Čepy na mandlích

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
970
24.11.11 13:33

ještě se zeptám, těch co znají Bioparox, na letáku je napsáno 4× denně 4vdechy. Když je to antibiotikum má se to jako brát po 6-ti hodinách nebo je to jedno, prostě 4× denně??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6975
24.11.11 13:41

Doporucila bych zajit k lekari.

Příspěvek upraven 02.07.17 v 22:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
24.11.11 13:59

jen cepy anginu neznamenaji, ale kdyz jsou mandle okolo nich zarudle (malinove), tak ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
24.11.11 14:12
Pudloslava píše:
jen cepy anginu neznamenaji, ale kdyz jsou mandle okolo nich zarudle (malinove), tak ano.

zarudlé zatím nejsou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
24.11.11 14:46

čepy spíš ukazují na chronický zánět mandlí. nemusí člověku způsobovat problémy. Ale něco v mandlích žije :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
24.11.11 15:19

Jo jo, to jsem měla já ten chronický zánět už od dětství, jenže tehdy nebylo „trhání“ mandlí v kurzu, tak jsem si musela protrpět mnoho angín, než mi je v 19 letech vzali. A od té doby je klid, ty čepy se mi objevily letos v létě takže po 13 letech.

• Citovat
  • Upravit
4880
24.11.11 16:30

Já jsem si je chtěla nechat vytrhnout, a jedna doktorka mi řekla, že musím do jiné ORL, že u nich se opravují operační sály a mají plno.
Tak jsem šla do jiné nemocnice a tam mi naopak řekli, že skoro žádné mandle nemám a že si je nemám nechat trhat, že by to po tom vytrhnutí mohlo být ještě horší, že bych mohla začít být časteji nemocná a přesně si pamatuji, jak mi řekla „vytrhnuté mandle už se nedají dát zpátky“..ať si to pořádně rozmyslím. Nakonec jsem nešla a jsem ráda. :-)

To ale záleží individuálně. Mě v krku nikdy nic nenašli..možná proto mi to rozmluvila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
24.11.11 19:12

na mandlich jsou takove jakoby dirky a ty prirozene mohou byt vyplnene bunecnym detritem - čepy, neco v nem jiste zije, ale nemusi to nutne znamenat zanet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
24.11.11 20:16
Pudloslava píše:
na mandlich jsou takove jakoby dirky a ty prirozene mohou byt vyplnene bunecnym detritem - čepy, neco v nem jiste zije, ale nemusi to nutne znamenat zanet

aha a co teda s tím? pátrat po příčině nebo to stačí něčím stříkat? Před chvílí jsem zkoušela znova odstranit ručně, ale opět se nezdařilo :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
25.11.11 11:05
Enoulik píše:
Pudloslava píše:
na mandlich jsou takove jakoby dirky a ty prirozene mohou byt vyplnene bunecnym detritem - čepy, neco v nem jiste zije, ale nemusi to nutne znamenat zanet
aha a co teda s tím? pátrat po příčině nebo to stačí něčím stříkat? Před chvílí jsem zkoušela znova odstranit ručně, ale opět se nezdařilo :poblion:

to tam nicemu nevadi. jen kdyby byly mandle zarudle, nebo by bolely. stouranim to tam akorat rozdrazdis a zanet si uzenes. POkud te to stve, tak jez hrube potraviny, tvrdy chleba a pod, treba se to obrousi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
8.2.12 20:07

holky, co na čepy pro 4letého? stěžuje si na bolest v krku a má tam dva čepy na pravé straně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
8.2.12 20:15

Jestli je to angína, tak jedině antibiotika.. Čepy se dají odstranit „mechanicky“ např. lžičkou, prý to urychlí léčbu - podle mě ne, když je to angína tak zaberou jen atb.. a hlavně u dítěte mi to příjde jako zbytečný trápení, když jsem byla malá, dělala mi to naše sousedka - zdravotní sestra! Ale děs běs! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
8.2.12 20:18

taky po mnoha a mnoha zkušenostech říkám - jedině antibiotika… Bioparox situaci vždy jen udržuje nebo trochu zmírní, ale pak zánět, angína stejně udeří (je to jenom prodlužování řešení problému)… stejně tak Orofar a podobně… pomáhá na chvíli, uleví, ale bohužel nevyřeší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
8.2.12 20:23

právě je dobral :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
8.2.12 20:26

A jejé! Já jsem takhle trpěla na angíny, takže mi pak antibiotika přestala zabírat, musela jsem dostat jiný druh… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí