Čerstvé maminky Liberec

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1959
16.1.14 20:12

@barca0140 Nám buď taky zabraly Baby Calm, nebo už prostě odeznělo. Těžko říct. Tak trvalo to do konce 4. měsíce, takže to asi spíš odeznělo. Teď pořád prdí a bříško už nezlobí. Pomalu se chystáme na příkrmy - zeleninka, ovoce,…,tak snad nebude mít problémy z toho. No to je pořád něco :D

Takže když jsi rodila takhle, tak se to dá čekat i příště, jo? :roll: A kdy chcete další mimčo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3868
16.1.14 20:15

@Danca17 Oni po sekci neradi nechávají rodit přirozeně, aby ta děloha v jizvě tím tlakem nepraskla..Pak je ohrožený život jak rodičky tak dítěte, takže žádná sranda..Doufám, že nám ty prdíky do toho 4,měsíce taky odezní a na příkrmy se těšim..JInak já bych tak za 2-3roky chtěla, aby od sebe nebyli prckové tak daleko, tak uvidíme jak to všechno bude.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1959
16.1.14 20:21

@barca0140 Aha, tak to je pak lepší rodit zase stejně, aby vše proběhlo hladce…Prdíky odezní, je se to holt musí přečkat. Náš malej měl taky někdy úplný záchvaty, ale někdy byl zase klid, takže myslím, že to snad neměl nejhorší.

To když má malej už 2,5 měsíce, tak už to začalo být taky veselejší, vid? Nám se od 2 měsíců začal smát, hodně už vnímal… A každý den přišlo něco nového :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3868
16.1.14 20:23

@Danca17 Už je to s ním trošku lepší..Předtím jenom spinkal a hamal, teď s nim je občas i sranda, když nemá nerva a nevzteká se :mrgreen: Ale je na něm trochu znát, že je o 5 týdnů dříve narozený..Paseme, ale ne nějak extra a zatím se tak rozkoukává a občas po ránu se usměje..Nejvíc komunikuje v noci a to se musím smát nejvíc, jak mi jakoby odpovídá, když na něj mluvím.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1959
16.1.14 20:29

@barca0140 To víš, že bude znát těch 5 týdnů. Na vše má o to víc času a ke všemu určitě dopěje :) Každé miminko si jede svým tempem a dřív narození ještě o to míň spadají do nějakých tabulek… Bude to taky šikulka a všechno mu časem půjde :) Ty úsměvy jsou nejlepší…

Nám přišla pozvánka na vítání občánků. Máme to zítra, ale v ten čas mi malej obvykle spí, takže se na to asi vyprdneme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ellievanessqa
17.1.14 10:33

@Danca17 ahojík,no už se nemůže dočkat až to mrně vyprdnu, cejtím každý natáhnutí, a nejlíp pěkne zapřená nohama do žeber a dole tlači hlavičkou to je mazec, vubec mi to ted neutíká, hrozili mi předčasným porodem ve 30 týdnu tak sem měla nakázanej klídek a ted už sem 36tt a jak sem od toho 30týho permanentne doma tak to vubec neutíká, uklizený mám už snad vše, pro mrně nachystaný už dávno, a tak už jen čekám až to přijde, jak se máš ty? :) ty máš jak staré dítko tedka?

• Citovat
  • Upravit
1959
17.1.14 11:36

@ellievanessqa Jojo, máš to teď náročný, ale bude líp :) Třeba to přijde nečekaně a budeš mít brzo prcka u sebe… Já mám kluka, skoro 5 měsíců. Narodil se nám dřív a porod byl v pohodě, takže všechno dobrý :)A Ty máš tedy termín někdy v únoru? Třeba se narodí na mé narozeniny :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.1.14 15:33

co ta moje malá bílkovina

Ahoj,
u nás už prdíky nejsou problém, říká se tomu tříměsíční kolika a musím říct, že to snad trvalo přesně tři měsíce. Dokonce už dostává večer jednu lahev s Nutrilonem, 150 ml, aby vydržel déle spát a ani to mu nějak nevadilo. Především je ale stále kojený, takže kaká málo, tak jednou za týden, rekord je 14 dní. O vánocích jsme jen tak z legrace zkoušeli brokolicovou první lžičku, ale to se dusil. Včera jsem mu dala první kaši a vyplivoval to, ani z lahvičky to nechtěl, prostě mu nejde do hlavy, že by měl jíst něco, co není zcela tekuté, tak to prostě budeme zkoušet postupně, až si uvykne. Ale pár molekoul se mu trávícího traktu snad dostalo, když už měl zbytek na dupačkách, na podlaze a v mých vlasech :lol: Hlavně bych ráda plně kojila do jeho půl roku.
Takže prdíky sice nejsou už problém, ale pláče si užiji tak jako tak, protože špatně večer usíná. Dokud mám hodně práce v domácnosti, tak mi nevadí, že jsem ještě v jednu ráno vzhůru a průběžně utěšuji řvoucího kojence, ale až to jednoho dne budu stíhat a budu mít dodělanej byt, tak nevím, jak to půjde. Jednou bych si třeba chtěla jít lehnout v deset a ne v jednu, a když mi bude křičet do ucha, tak to asi nepůjde :zed:
V kolik chodí spát ten tvůj, Dančo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1959
17.1.14 17:13

@tereza-vojtisek Ahoj. Tak nám malej teď moc v noci taky nespí, ale usíná celkem slušně. Většinou jde na velké spaní kolem osmé, ale je fakt, že teď se budí po těch 3 hodinách, takže nicmoc. Poslední 3 dny navíc pořád žužlá ruku, ale jako fakt pořád a je občas ukňouraný a navíc měné jí, takže myslím, že už ho možná začíná zlobit zoubek :roll: Uvidíme…

Jinak příkrmy ještě nezkoušíme, ale chtěla bych možná v neděli. Koupila jsem Hami první mrkev, Hipp první mrkev a první dýni. Chtěla jsem vidět, jakou to má konzistenci a pak vařit sama, protože je to pěkně drahý… Taky čekám, že to jídlo bude všude, jen ne v jeho žaludku :lol:

Byli jste už cvičit v Berušce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.1.14 18:39

Tak to jsem zvědavá, jestli to bude zoubek. Já se toho děsím, proto se snažím vychutnat si tuto dobu klidu před bouří, malé okénko štěstí a svobody mezi novorozeneckými kolikami a růstem zubů :lol:
Vojtík si teď docela rád hraje sám, zkoumá různé věci. Protože závěsné hračky už ho nudily, byly už okoukané a kupovat další za drahé peníze jsem nechtěla, tak mu na hrazdičku věším ledacos, co mi přijde pod ruku.
Do Berušky jsem ještě nešla, ale chci si do konce ledna koupit tu permanentku, co je v akci, jen musím počkat na výdělek, protože jsem musela zase k zubaři a ten mě obral o 2000,–, je to hrozný. Ale přístí víkend mám zase brigádu, tak zainvestuji do Vojtíka a budeme určitě chodit. Teď už dozajista zvládne i cvičení na míči, protože už udrží hlavičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3868
17.1.14 20:08

@Danca17 Dneska jsem zrovna udělala super kup na libereckém bazárku - Lamaze sloníka s hracíma nožkama za 250,– a Chicco polohovací lehátko taky za 250,– tak snad se mu v něm bude líbit..Celý den jsme s přestávkami drandili venku-až nám upadlo na sídlišti v rochlicích kolečko u kočárku-super :mrgreen: a malý mi pak nechtěl spinkat, ale naštěstí už chrupe, i když ne moc hluboce, spíš tak podřimuje, občas brekne..Sem nějaká přetažená, tak asi zalezu do pelechu, přítel někde bloumá po hospodách, ještě že je to jen jednou za uherský rok..A taky se chystám už od narození malého sepsat deníček, ale jsem nějaká líná, tak snad u našich kam v pondělí jedu, tam snad bude čas a klid..A na vítání se docela těšim, tak uvidíme, kdy to pošlou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1959
17.1.14 20:17

@tereza-vojtisek Paráda. Já mu koupila hrazdičku, která má pásky a dá se tam zavěsit taky cokoliv, protože je jasný, že 3 hračky se okoukají rychle… Já s tím cvičením uvidím, ale asi by ho to taky bavilo, tak se musím rozhodnout :) Zoubky budou taky děs, zrovna jsem myslela na to, že konmečně odešly prdy a začne tohle :-O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1959
17.1.14 20:19

@barca0140 Tak to si jdi odpočinout a zalehnout s malým, když se cítíš přetažená… Někdy to na člověka padne a ještě když jste měli takovou divočinu na vycházce :lol: My teď taky uspáváme a občas pobrekává, tak uvidíme. On se tím aspoň unaví a padne a my budeme mít klidný večer:) Tak odpočívej :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ellievanessqa
17.1.14 20:19

@Danca17 aha a ty jsi jablonečanda nebo liberečák? :) termín mám 18 a 21. unora no :) bydlím ve frýdlante ale v Lbc mám toho svýho tade našeho :kytka: a jak se jmenuje malej? mně dnes zas nak víc tvrdne břicho a do toho píchání a tlak na spodek už to chci mít za sebou :roll:

• Citovat
  • Upravit
3868
17.1.14 20:29

@Danca17 Já dneska za těch 250,– sehnala tohle polohovací lehátko v super stavu a taky má na hrazdičce pásky, takže se tam dá zavěsit cokoliv.. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová