Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, s pritelem planujeme na pristi leto svatbu, cca 80 lidi. Chteli by jsme obrat nekde venku a hodzinu v nejake hezke restauraci. Na kolik vas cca vysla svatba? Nemam vubec odhad, zarizuje se toho tolik ![]()
Moc dekuji.
Záleží na šatech, prstýncích, na všem. Můžeš mít svatbu pro 80 lidí za 50 tisíc, já se pod 500 nedostala ani omylem. Měli jsme svatby 2, jednu u moře jen s nejbližší rodinou, druhou doma, lidí bylo kolem stovky.
80 lidi je dost, meli jsme pulku a bylo to cca 150tisic komplet. Zalezi ale na spouste veci
Svatba pro cca 40 lidí vše na jednom místě, obřad hostina(jen pro rodinu) raut pro všechny 70 000,– Pokud chceš můžu ti i rozepsat kolik co stálo ![]()
Pocitej 1000kc/osoba, saty muzes mit v prumeru za 10000, oblek pro zenicha taky, prstynky taky tak, kytky nas vysly na 3000, pak jeste kadernice, nekdo kdo te namaluje, boty, jestli chces mit zivou hudbu… toho je
proste to je strasne individualni, ja myslim mezi 120-150 tisici.
Tipuju minimálně 100-150 000, jen hostina vychází obvykle kolem 1000 na osobu. Pak navíc šaty, boty, oblek, květiny, vyzdoba, prstynky, oznameni, zvaci vysluzka pokud je u vás tradice, uprava zevnějšku, foto, video, nejaka zábava, hudba..
Já měla svatbu na zámku, hostina ve stejném městě v restauraci. Měli jsme 40 lidí a svatba nás vyšla celkem na 75 tisíc a to jsme se snažili na všem šetřit. Jenom hostina stála skoro 40 tisíc(neplatili jsme tvrdý alkohol), takže tam počítej 1000kč/osoba a zbytek záleží, jak náročná budeš při výběru šatů, prstýnků, výzdoby atd.
No to hodně záleží na vašich nárocích, hostina počítej tak tu tisícovku na hlavu, takže 80 tisíc. Pak prstýnky, šaty…když se budeš držet při zemi, tak bych to viděla na 150 tis.
My se brali před deseti lety a tehdy jsem měla 50 lidí a stálo to 250 tis.
@Aligatorrr
To se takto nedá říct, my meli treba jen prstýnky za 50tis., ja šaty za dalsich 50tis., a uz jsme na 100tisicich. Ale obecne si spis můžeš udělat přehled podle jídla, vezmi jídlo v dane restauraci a vynasob to k lidem na pití počítej 2/3 ceny jídla, kytky sezenes za 1 tisíc, šaty klidne za 3-4 tisíce, prstýnky kdyby z oceli za 4 tisíce taky… To je strašně težké takto říct.
@EmmaAnna píše:
No to hodně záleží na vašich nárocích, hostina počítej tak tu tisícovku na hlavu, takže 80 tisíc. Pak prstýnky, šaty…když se budeš držet při zemi, tak bych to viděla na 150 tis.My se brali před deseti lety a tehdy jsem měla 50 lidí a stálo to 250 tis.
Také tak. Před více jak 10 lety, 50 lidí, 200 tis. Šaty pujceni 10 tis., fotograf 20 tis., hostina a raut pro vsechny, byl v tom i tvrdy alkohol, jizda z radnice na misto hostiny historickou tramvaji, opravdu bohata k etinova vyzdoba, pujceni nekolika luxusnich aut pro odvoz rodiny, odvoz pro svatebcany, hudba k tanci a pak kapela k zabave…
Dnes si myslim, ze by to same vyslo minimalne o 100 - 150 tis. vic, meli jsme to dost luxusni, navic jsem vse planovala rok, takze jsem nakonec nasla super kvalitu za lepsi cenu…
Pro cca 80 lidi, obrad, obed pro rodinu v restauraci a vecerni zabava celkem 60 tis. ![]()
@Aligatorrr píše:
Ahoj, s pritelem planujeme na pristi leto svatbu, cca 80 lidi. Chteli by jsme obrat nekde venku a hodzinu v nejake hezke restauraci. Na kolik vas cca vysla svatba? Nemam vubec odhad, zarizuje se toho tolik
Moc dekuji.
Ahoj, tak u nas to bylo asi takhle: Šaty, boty, bolerko, kadeřník, líčení, manikúra - asi 10000,–
Muž-oblek, košile, boty, knofkicky, kravata-asi 10000,–
Květiny - nevěsta, maminky, do klopy, do spendliku-asi 4000,–
Výzdoba sálu - vlastními silami, asi 3000,–
Výzdoba aut - vlastními silami - asi 1000,–
Fotograf - 5000,–
Kapela - 8000,– (hráli asi 8 hodin)
Prstýnky - 13000,–
Obřad za nic, jen jsme věnovali obálku jako poděkování za výzdobu a hudbu atd - 2000,–
Hostina s restauraci, tam utrata za oběd pro asi 50 lidi a následně večerní raut pro cca 120 lidi asi za 60000,– (včetně pití a alkoholu)
Víno od vinaře - asi 5000,–
Vysluzky - vlastní výroba rodinnou cukrarkou, tedy jen za materiál - asi 20000,–
Sumasumarum asi 140 000,– Řekla bych, ze můžeš ušetřit na věcech jako výzdoba, nemusíš mit nejdražší šaty, foceni na zámku atd. Ale zase pokud chceš velkou veselici, musíš hosty pohostit a hudba z kazetaku ti atmosféru nezajistí…takže asi tak. ![]()
Před zhruba 4 lety, svatba pro 40 lidí a stála přes 150 tisíc… a to jsme měli spoustu věcí přes známý, takže za zlomek ceny ![]()