Cena svatby

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
22.7.16 09:31
@Talitha píše:
Tak to abyste spolu byli až do smrti. :mrgreen:

rozvod by byla asi dražší :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.16 09:45
@Smilie23
@Smilie23 píše:
Můžu se optat, proč tak velká svatba? A kdo Vám ji financoval? A ještě by mě zajímalo, kolik jste cca dostali do obálek od svatebčanů.

Máme hodně známých, jsme,,velká rodina", pozvali jsme lidi i z podnikání, jako krok, k dalším pracovním vztahům, financovali jsme ji ja a manzel, jen byla lepší cena za hotel, ubytování, jídlo ( to bylo od známého se slevou ) jako pozornost.
Do obálek jsme dostali 700 tisíc cca. Většinou šlo o,,dary typu" pracovni vazby, odsouhlaseni projektu, a veci nemovite i movité.

• Citovat
  • Upravit
10259
22.7.16 09:46
@Anonymní píše:
@Premek_Orac majitel hotelu je kamarád, takže spousty veci byli jeste za lepší cenu ;) jak jídlo, tak pití

Tak to pak jooo :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10259
22.7.16 09:47
@Anonymní píše:
@Smilie23Máme hodně známých, jsme,,velká rodina", pozvali jsme lidi i z podnikání, jako krok, k dalším pracovním vztahům, financovali jsme ji ja a manzel, jen byla lepší cena za hotel, ubytování, jídlo ( to bylo od známého se slevou ) jako pozornost.
Do obálek jsme dostali 700 tisíc cca. Většinou šlo o,,dary typu" pracovni vazby, odsouhlaseni projektu, a veci nemovite i movité.

Ty jo, svatba jako byznys a podnikatelský inkubátor. To mě ještě nenapadlo. Dík za inspiraci :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.7.16 10:36

Svatbou venku jsem myslela treba u rybnika. Postavit si tam jen takovy oltarik. To moc drahe nebude. Take jsme si rikali, ze rekneme, at nam nikdo nekupuje tadne dary, ze budeme radi ta penize, tak by se snad neco vratilo. Kolik se tak dava novomanzelum do obalky? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
22.7.16 10:46

No nez dat pet mega za svatbu, tak to bych si radeji poridila dalsi nemovitost :P, ale proti gustu…

• Citovat
  • Upravit
23
22.7.16 10:51

My jsme měli svatbu minulý týden. Lidí cca 70 a vyšlo nás to na 125 tisíc, zatím to teda je spočítané jen tak z hlavy, tak jsem snad na nic nezapomněla.
Obřad byl na zámku, oběd pouze pro nejbližší rodinu (30 lidí), zbytek lidí dorazil v odpoledních hodinách na raut a oslavu. Nepříjde mi, že bychom na něčem šetřili, prostě, co jsme chtěli, to jsme měli :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
22.7.16 10:59

Otázka: Lidičky, kolik tak může stát svatba pro 80lidí, ať vím, kolik našeteřit. Odpověď: podnikatelská svatba pro 500 lidí pojatá jako upevňování podnikatelských dohod cca 4,6milionu. To je zakladatelce panečku potřebná a užitečná informace :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
22.7.16 11:00
@Aligatorrr píše:
Svatbou venku jsem myslela treba u rybnika. Postavit si tam jen takovy oltarik. To moc drahe nebude. Take jsme si rikali, ze rekneme, at nam nikdo nekupuje tadne dary, ze budeme radi ta penize, tak by se snad neco vratilo. Kolik se tak dava novomanzelum do obalky? :nevim:

Ja nevim, ale davala jsem minimalne tisicovku za osobu. Segre treba tri tisice plus svatebni dort, ktery stal dva tisice. Sousedum, kteri planovali svatebni cestu do Thajska jsme dali pruvodce a sto dolaru rozmenenych po jednom dolaru jsme zastrkali do pruvodce apod… (ale tam jsme si platili pomerne drahe ubytovani, jinak bych dala vic)

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
22.7.16 11:01
@terinka4444 píše:
Otázka: Lidičky, kolik tak může stát svatba pro 80lidí, ať vím, kolik našeteřit. Odpověď: podnikatelská svatba pro 500 lidí pojatá jako upevňování podnikatelských dohod cca 4,6milionu. To je zakladatelce panečku potřebná a užitečná informace :mrgreen:
:mrgreen: :potlesk: :palec:
  • Citovat
  • Upravit
27705
22.7.16 11:03
@Aligatorrr píše:
Svatbou venku jsem myslela treba u rybnika. Postavit si tam jen takovy oltarik. To moc drahe nebude. Take jsme si rikali, ze rekneme, at nam nikdo nekupuje tadne dary, ze budeme radi ta penize, tak by se snad neco vratilo. Kolik se tak dava novomanzelum do obalky? :nevim:

jenže na to se musíte domluvit s majitelem pozemku a s oddávajícím úředníkem kde se připlácí za to, že budete mít svatbu mimo obřadní sín

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
22.7.16 11:04
@Aligatorrr píše:

jenže vždycky musíš mít v záloze takzvanou mokrou variantu. Protože prostě může tolik pršet, že prostě svatebčani nemůžou stát u rybníka. navíc oltářek něco stojí, budeš platit za to, že oddávající jede na jiné než standardní místo…oltářík u rybníka je zrovna dražší varianta než obřadní místa standardně poskytována daným úřadem. nejdříve si zjisti, co a za kolik nabízí vaše radnice. Naše má krom obřadky ještě 3kapličky jeden takový hradní pláceček, vše v rámci toho základu, snad za příplatek 2000. A s pěnzma do obálky moc nakalkuluj, pokud se vybere, je to fajn, ale nepočítej s tím jako s částí placení svatby. Dává se 500-1000 na osobu, někdo může dát víc, ale taky přijde čtyřčlenná rodina, co dá třeba 1000 nebo 2000 dohromady, páč víc nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
22.7.16 11:27

Teda, ty ceny, co tady házíte, to je strašný. Jeden den a peníze v čudu. Já chápu, že každá nevěsta chce mít svatbu nejhezčí a bez chyby, ale já bych si za ty prachy radši koupila třeba ojetý auto. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
22.7.16 11:50

Nás jde z rodiny na podzim na svatbu šest. Z toho 5 lidí, co vydají za dospělého plus dvouleté dítě.

Při představě šesti tisíc v obálce se trochu potím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
22.7.16 11:54

Podívej se na beremese.cz, tam je těhle debat milion. Strašně záleží kde to bude, kolik vás bude, co budete chtít jíst, za kolik si vybereš šaty, jestli fotografa na celý den, nebo jen na obřad a spoustu dalších. Co štve třeba mě osobně - málokde na stránkách různých statků, farem, hotelů, atd lze najít alespoň orientační cenu, aby člověk věděl, jestli pro něj vůbec má cenu o tom místě uvažovat, nebo ne…

Offtopic: sháním někoho, kdo měl / bude mít svatbu na statku Břežany, prosím prosím prosím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný