Cena za lískové ořechy

10715
20.9.15 23:06

Cena za lískové ořechy

Holky mám takový malý dotázek…Máme na zahradě letos plno lískových ořechů. A mě napadlo, že bych je prodala okolním. Jsou nevyloupané a tak to i zůstane. Už je s tím fakt dost práce je dostat z té slupky. Prosím o pomoc, radu, tip, za kolik prodat cca 500g nebo kilo těchto ořechů. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7421
20.9.15 23:12

Nevím kolik lískáče, ale vyloupané vlašáky u nás v cukrárně vykupují za částku do 100 Kč/kilo.. Už několik let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
20.9.15 23:21

@moky http://www.kudlanka.cz/index.php?…

Nevyloupané prodávali v Praze za stovku za kilo, ale do nevyloupaných nevidíš, takže bych si to neriskla, aby mi to někdo pak omlátil o hlavu… raději bych je vyloupala a prodala pak o to dráž…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10715
20.9.15 23:38

Děkuji, článek fakt zajímavej…Vím, že je to risk, ale těch 6kg, co mám doma a představa vyloupání toho neskutečného množství :zed:…no asi to raději spálím…já z toho nic nepeču, sníme minimum, tak co pak s tím…říkala jsem si, že bych za ty penízky koupila nějakou hračku pro děti k vánocům, ale opravdu bych nerada, kdyby byl někdo z mého okolí nespokojenej :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
20.9.15 23:55

@moky no právě u lískáčů je to risk, zejména letos, jak bylo to sucho… u nás loupe ořechy vždycky děda… nudí se a tak ho to baví… tady u nás jsem nevylouskané lískáče snad ani neviděla prodávat… vlašáky jo, ale lískové vůbec nepamatuji, že by někde měli… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2098
21.9.15 02:15

@Regina Hero
No, právě protože jsi je neviděla prodávat (já taky ne), tak by s tím mohla mít zakladatelka úspěch. Taky máme na zahradě liskace, ale letos jich je malo. Občas si par vylouskam a takhle čerstvé jsou výborné.

Zakladatelka:
Proč by ti to měli omlatit o hlavu? Nic tomu nebude. Ty co jsem louskala já, tak nebyl ani jeden špatný! A jen 2× se mi stalo, ze byla prázdná skořápka. Takze pokud mas zájemce, klidně prodavej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
21.9.15 06:50
@Brontik píše:
Nevím kolik lískáče, ale vyloupané vlašáky u nás v cukrárně vykupují za částku do 100 Kč/kilo.. Už několik let.

Do 100 za kilo vlašaku není to cena spíš za půl kila? To jste hodne levný kraj, koupim.
Tady kolem 200 za kilo.
@moky
Za nevyloupane liskace bych nedala ani korunu. Že koupim kilo nevyloupanych a každý druhy muze uvnitř suchý, to ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10715
21.9.15 06:55

Děkuji, cením si všech rad a názorů… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
21.9.15 07:10

Já vždycky vyhodím plnou přepravku, taky z toho nepečem. :lol: nechám to rodinu očesat, posbírat a pak koupím vlašáky :lol: a na jaře to chlap vyhodí. Ani jsem je asi neviděla prodávat, loni jsem je nabídla zdarma, ale první dvě nepřišly, tak jsem se na to vyprdla :mrgreen: :mrgreen: a na jaře se zas vyhodily

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.9.15 07:12

@moky u nás neloupané stojí kolem 200 kč za kg. nejsi ms kraj? klidně odkoupím, máme letos prd :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.9.15 07:12

@araw kurňa, takové škody.. za tak draho se to prodává a ty takhle :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
21.9.15 07:49
@martina.se píše:
@araw kurňa, takové škody.. za tak draho se to prodává a ty takhle :cert: :mrgreen:
:mrgreen: no víš co, jako nemám čas na někoho furt čekat a já z toho jeden rok zkusila péct, ale nechutnalo to nikomu. :lol: nevím jaká je letos úroda, nechodím tam, ale pokud bude, tebe si pamatuju, tak když mi pošleš na kurýra, tak je expres vyexpeduju, jinak zase poletěj :lol: odpoledne je půjdu zkouknout, ale ještě jsem neviděla že by tatínek s klukem venku mlátili oříšky, tak ještě asi nepadaj :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.9.15 08:06

@araw :mrgreen: to si klidně vzpomeň.. já shánim, kde se dá.. mi je zobem i samostatně atd ;) u nás 10 kg žádná míra, protože je fakt hryžem ve velkém.. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2098
21.9.15 09:05

Jednou jsem z toho pekla a dala jsem jich tam hooodne a nechutnalo to nikomu jinému než slepicim. Letos jich máme malo, ale jinak se vyhazuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
21.9.15 17:43

Já se přidávám k liskožroutům. A ta velká je po mně. ;-) taky můžeme lískáče na kila. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí