Cena zahradního architekta

418
17.4.24 13:10

Cena zahradní architekt

Ahoj, prosím kdo využíval zahradního architekta, kolik jste platili? Pro představu, máme cca 500m2 zahrady v rovině a budeme chtít udělat komplet projekt. Máme představu, co kam dáme - bazén, pergola, dlažba do vjezdu apod. Ale co se týče květin, pochozích ploch atd necháme na něm. Žádné výmysly a náročný terén nemáme. Cenu poslal včetně konzultací a všeho.
Známý je zahradní architekt a nabídl nám speciální cenu pro nás, tu záměrně uvádět nebudu, počkám na ostatní názory. Já koukala zběžně na internet a ta cena mi přijde s ostatními tedy dost vysoká, ale samozřejmě nevím, jestli pak ty ceny na netu jsou konečné.
Jakou máte třeba zkušenost vy? Děkuji ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30831
17.4.24 14:12

My jsme si nechali udělat loni návrh zahrady, cca 600m2, ve svahu, krajské město. Cena 25 tis. vč. osazovacího plánu. Ale teda nemělo to žádný nápad, se svahem si paní vůbec neporadila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
17.4.24 14:24

Hrozně záleží co je součástí návrhu, jestli je to jen studie kreslená v ruce, nebo jsou součástí i 3D vizualizace a osazovací plán a taky na místě realizace (v Praze/Brně budete rozhodně výše). Nejčastěji jsem se na obdobně velkých zahradách setkala s cenou okolo 25-50tis. Ale určitě najdete zahradní architekty v rozmezí 10-100 000,– :D Takže záleží co je ve vašem rozpočtu. (ps. nejsem zahradní architekt, ale moji zákazníci se mnou tyto návrhy často konzultují)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.24 14:29

A to máte 500m i s domem a chceš bazén, tak to už ti moc zahrady k plánování nezbyde…my o architektovi uvažujeme, ale naše zahrada má 3500m plus pozemek na příjezdovou cestu…takže dum, terasa, parkování zabírají 400m a zbytek si můžeme plánovat 😊

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.4.24 14:44
@Anonymní píše: Více

Mě přijde 500m taková ideální městská zahrádka, které člověk není otrokem, ale vejde se tam vše co potřebuje, právě pokud je projekt dobře promyšlený. Já mám téměř 400m a vejde se mi tam velká terasa, celoroční zahradní kancelář, dětský koutek, vyvýšené záhony i menší bazén/vířivka a dokonce i kus trávy a plno zeleně. Já bych zase za žádnou cenu nechtěla pozemek větší než 1000m. Ale každý to má jinak a pořídí si to co mu vyhovuje. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
418
17.4.24 16:10

Ne 500m je ciste zahrada. Bazen bude jen malý nezapusteny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
418
17.4.24 16:11

Pozemek je celkem 800m2 :) ciste zahrada je 500m2 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13231
17.4.24 16:36

Podobná situace u známých - necelých 30 tisíc. Ale oni jsou nenároční…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.24 19:26

My platili za projekt a dokumentaci 50 000. Velký pozemek, nic extra složitého. Studio s dobrým ohlasem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.4.24 20:01

My nejsme otroci zahrady, posečené je to hned a děti mají možnost velkého výběhu, chodí k nám návštevy s dětma a nikdo nás neodposlouchává a nikoho nerušíme…já bych zase nechtěla mít sousedy moc blízko, takhle si zamáváme, pozdravíme s jedním sousedem, druhý je rodina a třetí jsou k nám zády, ale všichni 30 až 50m od naší terasy 😊 když někde vidím, jak si koukají, kdo co má k obědu, tak je to jak v paneláku…

• Citovat
  • Upravit
418
17.4.24 20:53

Tak ono zálezí, jak máte taky situovaný pozemek..my máme cca 800m2, ale sousedy máme jen jedny, a z dalších stran nikdy nebudou, a vidět od sousedů k nám není, takže to je pohoda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí