budu doufat, že za chvíli bude klid. Přes den se chová celkem normálně, chce se víc chovat, je trochu vzteklejší, ale normálně si hraje, směje…
Zkus jeste homeopaticky sirup Sedalia, neuskodi jako od bolesti a je na celkove zklidneni, pokud se to ale do nekolika dni neupravi, vysadit. A ouska mohou byt i bez rymy!
My měli na zoubky doporučená homeopatika Chamomilla vulgaris.