Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Carolline1 píše:
Nájem jsou vyhozený peníze, vezměte si hypotéku, pokud máte práci, opravdu… nájem budete platit roky a pořád nebudete mít nic, je to jako vyhodit peníze do kanálu… Jinak my máme náklady cca 3500tis (dva dospělý a mimčo)A cena za náš byt 2kk se zahrádkou ted cca 2300000
No, radit někomu, kdo spolu zatím jen chodí a ještě spolu ani nebydlí a neví zda vůbec utáhnou byt, aby šel do hypotéky mi přijde maličko mimo…
A i zbytek je otázkou názoru, mě zas přijdou vyhozené peníze dat přes 2 miliony za byt 2+kk, který je tak pro bezdětný pár…
My brno 2+1 najem 6000 kc inkaso 4500 kc jsme 2 dospeli a jedno dite. B byte je vytapeni na plyn, karma na ohrev vody stara okna takze sul nul rocne nam nic nevraci.
@Misheelllka tady u nás je běžná cena za 2+1 kolem 10-12 tis. Nájem samotný je cca 8 plus služby dle počtu lidí. Vychází cca 2500 za osobu, plus 500 za každého dalšího. Ono hodně záleží na lokalitě a pod. Jestli jste spolu jen chvilku, tak radši nájem, sice jsou to vyhozené prachy, ale s člověkem, se kterým jsem nebydlela, bych do hypotéky nešla..
@Carolline1 píše:
Nájem jsou vyhozený peníze, vezměte si hypotéku, pokud máte práci, opravdu… nájem budete platit roky a pořád nebudete mít nic, je to jako vyhodit peníze do kanálu… Jinak my máme náklady cca 3500tis (dva dospělý a mimčo)A cena za náš byt 2kk se zahrádkou ted cca 2300000
sorry, ale určitě bych nešla do hypošky s někým, s kým teprve chodím… nejdřív bych vzala nájem ![]()
Pokud jste spolu nikdy nebydleli, tak doporučuju nájem, pokud kupovat na hypotéku, tak leda jen na jednoho, protože co při rozchodu
třeba při společném bydlení zjistíte, že se nesnesete
Pokud jste ve větším městě, taky se dá bydlet s více lidma, mít třeba jen pokoj a na druhým pokoji další pár, vyjde to pak docela slušně a můžete si šetřit
dokud jste mladí, tak by vám to ani nemuselo nijak vadit, já tak bydlela hodně a vždy v pohodě ![]()
Ahoj, my bydlíme sami s manželem ve 2+kk, se vším všudy platíme tak 4500 (voda, plyn, fond oprav, elektřina, internet, televize…), ale k tomu je nutno přičíst úvěr či hypo za koupi, pokud nemáte keš, pak další výdaje jako jídlo, auto…takže si to fakt promyslete. My začínali v městském nájemním bytě 1+1 a bylo to super, nájem levný…záleží, odkud jste, ceny se dost liší.
Ahoj, my platíme s přítelem a jedním dítětem nájem 8200 Kč. Bydlíme v Brně a byt máme 2kk.
My dva dospělí v Liberci za 2+kk platíme 4500 Kč (elektrika, topení, voda, internet, atd., nemáme nájem).