Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj, muze zacal zlobit zub. U dr. (soukroma klinika) mu bylo receno, ze je potreba vyvrtat amalganove plomby a dat bile (ze pry asi u toho bolaveho zubu ten amalgan narusil sklovinu a zub se nastipnul). Problem je ale v cene. Jedna plomba pry bude stat 3500 czk. Celkem tedy 10 500 czk. To je pro nas bohuzel dost (ja na rodicaku). Co jsem guglila, tak v praze je standard cena od 500 do 5000. Zubari, co jsou levni, samozrejme neprijimaji nove pacienty… Moc nevime, jak to resit a obvolat kazdeho zubare postupne by bylo fakf narocny. Nemate tip? Muz se ani nikde nepotrebuje nutne registrovat, jen by potreboval proste vymenit ty plomby, aby se mu to nezhorsilo, ale uplne akutnj to pry neni. Diky!
@gagalady píše:
Ahoj, muze zacal zlobit zub. U dr. (soukroma klinika) mu bylo receno, ze je potreba vyvrtat amalganove plomby a dat bile (ze pry asi u toho bolaveho zubu ten amalgan narusil sklovinu a zub se nastipnul). Problem je ale v cene. Jedna plomba pry bude stat 3500 czk. Celkem tedy 10 500 czk. To je pro nas bohuzel dost (ja na rodicaku). Co jsem guglila, tak v praze je standard cena od 500 do 5000. Zubari, co jsou levni, samozrejme neprijimaji nove pacienty… Moc nevime, jak to resit a obvolat kazdeho zubare postupne by bylo fakf narocny. Nemate tip? Muz se ani nikde nepotrebuje nutne registrovat, jen by potreboval proste vymenit ty plomby, aby se mu to nezhorsilo, ale uplne akutnj to pry neni. Diky!
To je uplne normalni cena i u nas a to jsme okresni mesto v jine části republiky…
10 tisic prece neni zadna zavratna částka pokud manzel pracuje.. zvys si rodicak na par mesicu a pak si najdi brigadu
Však mu to stejné asi nebude dělat zaraz, ne? Tak ať se domluví, že to vymění v rozmezí půl roku. A dát co dva měsíce 3500 to snad zvládne, ne?
Tohle je úplně normální cena. Pokud je jinak se zubařkou spokojený, domluvila bych se na postupné výměně a neexperimentovala s jiným zubařem. To by se stejně musel přeregistrovat.
Za mě normální cena. Jak už zde zaznělo… ať se manžel domluví, že se primárně udělá ta co hoří. A na zbytek si postupně došetří. Taky jsem to takto řešila. Nakonec opravdu to není tolik peněz, aby to za rok nebylo hotovo.
Nevím, jak se ceny pohnuly za posledních par měsíců, ale 2020 mi měnili amalgám za bílou plombu v centru Prahy na klinice asi za 2,5 tis…. A loni v létě jsem si nechala vyměnit druhou, ale řekla jsem, ze nechci znecitlivujici injekci, ze to nemám rada…. A stalo to jen kolem 1,5 tis ![]()
@vulpes no ale ono hodně záleží na tom, jak je ta plomba velká a kolik tam tedy použijí materiálu. U našeho zubaře stojí malá 1250 a větší 2500… U předchozí zubařky to bylo podobné.
@nozu je to možné
já ten rozsah plomby/ materiálu asi neposoudím. Obě to byly ty klasické typy plomb, jak se tím vycpe ta prohlubeň v moláru.
Jak je to prosím s dětskou plombou? Dcera (12) má malý kaz na boku zubu a zubařka řekla 4200? Přijde mi to strašně moc. Děti platí stejně jako dospělí? Děkuju
Nas zubar rikal, ze zdrazenim se zubari zbavuji premiry pacientu, kdyz nestihaji…
Cim vetsi bude pretlak, tim to bude drazsi, bohuzel.
@gagalady píše:
V praze bezna cena, boli zub? Je kousek plomby nebo zubu ulomeny? Nechapu duvod proc sousedni zuby by museli taky menit plomby? Bud rada ze ti nerekli ze, kdyz daji pryc amalgam ze ze zubu moc nezbyde a budes muset si tam dat korunky a ze jedna je za 8tisic a kazdy kanalek vyleceny za 2tisice. Takze zbrousene zuby nenavratne a korunky maji zivotnost tak 10 let. Riziko ze zub pod korunkou shnije a bude te to neskutecne bolet a nakonec skoncis bez zubu. Zkus jineho zubare.
@Oudrey píše:
Jak je to prosím s dětskou plombou? Dcera (12) má malý kaz na boku zubu a zubařka řekla 4200? Přijde mi to strašně moc. Děti platí stejně jako dospělí? Děkuju
Předpokládám, že ve 12 letech se u dcery jedná o stálý zub. Takže bude třeba dát fotokompozitní výplň, aby řešení bylo trvalé. U zubaře se platí hlavně za čas. Není tedy důvod, abyste v tomto případě platili méně než u dospělého. Na druhou stranu, ve 12 letech už bude dcera spolupracovat stejně dobře jako dospělý, takže není ani důvod, abyste platili více. Ovšem 4200,– je i v dnešní době nadprůměrná cena, i třeba na Prahu, řekla bych.